4 0
Zabpelyhes-diós keksz

Ezt a finom házikekszet pofonegyszerű elkészíteni. És sokáig eláll! Inkább ezt edd, mint a boltit!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
15 dkg durvára darált Zabpehely
10 dkg teljeskiőrlésű Tönkölyliszt
1/2 mokkáskanál Szódabikarbóna
1/2 mokkáskanál Sütőpor
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
15 dkg bio vagy házi Vaj Tejérzékenyek dezodorálatlan kókuszvajat haszbáljanak
5 evőkanál Kókuszvirágcukor Rapadurát is használhatunk.
1 bio vagy háztáji Tojás
1 marék durvára tört Dióbél
1 marék durvára tört minimum 70%-os Étcsokoládé

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Zabpelyhes-diós keksz

Kiváló alternatíva a bolti zabkekszek helyett.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
Étrend/Diéták:
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Amikor elkezdtem a receptjeimet válogatni ide az új oldalra, akkor bukkantam rá erre a receptre az archívumomban abból az időből, amikor még nem volt Boszorkánykonyhám. Egy Ilka nevű olvasónk küldött be egy kekszreceptet 2006-ban, amit aztán bionómosítottam, és ki is próbáltam, hogy milyen! Jó kis roppanós, rágicsás tallér lesz belőle, kicsit a mézeskalácsra emlékeztet az állaga, csak picit keményebb. Kimondottan eteti magát!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és sütőport összekeverjük.

2
Kész

Külön tálban összekeverjük a vajat, a cukrokat, a tojást, a csokit és a diót.

3
Kész

Az utóbbiba belekeverjük az előzőt. Diónyi halmokat veszünk belőle, kicsit kilapítjuk őket, majd kivajazott, liszttel megszórt tepsibe tesszük nem túl közel egymáshoz, és 10-12 percig sütjük (míg nem kezd a széle enyhén barnulni) 190°C-on.

4
Kész

Tárolása

Fémdobozban hetekig eláll - ha megéri. De általában nem szokta!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
datolya-paszta
előző
Datolyapaszta házilag – egészséges édesítőszer piciknek is!
Karacsonyi-csokis-zabkeksz
következő
Karácsonyi csokis zabkeksz
datolya-paszta
előző
Datolyapaszta házilag – egészséges édesítőszer piciknek is!
Karacsonyi-csokis-zabkeksz
következő
Karácsonyi csokis zabkeksz

Hozzászólás Elküldése

tizenegy − 7 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here