Hozzávalók
-
1 bögre főtt Csicseriborsó
-
1 evőkanál Tahini paszta
-
5 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
30 ml Gránátalmalé
-
1/2 Citrom leve
-
1/2 mokkáskanál Római köménymag
-
1 mokkáskanál Tarkabors
-
ízlés szerint Himalaya só
-
1 evőkanálnyi frissen vágott Koriander levél
-
1 Gránátalmamagjaira kell bontani
Leírás
Még a nyáron találkoztam ezzel a különleges humusszal Székelyföldi körutam során Csíkszeredában. Nem is gondoltam volna, hogy a szalonna, a pityókás kenyér és a székelykáposzta országában pont egy ilyen különlegességgel fogok összefutni egy reggeliző bárban, mint ez a gránátalmás finomság. Aztán amikor hazajöttem, az ízemlékek alapján megpróbáltam rekonstruálni a receptet, és jelentem, tökéletesre sikeredett.
A recept elkészítése nagyon egyszerű és gyors, mivel előre lefőzött és konzervnek eltett csicseriborsóval dolgoztam, és házilag készített szezámpasztám (tahini) is volt a hűtőben. Bevallom, a legtöbb időt a gránátalma feldolgozása vett igénybe.
Ha te is humuszrajongó vagy, és további humuszos receptekre vagy kíváncsi, akkor csak kattints ide!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Ha nincs készre főtt csicseriborsód (én mindig teszek el humusznak egy bögrével, ha más ételhez kell főznöm vagy házi konzervet használok), akkor egy fél bögre szárazat áztass be egy éjszakára langyos vízbe. |
2
Kész
|
A korianderzöld és a gránátalmamag kivételével az összes hozzávalótl turmixold össze botmixerrel vagy blenderrel. Ha egyik sincs, akkor borgonyanyomón préseld át a főtt csicserit, és habverővel keverd hozzá a többi hozzávalót, hasonlóan, mint amikor krumplipürét készítünk. |
3
Kész
|
Szórd meg a tetejét gránátalma maggal és ízlés szerint vágott korianderzölddel. Csorgathatsz rá olíva- vagy szezámolajat is. |