5 0
Batátás brokkolikrémleves mindenmentesen

Rendkívül pikánssá teszi az édesburgonya a megszokott brokkolikrémlevest. Okvetlenül meg kell kóstolnod, mert biztos vagyok benne, hogy bekerül a kedvencek közé! Ráadásul mindenmentes!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 fej Brokkoli
1 nagyobb Édesburgonya
3 evőkanál dezodorált Kókuszolaj
1/2 szál Póréhagyma
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
1 csipet Szerecsendió
1 liter Tisztított víz
1 evőkanál Barnarizsliszt
1 teáskanál Rapunzel levespor

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Batátás brokkolikrémleves mindenmentesen

Böjti időszakban is fogyasztható

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 25-30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Tegnap találtam a hűtő mélyén egy brokkolit, amiről majdnem elfeledkeztem. Az első gondolatom az volt, hogy mindenmentes pórés brokkolikrémlevest készítek belőle, de mivel már nem volt olyan szép ress zöld, ezért úgy döntöttem, hogy olyan krémleves lesz belőle, amit megbolondítok egy kis batátával. Ugyanis találtam a kamrában a krumplik alatt megbújva két édesburgonyát is, amelyek szintén nem álltak a helyzet magaslatán szépségüket és állapotukat tekintve. Kivágtam belőlük a kritikus részeket, és gyakorlatilag pont maradt egy nagyobb batátányi adag. Találtam fél póréhagymát, és egy maréknyi ropogós röszti hagymát is, ami egy pár nappal ezelőtti ebédről maradt. Meg is voltak ezzel az alapvető hozzávalók.

Nagymamámtól mindig azt tanultam, hogy ételt nem hagyunk kárba veszni, és minden maradékból készíthető valami új fogás. Csak némi kreativitás és ízérzék kell hozzá. Nos, ezt a nagyanyai örökségemet próbáltam meg kamatoztatni ebben a receptben is.

Kevesebb fűszerrel, röszti hagyma nélkül bébiételként is adhatjuk. Az édesburgonya miatt nagy kedvence lesz a babának.

Ha paleós vagy, hagyd ki a rizslisztet, és anélkül turmixold.

(Visited 942 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Kókuszzsírban megdinszteltem a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit, és együtt pároltam őket még egy darabig.

2
Kész

Sóztam, fűszereztem, majd felöntöttem tisztított vízzel, és közepes lángon elkezdtem főzni.

3
Kész

Meghámoztam az édesburgonyát, felkockáztam, és azt is hozzáadtam a forrásban lévő leveshez.

4
Kész

Amikor az édesburgonya már megpuhult (ez elég hamar bekövetkezik!), akkor hozzáadtam a barnarizslisztet, és botmixereztem.

Pirított rösztihagymával megszórva tálaltam.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:3
organicgirl67

Elkészítettem, és nagyon fincsi!

tothgabriel80

Elkészítettük, nagyon finom! Felkerült a kedvencek közé!

Andu56

Valinál személyesen kóstoltam, nagyon finom!!!

előző
Hamis mákos-meggyes süti, glutén- és tejmentesen
következő
Csalánleves AntalVali módra
előző
Hamis mákos-meggyes süti, glutén- és tejmentesen
következő
Csalánleves AntalVali módra

Hozzászólás Elküldése