Hozzávalók
-
1 fej Brokkoli
-
1 nagyobb Édesburgonya
-
3 evőkanál dezodorált Kókuszolaj
-
1/2 szál Póréhagyma
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
1 csipet Szerecsendió
-
1 liter Tisztított víz
-
1 evőkanál Barnarizsliszt
-
1 teáskanál Rapunzel levespor
Leírás
Tegnap találtam a hűtő mélyén egy brokkolit, amiről majdnem elfeledkeztem. Az első gondolatom az volt, hogy mindenmentes pórés brokkolikrémlevest készítek belőle, de mivel már nem volt olyan szép ress zöld, ezért úgy döntöttem, hogy olyan krémleves lesz belőle, amit megbolondítok egy kis batátával. Ugyanis találtam a kamrában a krumplik alatt megbújva két édesburgonyát is, amelyek szintén nem álltak a helyzet magaslatán szépségüket és állapotukat tekintve. Kivágtam belőlük a kritikus részeket, és gyakorlatilag pont maradt egy nagyobb batátányi adag. Találtam fél póréhagymát, és egy maréknyi ropogós röszti hagymát is, ami egy pár nappal ezelőtti ebédről maradt. Meg is voltak ezzel az alapvető hozzávalók.
Nagymamámtól mindig azt tanultam, hogy ételt nem hagyunk kárba veszni, és minden maradékból készíthető valami új fogás. Csak némi kreativitás és ízérzék kell hozzá. Nos, ezt a nagyanyai örökségemet próbáltam meg kamatoztatni ebben a receptben is.
Kevesebb fűszerrel, röszti hagyma nélkül bébiételként is adhatjuk. Az édesburgonya miatt nagy kedvence lesz a babának.
Ha paleós vagy, hagyd ki a rizslisztet, és anélkül turmixold.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Kókuszzsírban megdinszteltem a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit, és együtt pároltam őket még egy darabig. |
2
Kész
|
Sóztam, fűszereztem, majd felöntöttem tisztított vízzel, és közepes lángon elkezdtem főzni. |
3
Kész
|
Meghámoztam az édesburgonyát, felkockáztam, és azt is hozzáadtam a forrásban lévő leveshez. |
4
Kész
|
Amikor az édesburgonya már megpuhult (ez elég hamar bekövetkezik!), akkor hozzáadtam a barnarizslisztet, és botmixereztem. Pirított rösztihagymával megszórva tálaltam. |
5
Kész
|