• Bejelentkezés
  • Regisztráció
  • Ételek
    • Befőzés, tartóstás
      • Aszalványok
      • Savanyúságok
      • Lekvárok, dzsemek
    • Édességek
      • Csokoládék, bonbonok, cukorkák
      • Kekszek, nasik, ropogtatni valók
      • Muffinok
      • Torták
    • Egytálételek
    • Erjesztett ételek
    • Fagylaltok, parfék, jégkrémek
    • Feltétek
    • Előételek
    • Főételek
    • Főzelékek
    • Grill- és nyársételek
    • Gyógyító ételek, terápiás ételek
    • Házi fűszerkeverékek
    • Húsok
    • Kásák, Kolláth-reggelik, müzlik
    • Kenyér és péksütemények
    • Köretek
    • Levesbetétek
    • Levesek
    • Növényi tejek, tejtermékek
    • Pástétomok, kenőkék
    • Pogácsák
    • Pohárkrémek
    • Sajtok
    • Saláták, salátaöntetek
    • Sós sütemények
    • Sütemények
    • Szószok, mártások, pácok, öntetek
    • Tészták
    • Egyéb
  • Italok
    • Forró italok
    • Koktélok
    • Likőrök, szeszesitalok
    • Növényi tejek, tejtermékek
    • Szörpök
    • Teák
    • Tinktúrák
    • Ecetek
    • Erjesztett italok
    • Szirupok
    • Turmixok
    • Egyéb
  • Mentességek
    • Citrusféléktől mentes
    • Csokoládé mentes
    • Gluténmentes
    • Halmentes
    • Hozzáadott cukormentes
    • Húsmentes
    • Kukoricamentes
    • Mindenmentes
    • Mogyoró-féléktől mentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
      • Tejcukor mentes
      • Tejfehérje mentes
    • Tenger gyümölcsetől mentes
    • Tojásmentes
  • Diéták
    • Ajurvédikus
    • Bébiételek
    • Böjti ételek
    • Candida diéta
    • Diabétesz, IR
    • Fogyókúrás
    • GAPS diéta
    • Gyógy
    • IBS, Crohn, Colitis
    • Makrobiotikus
    • Méregtelenítő
    • Metabolic typing – szénhidrát
    • Metabolic typing – zsír-fehéjre
    • Nyerskonyha
    • Paleolit
    • Vegán
  • Kozmetikumok
    • Ajakápolók
    • Arcápoló olajok, krémek, szérumok
    • Arcpakolások és maszkok
    • Arctisztítók, arclemosók
    • Arctonikok
    • Borotválkozó szerek
    • Bőrradírok, hámlasztók
    • Szemkörnyékápolók
    • Dekorkozmetikumok, sminkek
    • Dezodorok, izzadásgátlók
    • Napozó szerek
    • Fogpaszták, fogporok, fogkrémek
    • Fürdőszerek
    • Gyantázás, szőrtelenítés
    • Gyógykencék, terápiás receptúrák
    • Hajbalzsamok, hajöblítők
    • Hajformázók
    • Hintőporok, testpúderek
    • Kézápolók
    • Lábápolók
    • Parfümök, illatos testpermetek
    • Samponok
    • Szappanok, folyékony szappanok
    • Szájvizek
    • Testradírok
    • Testápoló krémek, olajok
    • Wellness/thalasso/balneo kozmetikumok
  • Blog
    • Colo Vada
  • Ételek
    • Befőzés, tartóstás
      • Aszalványok
      • Savanyúságok
      • Lekvárok, dzsemek
    • Édességek
      • Csokoládék, bonbonok, cukorkák
      • Kekszek, nasik, ropogtatni valók
      • Muffinok
      • Torták
    • Egytálételek
    • Erjesztett ételek
    • Fagylaltok, parfék, jégkrémek
    • Feltétek
    • Előételek
    • Főételek
    • Főzelékek
    • Grill- és nyársételek
    • Gyógyító ételek, terápiás ételek
    • Házi fűszerkeverékek
    • Húsok
    • Kásák, Kolláth-reggelik, müzlik
    • Kenyér és péksütemények
    • Köretek
    • Levesbetétek
    • Levesek
    • Növényi tejek, tejtermékek
    • Pástétomok, kenőkék
    • Pogácsák
    • Pohárkrémek
    • Sajtok
    • Saláták, salátaöntetek
    • Sós sütemények
    • Sütemények
    • Szószok, mártások, pácok, öntetek
    • Tészták
    • Egyéb
  • Italok
    • Forró italok
    • Koktélok
    • Likőrök, szeszesitalok
    • Növényi tejek, tejtermékek
    • Szörpök
    • Teák
    • Tinktúrák
    • Ecetek
    • Erjesztett italok
    • Szirupok
    • Turmixok
    • Egyéb
  • Mentességek
    • Citrusféléktől mentes
    • Csokoládé mentes
    • Gluténmentes
    • Halmentes
    • Hozzáadott cukormentes
    • Húsmentes
    • Kukoricamentes
    • Mindenmentes
    • Mogyoró-féléktől mentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
      • Tejcukor mentes
      • Tejfehérje mentes
    • Tenger gyümölcsetől mentes
    • Tojásmentes
  • Diéták
    • Ajurvédikus
    • Bébiételek
    • Böjti ételek
    • Candida diéta
    • Diabétesz, IR
    • Fogyókúrás
    • GAPS diéta
    • Gyógy
    • IBS, Crohn, Colitis
    • Makrobiotikus
    • Méregtelenítő
    • Metabolic typing – szénhidrát
    • Metabolic typing – zsír-fehéjre
    • Nyerskonyha
    • Paleolit
    • Vegán
  • Kozmetikumok
    • Ajakápolók
    • Arcápoló olajok, krémek, szérumok
    • Arcpakolások és maszkok
    • Arctisztítók, arclemosók
    • Arctonikok
    • Borotválkozó szerek
    • Bőrradírok, hámlasztók
    • Szemkörnyékápolók
    • Dekorkozmetikumok, sminkek
    • Dezodorok, izzadásgátlók
    • Napozó szerek
    • Fogpaszták, fogporok, fogkrémek
    • Fürdőszerek
    • Gyantázás, szőrtelenítés
    • Gyógykencék, terápiás receptúrák
    • Hajbalzsamok, hajöblítők
    • Hajformázók
    • Hintőporok, testpúderek
    • Kézápolók
    • Lábápolók
    • Parfümök, illatos testpermetek
    • Samponok
    • Szappanok, folyékony szappanok
    • Szájvizek
    • Testradírok
    • Testápoló krémek, olajok
    • Wellness/thalasso/balneo kozmetikumok
  • Blog
    • Colo Vada
  • Ételek
    • Befőzés, tartóstás
      • Aszalványok
      • Savanyúságok
      • Lekvárok, dzsemek
    • Édességek
      • Csokoládék, bonbonok, cukorkák
      • Kekszek, nasik, ropogtatni valók
      • Muffinok
      • Torták
    • Egytálételek
    • Erjesztett ételek
    • Fagylaltok, parfék, jégkrémek
    • Feltétek
    • Előételek
    • Főételek
    • Főzelékek
    • Grill- és nyársételek
    • Gyógyító ételek, terápiás ételek
    • Házi fűszerkeverékek
    • Húsok
    • Kásák, Kolláth-reggelik, müzlik
    • Kenyér és péksütemények
    • Köretek
    • Levesbetétek
    • Levesek
    • Növényi tejek, tejtermékek
    • Pástétomok, kenőkék
    • Pogácsák
    • Pohárkrémek
    • Sajtok
    • Saláták, salátaöntetek
    • Sós sütemények
    • Sütemények
    • Szószok, mártások, pácok, öntetek
    • Tészták
    • Egyéb
  • Italok
    • Forró italok
    • Koktélok
    • Likőrök, szeszesitalok
    • Növényi tejek, tejtermékek
    • Szörpök
    • Teák
    • Tinktúrák
    • Ecetek
    • Erjesztett italok
    • Szirupok
    • Turmixok
    • Egyéb
  • Mentességek
    • Citrusféléktől mentes
    • Csokoládé mentes
    • Gluténmentes
    • Halmentes
    • Hozzáadott cukormentes
    • Húsmentes
    • Kukoricamentes
    • Mindenmentes
    • Mogyoró-féléktől mentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
      • Tejcukor mentes
      • Tejfehérje mentes
    • Tenger gyümölcsetől mentes
    • Tojásmentes
  • Diéták
    • Ajurvédikus
    • Bébiételek
    • Böjti ételek
    • Candida diéta
    • Diabétesz, IR
    • Fogyókúrás
    • GAPS diéta
    • Gyógy
    • IBS, Crohn, Colitis
    • Makrobiotikus
    • Méregtelenítő
    • Metabolic typing – szénhidrát
    • Metabolic typing – zsír-fehéjre
    • Nyerskonyha
    • Paleolit
    • Vegán
  • Kozmetikumok
    • Ajakápolók
    • Arcápoló olajok, krémek, szérumok
    • Arcpakolások és maszkok
    • Arctisztítók, arclemosók
    • Arctonikok
    • Borotválkozó szerek
    • Bőrradírok, hámlasztók
    • Szemkörnyékápolók
    • Dekorkozmetikumok, sminkek
    • Dezodorok, izzadásgátlók
    • Napozó szerek
    • Fogpaszták, fogporok, fogkrémek
    • Fürdőszerek
    • Gyantázás, szőrtelenítés
    • Gyógykencék, terápiás receptúrák
    • Hajbalzsamok, hajöblítők
    • Hajformázók
    • Hintőporok, testpúderek
    • Kézápolók
    • Lábápolók
    • Parfümök, illatos testpermetek
    • Samponok
    • Szappanok, folyékony szappanok
    • Szájvizek
    • Testradírok
    • Testápoló krémek, olajok
    • Wellness/thalasso/balneo kozmetikumok
  • Blog
    • Colo Vada
  • Kezdőlap
  • Diéta: Makrobiotikus

Diéta: Makrobiotikus

A makrobiotikus konyha főbb jellemzői:

  • ételei alapanyagául többnyire egész, élő növényeket választ (finomított alapanyag nincs)
  • alapanyagait igyekszik megbízható organikus forrásból beszerezni (helyi őstermelő, esetleg biogazdálkodó, bio bolt)
  • a gondos alapanyag választás után a feldolgozás soha nem gépekkel, hanem kézzel történik
  • a különféle vágási technikákkal előkészített hozzávalókból kíméletes főzési-sütési technológiával készít ételt
  • mindig az adott évszakban termő, helyi alapanyagokat használja
  • az ételek mindig frissen készülnek adalékanyag-, tartósítószer-, vegyszermentesen
  • a főzéshez, sütéshez olyan felszereléseket használ, melyek természetesek, segítik az ételek energiáját megtartani
  • az ételek tisztított vízzel készülnek és általában a főzés végén ízesítik őket
  • kiemelt szerepet szán a rágásnak

Az általános makrobiotikus étrend alapanyagai és arányai:

A világon mindent két egymással ellentétes, ugyanakkor egymást kiegészítő minőség határoz meg: a jin és a jang. Ha rendben vagyunk, a két erő kiegyenlíti egymást, egyensúlyban van. Hogy fenntartsuk ezt az állapotot, a táplálkozásunkban is a természet rendjét kell követnünk, az egyensúly megtartására kell törekednünk. Ezt egyrészt mértékletes evéssel (és rágással), illetve olyan középpontos energiájú ételekkel érhetjük el, mint:

  • egész gabonák rendszeresen: barna rizs, köles, hántolt árpa, árpagyöngy, búza, rozs (ritkábban zab, hajdina, kukorica, amarant, quinoa, édes rizs)
  • gabonatermékek alkalmanként: bulgur, kuszkusz, darák, teljes őrlésű liszt, teljes őrlésű lisztből készült tésztafélék és galuskák, soba tészta, udon, somen, teljes őrlésű lisztből élesztő nélkül készült lapos kenyér, teljes őrlésű lisztből készült kovászos kenyér, natúr puffasztott
  • gabonák, natúr pattogatott kukorica, natúr gabonapelyhek, szejtán (búzahús)
  • zöldségek rendszeresen: sárgarépa és zöldje, petrezselyem és zöldje, jégcsapretek és zöldje, paszternák, sütőtök, nyári tök, patiszon, brokkoli, karfiol, fejes káposzta, vörös káposzta, kelkáposzta, kínai kel, kelbimbó, sörretek, piros retek, vöröshagyma, lila hagyma, póréhagyma, újhagyma, fejes saláta, gyermekláncfű, bojtorjángyökér, lótuszgyökér
  • zöldségek alkalmanként: shiitake gomba, szárzeller, snidling, uborka, karalábé, zöldbab, zöldborsó, csírák, cukkini, fokhagyma, jégsaláta, római saláta, endívia, cékla
  • hüvelyes zöldségek rendszeresen: adzuki bab, lencse (zöld, barna, vörös, fekete), csicseriborsó
  • hüvelyes zöldségek alkalmanként: fekete szójabab, vesebab, tarkabab, fehér gyöngybab, nagy szemű nyári bab, mungóbab, sárga vagy zöld feles borsó
  • természetes babtermékek alkalmanként: okara, tofu, tempeh, natto, szójaszósz, miszó
  • magok és diófélék alkalmanként: szezámmag, szezámkrém, mandula, gesztenye, tökmag, napraforgó (ritkán dió és földimogyoró, nagyon ritkán mák)
  • olajfélék alkalmanként: hidegen sajtolt sötét és világos szezámmagolaj, télen pirított szezámmagolaj, nyáron hidegen sajtolt olíva olaj (ritkán tökmagolaj, lenmagolaj, napraforgóolaj, kukoricaolaj)
  • gyümölcsök és aszalványok alkalmanként: alma, sárgabarack, málna, áfonya, eper, szeder, őszibarack, körte, cseresznye, meggy, sárgadinnye, görögdinnye, szilva, szőlő, természetes módon aszalt alma, sárgabarack, szilva, szőlő, vörös áfonya (ritkán citrom, mandarin, narancs, kivi, banán)
  • tengeri füvek (szárítottan és/vagy porítva) rendszeresen: nori, kombu, wakame, alkalmanként agar-agar, arame, hijiki, ritkán dulse
    édes vízi halak (fehér húsú, nem zsíros) alkalmanként: ponty, csuka, harcsa, keszeg, busa, pisztráng
  • tengerpartok közelében alkalmanként: tőkehal, lepényhal, nyelvhal, hering, polip, kagyló, osztriga, garnélarák, rák, homár
  • fűszerek, ízesítők és édesítők rendszeresen: finomítatlan fehér tengeri só, kezeletlen, természetes só, szezámsó, miszó, szójaszósz, umeboshi paszta vagy ecet, sós gyúrt savanyúk, sós préselt savanyúk, savanyú káposzta, édes zöldségek (fejes káposzta, sárgarépa, vöröshagyma, sütőtök, édes burgonya, petrezselyem
  • fűszerek, ízesítők és édesítők alkalmanként: barna rizs ecet, citromlé, torma, zöldfűszerek, rizsszirup, gyümölcssűrítmény, helyi idénygyümölcs, aszalt gyümölcsök, frissen facsart gyümölcslevek, gesztenye, vanília, fahéj

Forrás: http://tisztan-termeszetes.hu/

Megosztás

Tavaszváró tárkonyos zöldségleves

Elkészítési Idő:20 perc
  • Levesek
    Tavasszal már annyira kívánom a friss zöld-féléket, hogy akkor szoktam felélni a mélyhűtőládám mélyén megbúvó  fagyasztott zöldségmaradékokat, hogy helyet csináljak a nyáreleji friss zöldségeknek. Az a jó, hogy a hozzávalók...

    Antal Vali

    március 28, 2018
    Tetszik? 16
    Bővebben
    Hozzászólás
    2 209 Olvasás
    Megosztás

    Tabbouleh

    Elkészítési Idő:20 perc + érlelési idő
    • Egytálételek
    • Előételek
    • Saláták, salátaöntetek
      A tabbouleh (ejtsd: tabulé) egy libanoni zöldfűszer saláta, amely bulgurral vagy kuszkusszal készül. A szó eredeti jelentése is nem más, mint ízesíteni, fűszerezni. Én Emese barátnőmnél kóstoltam először. A tabbouleh...

      Antal Vali

      március 27, 2018
      Tetszik? 19
      Bővebben
      Hozzászólás
      1 489 Olvasás
      Megosztás

      Almás-csicsókás céklasaláta

      Elkészítési Idő:7 perc
      • Saláták, salátaöntetek
        Ilyenkor koratavasszal az a rossz, hogy alig van lehetőség nyers vitaminforrásokat enni, hisz a téli már fogyóban, a tavaszi pedig még el sincs ültetve. Melegházit és kényszerérettet vehetnénk, de tapasztalatom...

        Antal Vali

        március 9, 2018
        Tetszik? 13
        Bővebben
        Hozzászólás
        970 Olvasás
        Megosztás

        Csicseriborsó konzerv házilag

        Elkészítési Idő:50-70 perc
        • Befőzés, tartóstás
        • Házi konzervek
          A bolti konzerv csicseriborsó nagyon praktikus, ha gyorsan szeretnél humuszt készíteni, de sajnos a jó minőségű drága, és általában van benne valamilyen nemkívánatos adalék (tartósítószer, citromsav, cukor, stb.). A bio...

          Antal Vali

          március 4, 2018
          Tetszik? 14
          Bővebben
          Hozzászólás
          1 889 Olvasás
          Megosztás

          A Szultán mentás lencsesalátája

          Elkészítési Idő:1 óra
          • Ételek
          • Saláták, salátaöntetek
            Egy, a török szultán kedvenc ételeit tartalmazó könyvből merítettem ennek a szuper lencsesalátának a receptjét. Persze átformáltam az antalvalis elvekre, hogy minden összetevője egészséges legyen. 🙂 Igaz, a lencse hagyományosan...

            Pálma

            március 3, 2018
            Tetszik? 14
            Bővebben
            Hozzászólás
            1 013 Olvasás
            Megosztás

            Mézes-gyümölcsös kamutgolyók

            Elkészítési Idő:40 perc
            • Édességek
              Ezt az isteni finom energiadús édességet Nyers Csaba Bevezetés a gabonakonyhába c. könyvében lévő receptek ihlették. Érdekes módon, én soha nem azért olvasok szakácskönyveket, hogy kiollózzak belőle pár receptet, hanem...

              Antal Vali

              március 2, 2018
              Tetszik? 15
              Bővebben
              Hozzászólás
              846 Olvasás
              Megosztás

              Nyers káposztás diófasírt – aszalva

              Elkészítési Idő:30 perc + aszalási idő
              • Előételek
              • Feltétek
                Lénárt Gitta barátnőm diófasírtja ihletett meg ennek a különleges ízvilágú fasírtnak az elkészítéséhez. Mivel diótejet készítettem, és maradt 20 dkg diópépem, valamint volt némi leveszöldség maradékom is, és egy kis...

                Antal Vali

                február 17, 2018
                Tetszik? 13
                Bővebben
                2 hozzászólás
                1 140 Olvasás
                Megosztás

                Antal Vali franciás fűszerkeveréke

                Elkészítési Idő:15 perc
                • Házi fűszerkeverékek
                  A böjttáboraimban a lénapokon mindig van ebédre meleg zöldségleves lé, amit egy általam kevert franciás fűszerkeverékkel szoktunk ízesíteni. Lénárt Gitta szinte azonnal belészeretett. Sokak kérésére megpróbáltam leírni a fűszerkeverék receptjét,...

                  Antal Vali

                  február 16, 2018
                  Tetszik? 16
                  1
                  Bővebben
                  Hozzászólás
                  748 Olvasás
                  Megosztás

                  Vitamindús gyógysaláta – betegeknek és lábadozóknak

                  Elkészítési Idő:20 perc
                  • Ételek
                  • Saláták, salátaöntetek
                    A szürke téli napokon mindenki vágyik a napfényre, a vitaminokra és a színekre. Nos ez a saláta szinte mindent megtestesít, ami hiányzik a télből. Nem csak finom, nem csak olcsó,...

                    Antal Vali

                    február 14, 2018
                    Tetszik? 51
                    Bővebben
                    Hozzászólás
                    7 219 Olvasás
                    Megosztás

                    Diós-répás golyócskák

                    • Édességek
                      Szeretem a nyers édességeket, mert nincs velük túl sok macera, és percek alatt elkészülnek. Nem tudom, milyen ihletettségem volt, amikor a sárgarépához nyúltam, hogy abból alkossak édességet, mert bármily megdöbbentő,...

                      Antal Vali

                      január 24, 2018
                      Tetszik? 28
                      Bővebben
                      4 hozzászólás
                      2 487 Olvasás
                      Korábbi Bejegyzések
                      Következő Bejegyzések

                      Rólam

                      Rólam

                      "Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó. Köszöntelek a legújabb honlapomon, amely azért jött létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében..."

                      Kövess a Facebook-on is!

                      Legnépszerűbb

                      • Hagyományos hagymatea köhögésre és megfázásraHagyományos hagymatea köhögésre és megfázásra Gyerekkoromban szinte alig voltam megfázva, mégis tisztán emlékszem a hagymatea…
                      • Náthaűző forró koktélNáthaűző forró koktél Itt a megfázós, náthás időszak, egyre többen tüsszögünk vagy köhögünk.…
                      • Vöröslencse pástétom Antal Vali módraVöröslencse pástétom Antal Vali módra Nagyon kedvelem a vöröslencsét, hisz nem csak finom, hanem áztatás…
                      • Aranytej - a csodatévő italAranytej – a csodatévő ital Az AranyTej egy csodálatos ajurvédikus ital, ami rendkívüli előnyöket nyújt.…
                      • Chilis bab hús nélkülChilis bab hús nélkül A chilis babot én hús nélkül szeretem, és párom, aki…

                      Kedvelt Diéták/Étrendek

                      Bébiételek

                      Bébiételek

                      Candida diéta

                      Candida diéta

                      Diabétesz, IR

                      Diabétesz, IR

                      Fogyókúrás

                      Fogyókúrás

                      GAPS diéta

                      GAPS diéta

                      IBS, Crohn, Colitis

                      IBS, Crohn, Colitis

                      Méregtelenítő

                      Méregtelenítő

                      Paleolit

                      Paleolit

                      Népszerűek

                      Almás receptek Almás saláták Aromaterápia Banános receptek Bélbarát Béltisztítás Csípős receptek Cukormentes édesség Céklás receptek Egyszerű és gyors Egészséges édesség Egészséges és finom Emésztést javító Fűszerkülönlegesség Gyógykozmetikum Gyógyító italok Gyökérzöldség Házi kozmetikum Házikészítésű Házipatika Háziszerek Immunerősítő Influenza Karácsonyi receptek Krémleves Lencsés receptek Léböjt Megfázás Mindenmentes Méregtelenítés Nátha Olcsó és finom Salaktalanítás Sárgarépás receptek Sütőtökös receptek Természetes gyógyszerek Téli saláta Vitaminbomba Vízhiányos bőrre Zöldturmix Édesburgonyás receptek Ételallergia Ételkülönlegességek Újévi receptek Ünnepi menü

                      Kövess a Facebook-on

                      AntalVali.co.hu

                      Népszerű a héten

                      • Lilahagymás almasalátaLilahagymás almasaláta
                      • Gránátalmás zöldturmix a káros szabadgyökök ellenGránátalmás zöldturmix a káros szabadgyökök ellen
                      • Hagyományos hagymatea köhögésre és megfázásraHagyományos hagymatea köhögésre és megfázásra
                      • Chilis bab hús nélkülChilis bab hús nélkül
                      • Antal Vali vörösáfonyás dinsztelt káposztájaAntal Vali vörösáfonyás dinsztelt káposztája
                      • Datolyapaszta házilag - egészséges édesítőszer piciknek is!Datolyapaszta házilag – egészséges édesítőszer…
                      • Marokkói vöröslencselevesMarokkói vöröslencseleves

                      Aktuális

                      • vitamindus-gyogysalata

                        Vitamindús gyógysaláta – betegeknek és lábadozóknak

                        A szürke téli napokon mindenki vágyik a napfényre, a vitaminokra és a színekre. Nos ez a saláta szinte mindent megtestesít, ami hiányzik a télből. Nem csak finom, nem csak olcsó, hanem kiváló téli betegségmegelőző, vitaminizáló és immunerősítő is. Lábadozóknak és betegeknek kimondottan ajánlom, mert tele van értékes tápanyagokkal, és támogatja az öngyógyító folyamatokat. Kíméli a…

                        Bővebben

                      • Adatvédelmi Nyilatkozat
                      • Felhasználási Feltételek
                      • Rólam
                      • Blog

                      Antalvali.co.hu - Antalvali hivatalos weboldala | Minden jog fenntartva | © 2017