Hozzávalók
-
4 db 250 ml-es üveghez:
-
1 kg Rebarbara
-
50 dkg Alma
-
1 db bio Citrom
-
25 dkg Kókuszvirágcukor
-
1 hüvelykujjnyi friss GyömbérReszelve
-
1 kisujjnyi rúd FahéjKihagyhatod, eleinte én sem tettem bele, de szerintem fahéjjal pikánsabb!
Leírás
A rebarbarát legtöbben csak kompótként ismerik, pedig számtalan más finomság is készülhet belőle, mint pl. ez a különleges dzsem, ami azért is aktuális, hisz a tavalyi punnyadt almát fel kéne dolgozni, a rebarbara pedig épp most kezdi a szezonját. Nagyon finom íztársítás hozható ki ebből a két alapanyagból, úgyhogy én ilyenkor nekiállok dzsemet főzni belőlük.
Én palacsintába szeretem a legjobban, de grillezett sajtok és húsok mellé is kiváló fűszerszószként. Aki fogyaszt húst, és szereti a vadat, az okvetlenül kóstolja meg vaddisznó sülttel.
További különleges dzsem recepteket itt találsz.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Előkészítés:1. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. |
2
Kész
|
Elkészítése:1. A rebarbarát és az almát a citrom levével, héjával, a fahéjjal és 2 evőkanál tisztított vízzel puhára főzzük. (A rebarbara ne főjön szét.) |