0 0
Gyógyító vöröslencse-céklaleves

Íme egy alacsony kalóriatartalmú leves, ami nem csak gyógyító, hanem tisztító hatású is. Szemet gyönyörködtő színénél már csak az íze jobb.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb fej Lilahagyma apróra vágva
4 gerezd Fokhagyma préselve vagy apróra vágva
2 öklömnyi Cékla felkockázva
1/2 bögre Vöröslencse 3-4 órára beáztatva
4 bögre Tisztított víz
2 evőkanál mindenmentes Ételízesítő
1/2 kiskanál őrölt Köménymag
1/2 teáskanál őrölt Koriandermag
1/8 kiskanál őrölt Bors
1/8 kiskanál Kurkuma por
1 Citrom leve
Tálaláshoz
Gránátalma
Feketekömény

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Gyógyító vöröslencse-céklaleves

Teljesértékű, alacsony kalória tartalmú gyógyleves mindenmentesen - nem csak fogyni vágyóknak

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Tálaláshoz

Leírás

Megosztás

Szeretettel köszöntelek, Hévízi Dóra vagyok, és innentől a mi receptjeinkkel is találkozhattok ezen az oldalon. Antal Valit személyesen Boda Barbi közös barátnőnk jóvoltából ismertem meg 2024 nyarán. Nagyon hamar sikerült szakmailag egymásra hangolódnunk, ezért el is határoztuk, hogy elkezdünk közösen dolgozni a vegán összefogás égisze alatt. Ezért szállunk be mi is a receptjeinkkel Vali 2025-ös Nagy Vegán-Téné kihívásba.

Ennek az apropójából került elő ez a teljesértékű gyógyleves a vegánblogról, amelyet férjemmel, Hévizi Ákossal azért indítottuk, hogy segítséget nyújtsunk mindenkinek, akinek kérdése van a vegán, illetve a növény alapú étkezéssel, életmóddal kapcsolatban.

A mi blogunkon és oldalainkon nincs ítélkezés, mi mindenkit szeretettel fogadunk! Nem baj, ha még csak fontolgatod, hogy vegán legyél, vegetáriánus vagy, esetleg hetente egy nap nem eszel húst. Nem ez a lényeg! Számunkra az a fontos, hogy megtaláld a választ a kérdéseidre. Nem mindenki született vegánnak! (mi sem)

Az a célunk, hogy megismertessük mindenkivel ennek a fajta életmódnak az előnyeit, buktatóit, eloszlassuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket, előítéleteket. Foglalkozunk az állati eredetű és növényi eredetű ételek egészségünkre gyakorolt hatásaival, a feldolgozott élelmiszerekkel, az állattartás fenntarthatóságával, környezetünkre gyakorolt hatásával, és mindennel, ami ezzel kapcsolatos.

Ajánlom szeretettel szakácskönyveinket is, amelyek segítségével egyszerű, könnyen elkészíthető receptekből válogathatsz – akkor is, ha épp szakadozik a net.

Szeretnénk segíteni, megkönnyíteni receptekkel, cikkekkel, videókkal azok életét, akik a vegán életmódot szeretnék akár kipróbálni, akár hosszútávon követni.

A közzétett recept eredetijét itt találod!

Dóri, Ákos

Lépések

1
Kész

Dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát is. (Felforrósított edénybe szórd bele a felaprított hagymát, majd amikor kezd pirulni, löttyints hozzá egy pici vizet, és folyamatosan keverd, amíg el nem párolog a víz. Ha újra elkezd erőteljesen pirulni, újra jöhet egy pici víz. Ezt addig ismételjük, amíg aranybarnára nem sül a hagyma.)

2
Kész

Adjuk hozzá a fűszereket, keverjük össze, majd tegyük hozzá a céklát, kicsit dinszteljük meg azt is. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, és fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg majdnem puha nem lesz a cékla.

3
Kész

Adjuk hozzá a vöröslencsét is, és főzzük amíg minden megpuhul.
Ha már puha, botmixerrel turmixoljuk össze.

4
Kész

Amikor elkészült, facsarjunk bele egy kis citromlevet, majd kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük még, ha szükséges.
(Ha nincs gránátalmád, koriander zölddel vagy petrezselyemmel is megszórhatod.)

Hévízi Dóra

Küldetésünk a férjemmel Hévízi Ákossal: megismertetni a vegán életmódot A veganblog.hu oldalunkat azzal a céllal indítottuk, hogy segítséget nyújtsunk Mindenkinek, akinek kérdése van a vegán, illetve a növény alapú étkezéssel, életmóddal kapcsolatban. Itt nincs ítélkezés, Mindenkit szeretettel fogadunk! Nem baj, ha még csak fontolgatod, hogy vegán legyél, vegetáriánus vagy, esetleg hetente egy nap nem eszel húst. Nem ez a lényeg! Számunkra az a fontos, hogy megtaláld a választ a kérdéseidre. Nem mindenki született vegánnak! (mi sem) Ezért a lényeg, hogy megismertessük mindenkivel ennek a fajta életmódnak az előnyeit, buktatóit, eloszlassuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket, előítéleteket. Foglalkozunk az állati eredetű és növényi eredetű ételek egészségünkre gyakorolt hatásaival, a feldolgozott élelmiszerekkel, az állattartás fenntarthatóságával, környezetünkre gyakorolt hatásával, és mindennel, ami ezzel kapcsolatos. Szeretnénk segíteni, megkönnyíteni receptekkel, cikkekkel, videókkal azok életét, akik a vegán életmódot szeretnék akár kipróbálni, akár hosszútávon követni. Természetesen, figyelembe véve a Ti igényeiteket, Nektek milyen kérdéseitek vannak, mire van szükségetek, mivel tudjuk segíteni akár az átállásotokat, akár ennek az életmódnak a folytatását. Dóri, Ákos

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Tepsis „mindentbele” – mindenmentesen
következő
Gujarati (Gudzsaráti) sárgarépa saláta
előző
Tepsis „mindentbele” – mindenmentesen
következő
Gujarati (Gudzsaráti) sárgarépa saláta

Hozzászólás Elküldése

4 × három =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here