8 0
Karácsonyi csokis zabkeksz

Ha zabkeksz rajongó vagy, akkor okvetlenül ki kell próbálnod ezt a karácsonyi ízesítésű csokis finomságot!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
15 dkg Tönkölyliszt
15 dkg Zabpehelyliszt
25 dkg Vaj Tejérzékenyek dezodorálatlan kókuszvajjal készítsék
1 Tojássárgája
6 evőkanál Kókuszvirágcukor
1/2 mokkáskanál Bourbon vanília por
1 mokkáskanál őrölt Gyömbér
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
1 csipet Kardamom
10 dkg apróra tört, minimum 70%-os Étcsokoládé

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Karácsonyi csokis zabkeksz

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A kekszet általában mindenki szereti. Még én is, aki köztudottan nem vagyok nagy nasirajongó… Mert a keksz nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthető csemege. Ráadásul sokáig elállna, ha nem fogyna el olyan hamar.

Ezt a kekszet megbolondítottam egy kis karácsonyi ízvilággal, ami nem azt jelenti, hogy csak Karácsonykor fogyasztható.

Antal Vali

(Visited 3 435 times, 169 visits today)

Lépések

1
Kész

A vajat a kókuszvirágcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Majd a fűszerek kerülnek bele, utána a liszt és a csokidarabkák.

2
Kész

Jól összedolgozzuk, majd hűtőben (nem mélyhűtőben!) pihentetjük, legalább fél óráig. Az is lehet, hogy este bekeverjük, majd csak másnap sütjük, ahogy időnk engedi.

3
Kész

Szobahőmérsékleten „felengedjük”, közben kikenjük a tepsit.

4
Kész

Diónyi méretű golyócskákat készítünk, amit a kezünkkel-ujjunkkal kilapítunk egy kicsit, így aranyos kis korongok lesznek belőle. Akinek van keksz-szaggatója azzal is készítheti.

5
Kész

Kb. 170-180°C-on előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt (a sütési idő a keksz vastagságától függ). Akkor jó, ha barnul a széle.
Zárható dobozban sokáig eláll - bár kötve hiszem, hogy képes vagy akkora adagot sütni, amely ne fogyna el záros határidőn belül...

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
zabpelyhes-dios-keksz-antalvali
előző
Zabpelyhes-diós keksz
dios-zabpuding-antalvali
következő
Diós zabpuding
zabpelyhes-dios-keksz-antalvali
előző
Zabpelyhes-diós keksz
dios-zabpuding-antalvali
következő
Diós zabpuding

4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Nagyon tetszik ez a recept! Annyit szeretnék kérdezni, hogy muszáj bele ennyi vajat tenni, elég soknak tűnik a zsiradék? Mi történik szerinted, ha kevesebb vajjal készítem (és vajon meddig lehet lemenni a vaj mennyiségével), próbáltad már esetleg úgy?
Köszi!

Ez egy vajas keksz. Egyáltalán nem lesz zsíros. Én még nem próbáltam kevesebb zsiradékkal, de szerintem próbáld ki, legfeljebb nem lesz omlós, hanem jó kemény, roppanós marad. Írd meg majd, hogy milyen lett!

Sziasztok! En tegnap probaltam ezt a kekszet, bar egy korabbi recepted volt Vali, es picit kulonbozott ettol, (orolt zabpehely, durvara vagott dio) de SZUPERJò lett!!! Imadjuk!!

Hozzászólás Elküldése

öt × 5 =

Fel a lap tetejére