6 0
Céklás brownie

Gyerekek kedvence lehet ez a céklás süti. Ha egyszer megsütöd, a család követelni fogja a következőt.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
200 gr Cékla nem méricskélem, általában egy nagyobb céklát veszek
150 gr Vaj Dezodorálatlan kókuszolajjal helyettesíthető
70 gr Kókuszvirágcukor
70 gr Étcsokoládé Legalább 70 %-os , jó minőségű csoki
150 gr Tönkölyliszt Alakort vagy kamutot is használhatsz!
100 gr Dió Mandula is lehet
2 db házi vagy bio Tojás
Ízlés szerint Bourbon vanília por
Ízlés szerint őrölt Fahéj
1 mokkáskanál Szódabikarbóna
10 csepp Leckers Természetes narancskivonat Ha nincs, akkor használj bio édesnarancs illóolajat.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Céklás brownie

Egészséges zöldségből egészséges sütemény!

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A csokisbrownie-t szinte mindenki szereti. Ez a céklás változat pedig az általam ismert legfinomabb brownie. Nem lehet elszúrni, nincsenek benne macerás elemek, egészséges és egyszerű az elkészítése. Zamatos és szaftos! Nyami.

Ha valaki félne a cékla kicsit földes ízétől, annak azt üzenem, hogy nem kell tőle tartani, mert a cékla istenien harmonizál a csokival és a földes íz valahogy menet közben eltűnik…
Elkészítheted muffin-formában is és akkor helyes kis önálló sütiket kapsz, aminek a tetejét tört dióval, vagy mandulával díszítheted.

Kellemes sütizést!

Pálma

 

(Visited 1 665 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A céklát meghámozva, felkockázva, kis vízben puhára főzzük és leturmixoljuk.

2
Kész

A zsiradékot előbb a felolvasztott étcsokival, majd minden egyéb hozzávalóval összekeverjük.

3
Kész

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük.
Nem szabad túlsütni, úgy a legfinomabb, ha a belseje puha, szaftos marad.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Pikáns tormakrém – nem csak Húsvétra!
következő
Koedukált, pirított tökmagos tavaszi saláta
előző
Pikáns tormakrém – nem csak Húsvétra!
következő
Koedukált, pirított tökmagos tavaszi saláta

Hozzászólás Elküldése

tizenhat − 12 =

Fel a lap tetejére