2 0
Almás rebarbara dzsem

Én már elkezdtem a befőzést ezzel a tavalyi almából, de idei rebarbarából készült finom dzsemmel. Nagyon szeretem friss és különleges íze miatt. Csatniként is fogyasztható!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
4 db 250 ml-es üveghez:
1 kg Rebarbara
50 dkg Alma
1 db bio Citrom
25 dkg Kókuszvirágcukor
1 hüvelykujjnyi friss Gyömbér Reszelve
1 kisujjnyi rúd Fahéj Kihagyhatod, eleinte én sem tettem bele, de szerintem fahéjjal pikánsabb!

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Almás rebarbara dzsem

Csatniként is kiváló

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • 4 db 250 ml-es üveghez:

Leírás

Megosztás

A rebarbarát legtöbben csak kompótként ismerik, pedig számtalan más finomság is készülhet belőle, mint pl. ez a különleges dzsem, ami azért is aktuális, hisz a tavalyi punnyadt almát fel kéne dolgozni, a rebarbara pedig épp most kezdi a szezonját. Nagyon finom íztársítás hozható ki ebből a két alapanyagból, úgyhogy én ilyenkor nekiállok dzsemet főzni belőlük.

Én palacsintába szeretem a legjobban, de grillezett sajtok és húsok mellé is kiváló fűszerszószként. Aki fogyaszt húst, és szereti a vadat, az okvetlenül kóstolja meg vaddisznó sülttel.

További különleges dzsem recepteket itt találsz.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Előkészítés:

1. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
2. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát lereszeljük.
3. A citromot megmossuk, héjából levágunk egy körülbelül 5 cm-es darabot, és levét kinyomjuk.
4. Az üvegeket alaposan kimossuk, száradni hagyjuk.

2
Kész

Elkészítése:

1. A rebarbarát és az almát a citrom levével, héjával, a fahéjjal és 2 evőkanál tisztított vízzel puhára főzzük. (A rebarbara ne főjön szét.)
2. Kivesszük a citrom héját, és a kompótot hűlni hagyjuk.
3. Elkeverjük a kókuszvirágcukrot a kompóttal, és újra felforraljuk.
4. Belekeverjük a gyömbért, és 3 percig rotyogtatjuk.
5. Az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, és fejtetejükre állítva hűlni hagyjuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli
következő
Mézes rózsaszirompép
előző
Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli
következő
Mézes rózsaszirompép

Hozzászólás Elküldése

3 × öt =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here