Hozzávalók
-
2 db Paradicsom
-
1 db Kápia paprika
-
1 db Lilahagyma
-
2 db Szárzeller
-
1 db Kígyóuborka
-
2 db főtt háztáji vagy bio Tojás
-
Ízlés szerint Balzsamecet
-
1 marék pirított Tökmag
-
0,5 dl Tökmagolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Kakukkfű
-
Ízlés szerint BorsFrissen őrölve
Leírás
Tavasztájt mindig jobban kívánom a zöldségfélét, mint a húsféléket. Ugyanakkor nem szeretem az ismétlődést a salátákban sem, így minden alkalommal más és más ízű, színű salátát hozok létre. Most a mélyhűtő aljában talált lefagyasztott tökmag ihletett meg. (Igaz az első gondolatom a tökmagos csicsókakrém volt! 🙂 )
Csináltam hát, egy – a tökmag és az olaj miatt- pasiknak is erősen ajánlott tavaszi salátát. Persze a hölgyek is bátran fogyaszthatják, mert nemcsak prosztata gondokra ajánlott, hanem az érfalakra is jótékonyan hat, legalább annyira, mint mondjuk a bőr, a haj, a szív vagy a húgyutak állapotára! És még számtalan szervünkre. 🙂 Nos, pont ezért koedukált.
Ez a saláta egyébként – zsír-fehérje anyagcsere típusoknak – kiegészíthető egy kis jófajta tonhallal vagy füstölt lazaccal is! És így, a főtt tojással és a sok tökmaggal együtt kimondottan zsír-fehérje saláta kerekedik ki belőle. Ez már csak azon múlik, hogy milyen mennyiségű hal és főtt tojás kerül rá.
Szénhidrát anyagcserések sok zöldség, és kevesebb tökmag és főtt tojás arányt válasszanak!
Egészségünkre!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
Serpenyőben, vagy sütőben, szárazon megpirítjuk a tökmagot. |
2
Kész
|
A saláta minden hozzávalóját felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd hozzákeverjük a balzsamecetet is. |
3
Kész
|
Tálra rendezés után megszórjuk a megpirult tökmaggal, ráhelyezzük a főtt, megtisztított tojásszeleteket. és bőségesen meglocsoljuk a tökmagolajjal. Pirítóssal is fogyaszthatjuk. |
4
Kész
|