Hozzávalók
-
8 levél Kínai kel
-
2 öklömnyi Édesburgonya
-
2 öklömnyi Vajretek
-
2 ÚjhagymaZöld szárral együtt
-
1 nagyobb Vöröshagyma
-
3 gerezd Fokhagyma
-
1 bő marék Mazsola
-
1 bő marék Köles
-
Kókuszolaj
-
1 teáskanál Rapunzel levespor
-
1 mokkáskanál Curry
-
1 bő csipet őrölt Köménymag
-
1 bő csipet őrölt Római köménymag
-
1 bő csipper szárított, őrölt Borsmenta levél
-
Ízlés szerint őrölt Tarkabors
-
1 leheletnyi őrölt Fahéj
-
1 csipet Rozmaring
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Ez az egytálétel megint úgy született, hogy „Lássuk csak, mi van itthon?” Egymáshoz nem éppen passzoló hozzávalóktól hemzsegett a kamra, úgyhogy becsuktam a szemem, és minden fantáziámat latba vetve alkottam meg ezt a finomságot, amire még „parasztgyomrú” párom is lecsapott.
Ne ijedj meg az eklektikus hozzávalóktól, mert a végeredmény meglepően finom lesz. Olyannyira, hogy ezt a receptemet számtalan bemutató főzésen is elkészítettem már, a kóstoló közönség nagy örömére, hisz mindenmentes. Egyszer még a tv2 Mokka című műsorában is megfőztem, és a stáb már a műsor vége előtt összeveszett rajta, hogy ki ehesse meg, olyan finom volt az illata.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A hagymát nagy kockákra vágom, az újhagymát szárával együtt felkarikázom, az édesburgonyát és a vajretket pucolom és felkockázom, a kínai kelt felcsíkozom, a kemény szárát felkockázom. |
2
Kész
|
Egy fedeles serpenyőbe kókuszzsírt hevítek, beleszórom és megsercintem először a vöröshagymát, majd hozzáadom a kínai kel szárát, levelét, majd megszórom a fűszerekkel. |
3
Kész
|
Hozzáadom a batátát, a retket, belehajintom a mazsolát, a kölest, és annyi tisztított vizet öntök bele, hogy épp ellepje. |
4
Kész
|
Megszórom ételízesítővel, és befedem. |