Hozzávalók
-
15 dkg Tönkölyliszt
-
15 dkg Zabpehelyliszt
-
25 dkg VajTejérzékenyek dezodorálatlan kókuszvajjal készítsék
-
1 Tojássárgája
-
6 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
1/2 mokkáskanál Bourbon vanília por
-
1 mokkáskanál őrölt Gyömbér
-
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
1 csipet Kardamom
-
10 dkg apróra tört, minimum 70%-os Étcsokoládé
Leírás
A kekszet általában mindenki szereti. Még én is, aki köztudottan nem vagyok nagy nasirajongó… Mert a keksz nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthető csemege. Ráadásul sokáig elállna, ha nem fogyna el olyan hamar.
Ezt a kekszet megbolondítottam egy kis karácsonyi ízvilággal, ami nem azt jelenti, hogy csak Karácsonykor fogyasztható.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A vajat a kókuszvirágcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Majd a fűszerek kerülnek bele, utána a liszt és a csokidarabkák. |
2
Kész
|
Jól összedolgozzuk, majd hűtőben (nem mélyhűtőben!) pihentetjük, legalább fél óráig. Az is lehet, hogy este bekeverjük, majd csak másnap sütjük, ahogy időnk engedi. |
3
Kész
|
Szobahőmérsékleten „felengedjük”, közben kikenjük a tepsit. |
4
Kész
|
Diónyi méretű golyócskákat készítünk, amit a kezünkkel-ujjunkkal kilapítunk egy kicsit, így aranyos kis korongok lesznek belőle. Akinek van keksz-szaggatója azzal is készítheti. |
5
Kész
|
Kb. 170-180°C-on előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt (a sütési idő a keksz vastagságától függ). Akkor jó, ha barnul a széle. |
4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Nagyon tetszik ez a recept! Annyit szeretnék kérdezni, hogy muszáj bele ennyi vajat tenni, elég soknak tűnik a zsiradék? Mi történik szerinted, ha kevesebb vajjal készítem (és vajon meddig lehet lemenni a vaj mennyiségével), próbáltad már esetleg úgy?
Köszi!
Ez egy vajas keksz. Egyáltalán nem lesz zsíros. Én még nem próbáltam kevesebb zsiradékkal, de szerintem próbáld ki, legfeljebb nem lesz omlós, hanem jó kemény, roppanós marad. Írd meg majd, hogy milyen lett!
Sziasztok! En tegnap probaltam ezt a kekszet, bar egy korabbi recepted volt Vali, es picit kulonbozott ettol, (orolt zabpehely, durvara vagott dio) de SZUPERJò lett!!! Imadjuk!!
Örülök, hogy ízlett! A diós recepten is fent van már, ezen a linken találod:
https://antalvali.co.hu/receptek/zabpelyhes-dios-keksz/