3 0
Csicseriborsó konzerv házilag

Te is csak azért nem állsz neki humuszt készíteni, mert macerás a csicseriborsó megfőzése? Jobb lenne, ha pár perc alatt el lehetne készíteni? Akkor itt a megoldás: készíts csicserikonzervet házilag

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Csicseriborsó
2 liter Tisztított víz
1 teáskanál egész Tarkabors
3 db Babérlevél
1 púpozott teáskanál Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csicseriborsó konzerv házilag

Percekre redukálja a humusz készítését

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50-70 perc
  • 12 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A bolti konzerv csicseriborsó nagyon praktikus, ha gyorsan szeretnél humuszt készíteni, de sajnos a jó minőségű drága, és általában van benne valamilyen nemkívánatos adalék (tartósítószer, citromsav, cukor, stb.). A bio változatokról meg ne is beszéljünk. egy kis üvegnek bizony „meggondolandó” ára van, ráadásul egy kiadósabb adag ételhez nem is elég egy üveg. Gondoltam, megpróbálom eltenni egymagam, hogy ne kelljen minden alkalommal egy éjszakát áztatni, majd esetenként órákat főzni. Mekkora könnyebbség, hogy csak ki kell nyitni, és zsupsz bele a turmixba a többi hozzávalóval együtt. Ráadásul befőzőautomatán is van.

Ebből az adagból kb. 3 nagyobb befőttesüvegnyi adag lesz. Egy befőttesüvegnyi kb. 4 főnek elegendő – persze ez attól függ, hogy mit készítünk belőle. Ha felbontod, akkor már csak pár napig áll el hűtőben. úgyhogy érdemes felhasználni az egész adagot.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Előkészítés

A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára hideg tisztított vízbe.

2
Kész

Elkészítése dunsztolva

1. Másnap kuktában kb. 40 perc alatt, fazékban kb. 60 perc alatt puhára pároljuk sós vízben a fűszerekkel.

2. Steril befőttes üvegekbe merjük, 5 percre fejre fordítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük, míg ki nem hűl.

3
Kész

Elkészítése befőző automatában

1. Másnap kuktában kb. 20 perc alatt, fazékban kb. 40 perc alatt előfőzzük sós vízben a fűszerekkel.

2. Steril befőttes üvegekbe merjük, majd betesszük az üvegeket a befőző automatába 90°C-on, 30 percre, majd hagyjuk a vízben kihűlni..

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
mezes-zabos pakolas-antalvali
előző
Mézes-zabos pakolás fáradt, vízhiányos, rugalmatlan bőrre
következő
Gyógycukorka házilag mindenféle nyavalyára
mezes-zabos pakolas-antalvali
előző
Mézes-zabos pakolás fáradt, vízhiányos, rugalmatlan bőrre
következő
Gyógycukorka házilag mindenféle nyavalyára

Hozzászólás Elküldése

tizenkilenc − 6 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here