0 0
Gujarati (Gudzsaráti) sárgarépa saláta

Íme egy újabb indiai ihletésű vegán finomság, amit minden sárgarépa rajongónak érdemes megkóstolnia. Garantáltan pazar ízélmény!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Sárgarépa friss zöldjével együtt!!!
1 evőkanál Mogyoróolaj Aldiban lehet kapni
1 púpozott teáskanál Fekete Mustármag
1 púpozott teáskanál Római köménymag
1 friss zöld Csilipaprika kimagozva
1 csapott teáskanál Kókuszvirágcukor
1 mokkáskanál Himalaya só
1 késhegynyi Kurkuma por
1/2 Citrom leve
1 kisebb csokor Koriander levél

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Gujarati (Gudzsaráti) sárgarépa saláta

Gajar nu salat- az isteni finom indiai saláta, amely egytálételként is megállja a helyét

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az indiai konyha egyik legkedveltebb saláta alapanyaga a sárgarépa. Már én is közzétettem egy joghurtos és egy mindenmentes pikáns-magos változatot. Lehet, hogy első látásra úgy tűnik majd, mintha ez az új receptem ugyanaz lenne, mint az előbb említett pikáns-magos, de hidd el, teljesen más az íze. Ez egy igazi tavaszváró saláta, amihez nem csak a friss zsenge tavaszi répácskákat érdemes használni, hanem azok zöldjét is. Ha készítesz egy tisztességes adagot, önállóan, főfogásként is fogyasztható naan kenyérrel, poppadommal (indiai olajban kisütött lepénykenyér) vagy pirítóssal.

Jó étvágyat!

Antal Vali

 

Lépések

1
Kész

Meghámozzuk a sárgarépát, és nagylukú reszelőn durvára reszeljük.

2
Kész

Wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a mogyoróolajat, és beleszórjuk a mustármagot és a római köményt. Addig pirítjuk a magokat folyamatos kevergetés mellett, amíg a mustármag el nem kezd kipattogni. Ekkor levesszük a tűzről, és beletesszük a kimagozott és felkarikázott friss zöld csilit, a kókuszvirág cukrot, a sót és a kurkuma port. Elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

3
Kész

A fűszeres olajat ráöntjük a sárgarépára, meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk apróra vágott sárgarépa és koriander levéllel. Jól összeforgatjuk, és már ehetjük is!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Gyógyító vöröslencse-céklaleves
következő
Kókuszkrémes céklasaláta Barbi Kuckójából
előző
Gyógyító vöröslencse-céklaleves
következő
Kókuszkrémes céklasaláta Barbi Kuckójából

Hozzászólás Elküldése

egy × kettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here