Hozzávalók
-
20 dkg ParadicsomHa koktélparadicsomot használok, akkor nem darabolom fel, hanem egészben sütöm meg.
-
20 dkg Fetasajt
-
30 dkg ÉdesburgonyaHasználhatunk sima burgonyát is helyette..
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint BorsŐröljük meg.
-
Ízlés szerint BazsalikomA legjobb frissen, de használhatunk szárítottat is!
-
Ízlés szerint KakukkfűA legjobb frissen, de használhatunk szárítottat is!
-
1 dl Extraszűz olívaolaj
Leírás
Hosszú volt az ősz, még egy hete is szedtem érett paradicsomot a kertben. Paprika már nem volt, így a lecsófőzés nem jöhetett szóba, de eszembe jutott egy kedvelt nyári étel, amit Görögországban ettem először. Nagyon egyszerű, és egy sütőben, egyszerre el lehet készíteni az egészet!
A fetasajton, paradicsomon és batátán kívül két kisebb jénai tálra és egy nagyobb tepsire van szükség. Én úgy szoktam készíteni, hogy a sütőben felülre teszem az édesburgonyát, sütőpapírral kibélelt tepsibe és és betolom alá az elosztó rácsra a sajtot és a paradicsomot.
A sajtnál arra kell vigyázni, hogy amikor már a széle pirul, ki kell venni, mert különben szárazra, kopogósra sül.
Az édesburgonyáról annyit, hogy én nem hámozom, csak kivágom a nem odavaló részeket és jól megsikálom! Héjastól megy a sütőbe!
Külön ajánlanám az anyagcsere állapot szerint étkezőknek, ugyanis a hozzávalók arányának a változtatásával minden anyagcsere állapotba tartozó ember eheti. Vegyes típusok pont így egyék, ahogy a képen látható, szénhidrát anyagcseréjűek kevesebb sajttal és több batátával, zsír-fehérje anyagcseréjűek pedig sok paradicsommal, több olívaolajjal, és lényegesen kevesebb batátával.
Jó étvágyat!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát hasábokra vágjuk és megsózva, olajjal kicsit nyakon öntve összekeverjük, majd a tepsibe helyezett sütőpapírra sorakoztatjuk. |
2
Kész
|
A paradicsomot 1-2 evőkanál olívaolajjal nyakon öntjük, enyhén sózzuk, és egy kikent jénai tálkában tesszük be a sütőbe. |
3
Kész
|
Olívával kikent jénaiba , vagy cserépedénybe tesszük a sajtot és berakjuk azt is a sütőbe. Amikor a széle megpirul és kicsit fortyog, megolvadt a sajt, kivesszük. |
4
Kész
|