3 0
Zabpelyhes dzsuvecs

Kezdő életmódváltó vagy? Szeretnél egészségesebben étkezni, de nem akarsz lemondani a megszokott ízekről? Nos, akkor ez az étel nem fog csalódást okozni.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
40 dkg Paradicsom
30 dkg zöld, sárga, piros Paprika Ha szereted a csípőset azt is rakhatsz bele
1 nagyobb fej Vöröshagyma
30 dkg Pulykacomb Filézve vagy tokányra vágva.
10 dkg glurénmentes Zabpehely Én sokszor készítem kölessel is.
250 ml Növényi tejszín
3 gerezd Fokhagyma
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Majoránna
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Ízlés szerint őrölt Köménymag

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Zabpelyhes dzsuvecs

Szerb finomság húsimádóknak vagy kezdő életmódváltóknak.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90 -100 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Mivel egyre népszerűbb a nevemmel fémjelzett táplálkozás, elhatároztam, hogy közzéteszek néhány “átvezető”, “átszoktató” receptet is, hogy segítséget nyújthassak abban a lelkes életmódváltó háziasszonyoknak, hogy milyen ételekkel tudnák rádöbbenteni a ház urát, hogy az egészséges ételek  is finomak, sőt!

Egy olyan szerb egytálételt mutatnék be, amely kísértetiesen hasonlít a “hagyományos” kajákra, az illata és az íze is olyan, mégis lényegesen egészségesebb. Egy kicsit a mi lecsónkra emlékeztet, csak nem kolbásszal, hanem pulykahússal készül, és sütni kell, nem pedig főzni.

Hús nélkül elkészítve is nagyon finom!

Hasznos tippek:

  • Friss paradicsom és paprika híján házi lecsókonzervet is használhatsz.
  • Pulykacomb helyett pulykamedaliont vagy csirkehúst is használhatsz, csak ügyelj arra, hogy hormonmentes háztáji legyen, illetve vedd figyelembe a VALOR vizsgálatkor kapott személyes élelmiszerlistádat is.
  • A dzsuvecset el lehet készíteni kölessel, rizzsel, amaranttal, hajdinával, és árpával is – érdemes kísérletezni vele, mert mindig sikere lesz.

Antal Vali

(Visited 814 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
A paradicsomot, paprikát, hagymát karikákra vágjuk.

2
Kész

Kizsírozunk egy tűzálló tálat vagy egy fedeles tepsit mangalicazsírral vagy libazsírral, és a következő sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat:
1. hagyma
2. paradicsom
3. zabpehely
4. paprika
5. hús
6. paprika
7. zabpehely
8. paradicsom
A sorrendet ne tévesszük el, mert csak így puhulnak meg az alapanyagok, és így nyeri el a dzsuvecs különleges jó ízét.
Minden réteg lerakása után sózunk és fűszerezünk (én sok esetben nem sót használok, hanem vegán erőlevesport, ami önmagában is sós).

3
Kész

Végül leöntjük a növényi tejföllel vagy növényi tejszínnel, amelyet előzőleg elkevertünk egy csipet sóval, borssal, és 3 gerezd passzírozón átnyomott fokhagymával.

4
Kész

A tepsi fedelével, vagy ha nincs ilyen sütőedényünk, akkor alufóliával lefedve sütjük közepes lángon kb. 1 óra hosszat, majd a végén levesszük a fedőt, és a tetejét megpirítjuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Körömvirágos arctisztító
következő
Tölgylevelű saláta balzsamecetes karamellizált hagymával
előző
Körömvirágos arctisztító
következő
Tölgylevelű saláta balzsamecetes karamellizált hagymával

Hozzászólás Elküldése

tizenkettő − 6 =

Fel a lap tetejére