Hozzávalók
-
1 nagyobb fej Lilahagymaapróra vágva
-
4 gerezd Fokhagymapréselve vagy apróra vágva
-
2 öklömnyi Céklafelkockázva
-
1/2 bögre Vöröslencse3-4 órára beáztatva
-
4 bögre Tisztított víz
-
2 evőkanál mindenmentes Ételízesítő
-
1/2 kiskanál őrölt Köménymag
-
1/2 teáskanál őrölt Koriandermag
-
1/8 kiskanál őrölt Bors
-
1/8 kiskanál Kurkuma por
-
1 Citrom leve
-
Tálaláshoz
-
Gránátalma
-
Feketekömény
Leírás
Szeretettel köszöntelek, Hévízi Dóra vagyok, és innentől a mi receptjeinkkel is találkozhattok ezen az oldalon. Antal Valit személyesen Boda Barbi közös barátnőnk jóvoltából ismertem meg 2024 nyarán. Nagyon hamar sikerült szakmailag egymásra hangolódnunk, ezért el is határoztuk, hogy elkezdünk közösen dolgozni a vegán összefogás égisze alatt. Ezért szállunk be mi is a receptjeinkkel Vali 2025-ös Nagy Vegán-Téné kihívásba.
Ennek az apropójából került elő ez a teljesértékű gyógyleves a vegánblogról, amelyet férjemmel, Hévizi Ákossal azért indítottuk, hogy segítséget nyújtsunk mindenkinek, akinek kérdése van a vegán, illetve a növény alapú étkezéssel, életmóddal kapcsolatban.
A mi blogunkon és oldalainkon nincs ítélkezés, mi mindenkit szeretettel fogadunk! Nem baj, ha még csak fontolgatod, hogy vegán legyél, vegetáriánus vagy, esetleg hetente egy nap nem eszel húst. Nem ez a lényeg! Számunkra az a fontos, hogy megtaláld a választ a kérdéseidre. Nem mindenki született vegánnak! (mi sem)
Az a célunk, hogy megismertessük mindenkivel ennek a fajta életmódnak az előnyeit, buktatóit, eloszlassuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket, előítéleteket. Foglalkozunk az állati eredetű és növényi eredetű ételek egészségünkre gyakorolt hatásaival, a feldolgozott élelmiszerekkel, az állattartás fenntarthatóságával, környezetünkre gyakorolt hatásával, és mindennel, ami ezzel kapcsolatos.
Ajánlom szeretettel szakácskönyveinket is, amelyek segítségével egyszerű, könnyen elkészíthető receptekből válogathatsz – akkor is, ha épp szakadozik a net.
Szeretnénk segíteni, megkönnyíteni receptekkel, cikkekkel, videókkal azok életét, akik a vegán életmódot szeretnék akár kipróbálni, akár hosszútávon követni.
A közzétett recept eredetijét itt találod!
Dóri, Ákos
Lépések
1
Kész
|
Dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát is. (Felforrósított edénybe szórd bele a felaprított hagymát, majd amikor kezd pirulni, löttyints hozzá egy pici vizet, és folyamatosan keverd, amíg el nem párolog a víz. Ha újra elkezd erőteljesen pirulni, újra jöhet egy pici víz. Ezt addig ismételjük, amíg aranybarnára nem sül a hagyma.) |
2
Kész
|
Adjuk hozzá a fűszereket, keverjük össze, majd tegyük hozzá a céklát, kicsit dinszteljük meg azt is. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, és fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg majdnem puha nem lesz a cékla. |
3
Kész
|
Adjuk hozzá a vöröslencsét is, és főzzük amíg minden megpuhul. |
4
Kész
|
Amikor elkészült, facsarjunk bele egy kis citromlevet, majd kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük még, ha szükséges. |