Hozzávalók
-
2 dl hígabb SzilvalekvárHa csak kemény van, akkor langyítsd ki egy kis tisztított vízzel. Egyébként beáztatott aszaltszilvával is készülhet!
-
1 evőkanál Almaecet
-
1 evőkanál Szójaszósz
-
1 mokkáskanál CsiliszószHa szereted csípősen, mehet bele több is!
-
1 marék friss Borsmenta levél
Leírás
A mártogatókat a keleti konyha előszeretettel tálalja szinte minden étel mellé. Én azért szeretem őket, mert ha van 4-féle mártogatód, és egy csokor zellerszárad, vagy sültburgonyád, akkor minden falatnak más ízvilágot tudsz varázsolni.
Ezt a mártogatót nem csak azért szeretem, mert finom, hanem azért is, mert kiváló bélbarát és emésztést támogató hatása is van. Húsevőknek kimondottan ajánlom, hisz elősegíti az állati fehérjék könnyebb emésztését.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az egészet összeturmixoljuk, és mártogatós tálkába tesszük. |