Hozzávalók
-
50 dkg Savanyúkáposzta
-
2 db Tojás
-
10 dkg Barnarizs
-
2 közepes fej Vöröshagyma
-
3 gerezd Fokhagyma
-
2 evőkanál Kölesliszt
-
2 db BurgonyaMegfőzve, szétnyomva.
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint BorsLedarálva.
-
10 dkg Bacon szalonnaKockára vágva
-
Ízlés szerint Csili
Leírás
Maradt egy kis főtt rizsem, és találtam fél kiló savanyúkáposztát a hűtőben, amivel kellett már kezdeni valamit. A tócsni (tócsi, lapcsánka, macok, berét – ki hogy nevezi…) nagy kedvencem. Szeretem csak burgonyából, de már készítettem cukkiniből és édesburgonyából is! Most eljött a savanyúkáposztás ideje is!
Elkészülte után vittem vendégségbe Valiéknak egy kis kóstolót, és nagy sikert arattam vele.
Elsősorban főétel, de vendégváró falatként, vagy nasiként is hasznosítható.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A szalonnát, kockára vágjuk, zsírjában kisütjük. A felaprított hagymát a szalonnához keverjük és megpirítjuk. Ha készen van hozzátesszük az összeszecskázott savanyú-káposztát és azt is megpirítjuk. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
|
4
Kész
|