Hozzávalók
-
40 dkg Csalán
-
1 liter ZöldségalapléRapunzel levesporból is készítheted.
-
2 dl bio Natúr joghurtvagy házi aludtej, vagy kefír
-
1 evőkanál Barnarizsliszt
-
Ízlés szerint Fehérbors
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1/2 Citrom leve
-
3 gerezd Fokhagyma
-
1 evőkanál MézCsak édesszájúaknak, én nem szoktam bele tenni semmilyen édesítőt.
-
A díszítéshez Snidling hagyma
-
A díszítéshez HagymacsíraBármilyen csíra jó ízlés szerint.
Leírás
A csalánról közismert, hogy kiváló vértisztító és méregtelenítő hatással bír. Nemcsak teát lehet főzni belőle, hanem napi ételeink része is lehet. Például isteni leveseket lehet belőlük főzni. Pláne így tavasszal, amikor még zsengék a levelek. Számtalan nemzet ősi receptjei között szerepel valamilyen csalánleves, mint a koratavaszi időszak első, friss és zöld méregtelenítő eledele. Szeretném Veled megismertetni az összeset, de először azt a receptet osztanám meg, ami saját kreálmány.
Mivel itt a tavasz, szerintem a csalán a legolcsóbb alapanyag, viszont a legegészségesebb is, hisz ilyenkor a böjt idején minden étel áldás a szervezetnek, ami tisztító hatással bír.
Kevesebb fehérborssal és fokhagymával bébiételként is adhatod a piciknek 10 hónapos kortól.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A csalánt alaposan mossuk meg, majd turmixoljuk össze. |
2
Kész
15 perc
|
Adjuk hozzá a zöldségléhez, majd 15 percig lassú lángon főzzük össze. |
3
Kész
|
A joghurtban vagy aludttejeben keverjük el a lisztet, majd habarjuk be vele a levest. |
4
Kész
|
Ízesítsük sóval, borssal. |
5
Kész
|
TálalásTálaláskor megszórhatjuk a tetejét friss apróra vágott snidlinggel, vagy bármilyen friss csírával. |