7 0
Mazsolás-currys kínai kel édesburgonyával

Nos, ez az egytálétel amilyen meglepő összetevőkből áll, nem biztos, hogy bizalmad lenne hozzá. Pedig ha éreznéd az illatát, azonnal kedved lenne megkóstolni.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
8 levél Kínai kel
2 öklömnyi Édesburgonya
2 öklömnyi Vajretek
2 Újhagyma Zöld szárral együtt
1 nagyobb Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 bő marék Mazsola
1 bő marék Köles
Kókuszolaj
1 teáskanál Rapunzel levespor
1 mokkáskanál Curry
1 bő csipet őrölt Köménymag
1 bő csipet őrölt Római köménymag
1 bő csipper szárított, őrölt Borsmenta levél
Ízlés szerint őrölt Tarkabors
1 leheletnyi őrölt Fahéj
1 csipet Rozmaring
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Mazsolás-currys kínai kel édesburgonyával

Különleges mindenmentes finomság ételallergiásoknak.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez az egytálétel megint úgy született, hogy „Lássuk csak, mi van itthon?” Egymáshoz nem éppen passzoló hozzávalóktól hemzsegett a kamra, úgyhogy becsuktam a szemem, és minden fantáziámat latba vetve alkottam meg ezt a finomságot, amire még „parasztgyomrú” párom is lecsapott.

Ne ijedj meg az eklektikus hozzávalóktól, mert a végeredmény meglepően finom lesz. Olyannyira, hogy ezt a receptemet számtalan bemutató főzésen is elkészítettem már, a kóstoló közönség nagy örömére, hisz mindenmentes. Egyszer még a tv2 Mokka című műsorában is megfőztem, és a stáb már a műsor vége előtt összeveszett rajta, hogy ki ehesse meg, olyan finom volt az illata.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A hagymát nagy kockákra vágom, az újhagymát szárával együtt felkarikázom, az édesburgonyát és a vajretket pucolom és felkockázom, a kínai kelt felcsíkozom, a kemény szárát felkockázom.

2
Kész

Egy fedeles serpenyőbe kókuszzsírt hevítek, beleszórom és megsercintem először a vöröshagymát, majd hozzáadom a kínai kel szárát, levelét, majd megszórom a fűszerekkel.

3
Kész

Hozzáadom a batátát, a retket, belehajintom a mazsolát, a kölest, és annyi tisztított vizet öntök bele, hogy épp ellepje.

4
Kész

Megszórom ételízesítővel, és befedem.
Kb. 15-20 perc alatt készre párolódik.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Magyaros zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen
következő
Padlizsános csicseriborsó krémleves
előző
Magyaros zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen
következő
Padlizsános csicseriborsó krémleves

Hozzászólás Elküldése

1 × három =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here