3 0
Sült feta, édesburgonyával, sült paradicsommal – Pálma asztaláról

Gyors ebéd, de vacsorára sem fekszi meg a gyomrodat ez a fűszeres, paradicsomos étel. Nincs vele semmi macera, gyakorlatilag a sütő dolgozik. A Te dolgod csak annyi, hogy jóízűen megedd!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg Paradicsom Ha koktélparadicsomot használok, akkor nem darabolom fel, hanem egészben sütöm meg.
20 dkg Fetasajt
30 dkg Édesburgonya Használhatunk sima burgonyát is helyette..
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors Őröljük meg.
Ízlés szerint Bazsalikom A legjobb frissen, de használhatunk szárítottat is!
Ízlés szerint Kakukkfű A legjobb frissen, de használhatunk szárítottat is!
1 dl Extraszűz olívaolaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sült feta, édesburgonyával, sült paradicsommal – Pálma asztaláról

Nyári ízeket idéző, gluténmentes finomság vacsorára vagy egytálételnek.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 1 óra
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Hosszú volt az ősz, még egy hete is szedtem érett paradicsomot a kertben. Paprika már nem volt, így a lecsófőzés nem jöhetett szóba, de eszembe jutott egy kedvelt nyári étel, amit Görögországban ettem először. Nagyon egyszerű, és egy sütőben, egyszerre el lehet készíteni az egészet!

A fetasajton, paradicsomon és batátán kívül két kisebb jénai tálra és egy nagyobb tepsire van szükség. Én úgy szoktam készíteni, hogy a sütőben felülre teszem az édesburgonyát, sütőpapírral kibélelt tepsibe és és betolom alá az elosztó rácsra a sajtot és a paradicsomot.
A sajtnál arra kell vigyázni, hogy amikor már a széle pirul, ki kell venni, mert különben szárazra, kopogósra sül.

Az édesburgonyáról annyit, hogy én nem hámozom, csak kivágom a nem odavaló részeket és jól megsikálom! Héjastól megy a sütőbe!

Külön ajánlanám az anyagcsere állapot szerint étkezőknek, ugyanis a hozzávalók arányának a változtatásával minden anyagcsere állapotba tartozó ember eheti.  Vegyes típusok pont így egyék, ahogy a képen látható, szénhidrát anyagcseréjűek kevesebb sajttal és több batátával, zsír-fehérje anyagcseréjűek pedig sok paradicsommal, több olívaolajjal, és lényegesen kevesebb batátával.

Jó étvágyat!

Pálma

Lépések

1
Kész

Az édesburgonyát hasábokra vágjuk és megsózva, olajjal kicsit nyakon öntve összekeverjük, majd a tepsibe helyezett sütőpapírra sorakoztatjuk.
200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.

2
Kész

A paradicsomot 1-2 evőkanál olívaolajjal nyakon öntjük, enyhén sózzuk, és egy kikent jénai tálkában tesszük be a sütőbe.

3
Kész

Olívával kikent jénaiba , vagy cserépedénybe tesszük a sajtot és berakjuk azt is a sütőbe. Amikor a széle megpirul és kicsit fortyog, megolvadt a sajt, kivesszük.

4
Kész

Miután minden megsült, a sajtot, paradicsomot megszórjuk a friss, vagy szárított zöld fűszerekkel, ( ne sajnáljátok! ) borssal, tányérra rendezzük és tálalás után jóízűen elfogyasztjuk! :-)

Pálma

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
szuperzold-turmix
előző
Szuperzöld turmix
kurkumas-gyomberes zoldsegleves
következő
Kurkumás-gyömbéres pikáns zöldségleves – náthás időszakokra (is)
szuperzold-turmix
előző
Szuperzöld turmix
kurkumas-gyomberes zoldsegleves
következő
Kurkumás-gyömbéres pikáns zöldségleves – náthás időszakokra (is)

Hozzászólás Elküldése

3 − 1 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here