0 0
Gránátalmás humusz korianderzölddel

Humuszrajongók figyelem! Itt egy újabb gyöngyszem a repertoáromból, amelynek ötletét Székelyföldről csentem el.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 bögre főtt Csicseriborsó
1 evőkanál Tahini paszta
5 evőkanál Extraszűz olívaolaj
30 ml Gránátalmalé
1/2 Citrom leve
1/2 mokkáskanál Római köménymag
1 mokkáskanál Tarkabors
ízlés szerint Himalaya só
1 evőkanálnyi frissen vágott Koriander levél
1 Gránátalma magjaira kell bontani

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Gránátalmás humusz korianderzölddel

Vegán és mindenmentes humuszkülönlegesség mindenkinek, aki szereti a humuszt

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Még a nyáron találkoztam ezzel a különleges humusszal Székelyföldi körutam során Csíkszeredában. Nem is gondoltam volna, hogy a szalonna, a pityókás kenyér és a székelykáposzta országában pont egy ilyen különlegességgel fogok összefutni egy reggeliző bárban, mint ez a gránátalmás finomság. Aztán amikor hazajöttem, az ízemlékek alapján megpróbáltam rekonstruálni a receptet, és jelentem, tökéletesre sikeredett.

A recept elkészítése nagyon egyszerű és gyors, mivel előre lefőzött és konzervnek eltett csicseriborsóval dolgoztam, és házilag készített szezámpasztám (tahini) is volt a hűtőben. Bevallom, a legtöbb időt a gránátalma feldolgozása vett igénybe.

Ha te is humuszrajongó vagy, és további humuszos receptekre vagy kíváncsi, akkor csak kattints ide!

Antal Vali

(Visited 172 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Ha nincs készre főtt csicseriborsód (én mindig teszek el humusznak egy bögrével, ha más ételhez kell főznöm vagy házi konzervet használok), akkor egy fél bögre szárazat áztass be egy éjszakára langyos vízbe.
Másnap főzd meg puhára egy mokkáskanál szódabikarbónával és 2 babérlevéllel. Ez elég hosszú időt fog igénybe venni. Akkor jó, ha villával már szét lehet nyomni.
Ha minden kötél szakad, konzervből is készítheted, de lehetőleg olyat vegyél, ami nincs tele tartósítószerrel és adalékokkal. Már lehet kapni üvegben eltett változatot is.

2
Kész

A korianderzöld és a gránátalmamag kivételével az összes hozzávalótl turmixold össze botmixerrel vagy blenderrel. Ha egyik sincs, akkor borgonyanyomón préseld át a főtt csicserit, és habverővel keverd hozzá a többi hozzávalót, hasonlóan, mint amikor krumplipürét készítünk.

3
Kész

Szórd meg a tetejét gránátalma maggal és ízlés szerint vágott korianderzölddel. Csorgathatsz rá olíva- vagy szezámolajat is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sütőtök-krémleves hokkaidó tökből
előző
Sütőtök-krémleves hokkaidó tökből

Hozzászólás Elküldése