Hozzávalók
-
15 dkg durvára darált Zabpehely
-
10 dkg teljeskiőrlésű Tönkölyliszt
-
1/2 mokkáskanál Szódabikarbóna
-
1/2 mokkáskanál Sütőpor
-
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
15 dkg bio vagy házi VajTejérzékenyek dezodorálatlan kókuszvajat haszbáljanak
-
5 evőkanál KókuszvirágcukorRapadurát is használhatunk.
-
1 bio vagy háztáji Tojás
-
1 marék durvára tört Dióbél
-
1 marék durvára tört minimum 70%-os Étcsokoládé
Leírás
Amikor elkezdtem a receptjeimet válogatni ide az új oldalra, akkor bukkantam rá erre a receptre az archívumomban abból az időből, amikor még nem volt Boszorkánykonyhám. Egy Ilka nevű olvasónk küldött be egy kekszreceptet 2006-ban, amit aztán bionómosítottam, és ki is próbáltam, hogy milyen! Jó kis roppanós, rágicsás tallér lesz belőle, kicsit a mézeskalácsra emlékeztet az állaga, csak picit keményebb. Kimondottan eteti magát!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és sütőport összekeverjük. |
2
Kész
|
Külön tálban összekeverjük a vajat, a cukrokat, a tojást, a csokit és a diót. |
3
Kész
|
Az utóbbiba belekeverjük az előzőt. Diónyi halmokat veszünk belőle, kicsit kilapítjuk őket, majd kivajazott, liszttel megszórt tepsibe tesszük nem túl közel egymáshoz, és 10-12 percig sütjük (míg nem kezd a széle enyhén barnulni) 190°C-on. |
4
Kész
|
TárolásaFémdobozban hetekig eláll - ha megéri. De általában nem szokta! |