Hozzávalók
-
50 dkg Sárgarépafriss zöldjével együtt!!!
-
1 evőkanál MogyoróolajAldiban lehet kapni
-
1 púpozott teáskanál Fekete Mustármag
-
1 púpozott teáskanál Római köménymag
-
1 friss zöld Csilipaprikakimagozva
-
1 csapott teáskanál Kókuszvirágcukor
-
1 mokkáskanál Himalaya só
-
1 késhegynyi Kurkuma por
-
1/2 Citrom leve
-
1 kisebb csokor Koriander levél
Leírás
Az indiai konyha egyik legkedveltebb saláta alapanyaga a sárgarépa. Már én is közzétettem egy joghurtos és egy mindenmentes pikáns-magos változatot. Lehet, hogy első látásra úgy tűnik majd, mintha ez az új receptem ugyanaz lenne, mint az előbb említett pikáns-magos, de hidd el, teljesen más az íze. Ez egy igazi tavaszváró saláta, amihez nem csak a friss zsenge tavaszi répácskákat érdemes használni, hanem azok zöldjét is. Ha készítesz egy tisztességes adagot, önállóan, főfogásként is fogyasztható naan kenyérrel, poppadommal (indiai olajban kisütött lepénykenyér) vagy pirítóssal.
Jó étvágyat!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Meghámozzuk a sárgarépát, és nagylukú reszelőn durvára reszeljük. |
2
Kész
|
Wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a mogyoróolajat, és beleszórjuk a mustármagot és a római köményt. Addig pirítjuk a magokat folyamatos kevergetés mellett, amíg a mustármag el nem kezd kipattogni. Ekkor levesszük a tűzről, és beletesszük a kimagozott és felkarikázott friss zöld csilit, a kókuszvirág cukrot, a sót és a kurkuma port. Elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit hűlni. |
3
Kész
|
A fűszeres olajat ráöntjük a sárgarépára, meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk apróra vágott sárgarépa és koriander levéllel. Jól összeforgatjuk, és már ehetjük is! |