2 0
Savanyúkáposztás-rizses tócsni, Pálma konyhájából

Tócsi, tócsni, lapcsánka, macok, berét - ahány tájegység annyiféleképpen hívják. Gondolom, már Te is kóstoltad valamelyiket. De vajon savanyúkáposztából készültet ettél-e már? Íme itt a glutén- és laktózmentes receptje!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Savanyúkáposzta
2 db Tojás
10 dkg Barnarizs
2 közepes fej Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Kölesliszt
2 db Burgonya Megfőzve, szétnyomva.
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors Ledarálva.
10 dkg Bacon szalonna Kockára vágva
Ízlés szerint Csili

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Savanyúkáposztás-rizses tócsni, Pálma konyhájából

Ínycsiklandó savanyúkáposztás étel glutén- és tejmentesen a tócsni rajongóknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1,5 óra
  • 3 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Maradt egy kis főtt rizsem, és találtam fél kiló savanyúkáposztát a hűtőben, amivel kellett már kezdeni valamit. A tócsni (tócsi, lapcsánka, macok, berét – ki hogy nevezi…) nagy kedvencem. Szeretem csak burgonyából, de már készítettem cukkiniből és édesburgonyából is! Most eljött a savanyúkáposztás ideje is!

Elkészülte után vittem vendégségbe Valiéknak egy kis kóstolót, és nagy sikert arattam vele.
Elsősorban főétel, de vendégváró falatként, vagy nasiként is hasznosítható.

Pálma

(Visited 444 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A szalonnát, kockára vágjuk, zsírjában kisütjük. A felaprított hagymát a szalonnához keverjük és megpirítjuk. Ha készen van hozzátesszük az összeszecskázott savanyú-káposztát és azt is megpirítjuk.

2
Kész

A langyosra hűlt káposztás keverékhez adjuk a tojást, a lisztet, a pürésített főttkrumplit és a fűszereket, majd jól összekeverjük.

3
Kész

Kizsírozott, felforrósított serpenyőbe kis gombócokat ültetünk laposra nyomkodjuk és mindkét oldalát megsütjük.

4
Kész

Önmagában is finom, de fokhagymás vegitejföllel is meglocsolhatjuk. Mennyei lesz! :-)
(Természetesen, aki nem laktóz és kazein érzékeny, az használhat tejfölt vagy kefirt is)

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Muszaka laktóz- és gluténmentesen
következő
Szárzeller-krémleves csicsókával
előző
Muszaka laktóz- és gluténmentesen
következő
Szárzeller-krémleves csicsókával

Hozzászólás Elküldése