4 0
Csalánleves AntalVali módra

Ettél már csalánt? Ha nem, akkor kezdd ezzel a levessel, és garantáltan beleszeretsz! Finom, üde, és kiváló méregtelenítő.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
40 dkg Csalán
1 liter Zöldségalaplé Rapunzel levesporból is készítheted.
2 dl bio Natúr joghurt vagy házi aludtej, vagy kefír
1 evőkanál Barnarizsliszt
Ízlés szerint Fehérbors
Ízlés szerint Himalaya só
1/2 Citrom leve
3 gerezd Fokhagyma
1 evőkanál Méz Csak édesszájúaknak, én nem szoktam bele tenni semmilyen édesítőt.
A díszítéshez Snidling hagyma
A díszítéshez Hagymacsíra Bármilyen csíra jó ízlés szerint.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Csalánleves AntalVali módra

Igazi tavaszi méregtelenítő finomság

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A csalánról közismert, hogy kiváló vértisztító és méregtelenítő hatással bír. Nemcsak teát lehet főzni belőle, hanem napi ételeink része is lehet. Például isteni leveseket lehet belőlük főzni. Pláne így tavasszal, amikor még zsengék a levelek. Számtalan nemzet ősi receptjei között szerepel valamilyen csalánleves, mint a koratavaszi időszak első, friss és zöld méregtelenítő eledele. Szeretném Veled  megismertetni az összeset, de először azt a receptet osztanám meg, ami saját kreálmány.

Mivel itt a tavasz, szerintem a csalán a legolcsóbb alapanyag, viszont a legegészségesebb is, hisz ilyenkor a böjt idején minden étel áldás a szervezetnek, ami tisztító hatással bír.

Kevesebb fehérborssal és fokhagymával bébiételként is adhatod a piciknek 10 hónapos kortól.

(Visited 777 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A csalánt alaposan mossuk meg, majd turmixoljuk össze.

2
Kész
15 perc

Adjuk hozzá a zöldségléhez, majd 15 percig lassú lángon főzzük össze.

3
Kész

A joghurtban vagy aludttejeben keverjük el a lisztet, majd habarjuk be vele a levest.

4
Kész

Ízesítsük sóval, borssal.
Fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagymát, majd csavarjuk bele a citromot is.

5
Kész

Tálalás

Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét friss apróra vágott snidlinggel, vagy bármilyen friss csírával.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Batátás brokkolikrémleves mindenmentesen
következő
Finn csalánleves
előző
Batátás brokkolikrémleves mindenmentesen
következő
Finn csalánleves

Hozzászólás Elküldése

öt × kettő =

Fel a lap tetejére