2 0
Savanyúkáposztás-rizses tócsni, Pálma konyhájából

Tócsi, tócsni, lapcsánka, macok, berét - ahány tájegység annyiféleképpen hívják. Gondolom, már Te is kóstoltad valamelyiket. De vajon savanyúkáposztából készültet ettél-e már? Íme itt a glutén- és laktózmentes receptje!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Savanyúkáposzta
2 db Tojás
10 dkg Barnarizs
2 közepes fej Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Kölesliszt
2 db Burgonya Megfőzve, szétnyomva.
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors Ledarálva.
10 dkg Bacon szalonna Kockára vágva
Ízlés szerint Csili

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Savanyúkáposztás-rizses tócsni, Pálma konyhájából

Ínycsiklandó savanyúkáposztás étel glutén- és tejmentesen a tócsni rajongóknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1,5 óra
  • 3 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Maradt egy kis főtt rizsem, és találtam fél kiló savanyúkáposztát a hűtőben, amivel kellett már kezdeni valamit. A tócsni (tócsi, lapcsánka, macok, berét – ki hogy nevezi…) nagy kedvencem. Szeretem csak burgonyából, de már készítettem cukkiniből és édesburgonyából is! Most eljött a savanyúkáposztás ideje is!

Elkészülte után vittem vendégségbe Valiéknak egy kis kóstolót, és nagy sikert arattam vele.
Elsősorban főétel, de vendégváró falatként, vagy nasiként is hasznosítható.

Pálma

(Visited 503 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A szalonnát, kockára vágjuk, zsírjában kisütjük. A felaprított hagymát a szalonnához keverjük és megpirítjuk. Ha készen van hozzátesszük az összeszecskázott savanyú-káposztát és azt is megpirítjuk.

2
Kész

A langyosra hűlt káposztás keverékhez adjuk a tojást, a lisztet, a pürésített főttkrumplit és a fűszereket, majd jól összekeverjük.

3
Kész

Kizsírozott, felforrósított serpenyőbe kis gombócokat ültetünk laposra nyomkodjuk és mindkét oldalát megsütjük.

4
Kész

Önmagában is finom, de fokhagymás vegitejföllel is meglocsolhatjuk. Mennyei lesz! :-)
(Természetesen, aki nem laktóz és kazein érzékeny, az használhat tejfölt vagy kefirt is)

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Muszaka laktóz- és gluténmentesen
következő
Szárzeller-krémleves csicsókával
előző
Muszaka laktóz- és gluténmentesen
következő
Szárzeller-krémleves csicsókával

Hozzászólás Elküldése