Hozzávalók
-
200 gr Céklanem méricskélem, általában egy nagyobb céklát veszek
-
150 gr VajDezodorálatlan kókuszolajjal helyettesíthető
-
70 gr Kókuszvirágcukor
-
70 gr ÉtcsokoládéLegalább 70 %-os , jó minőségű csoki
-
150 gr TönkölylisztAlakort vagy kamutot is használhatsz!
-
100 gr DióMandula is lehet
-
2 db házi vagy bio Tojás
-
Ízlés szerint Bourbon vanília por
-
Ízlés szerint őrölt Fahéj
-
1 mokkáskanál Szódabikarbóna
-
10 csepp Leckers Természetes narancskivonatHa nincs, akkor használj bio édesnarancs illóolajat.
Leírás
A csokisbrownie-t szinte mindenki szereti. Ez a céklás változat pedig az általam ismert legfinomabb brownie. Nem lehet elszúrni, nincsenek benne macerás elemek, egészséges és egyszerű az elkészítése. Zamatos és szaftos! Nyami.
Ha valaki félne a cékla kicsit földes ízétől, annak azt üzenem, hogy nem kell tőle tartani, mert a cékla istenien harmonizál a csokival és a földes íz valahogy menet közben eltűnik…
Elkészítheted muffin-formában is és akkor helyes kis önálló sütiket kapsz, aminek a tetejét tört dióval, vagy mandulával díszítheted.
Kellemes sütizést!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A céklát meghámozva, felkockázva, kis vízben puhára főzzük és leturmixoljuk. |
2
Kész
|
A zsiradékot előbb a felolvasztott étcsokival, majd minden egyéb hozzávalóval összekeverjük. |
3
Kész
|
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük. |