Hozzávalók
-
40 dkg Paradicsom
-
30 dkg zöld, sárga, piros PaprikaHa szereted a csípőset azt is rakhatsz bele
-
1 nagyobb fej Vöröshagyma
-
30 dkg PulykacombFilézve vagy tokányra vágva.
-
10 dkg glurénmentes ZabpehelyÉn sokszor készítem kölessel is.
-
250 ml Növényi tejszín
-
3 gerezd Fokhagyma
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Majoránna
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
Ízlés szerint őrölt Köménymag
Leírás
Mivel egyre népszerűbb a nevemmel fémjelzett táplálkozás, elhatároztam, hogy közzéteszek néhány „átvezető”, „átszoktató” receptet is, hogy segítséget nyújthassak abban a lelkes életmódváltó háziasszonyoknak, hogy milyen ételekkel tudnák rádöbbenteni a ház urát, hogy az egészséges ételek is finomak, sőt!
Egy olyan szerb egytálételt mutatnék be, amely kísértetiesen hasonlít a „hagyományos” kajákra, az illata és az íze is olyan, mégis lényegesen egészségesebb. Egy kicsit a mi lecsónkra emlékeztet, csak nem kolbásszal, hanem pulykahússal készül, és sütni kell, nem pedig főzni.
Hús nélkül elkészítve is nagyon finom!
Hasznos tippek:
- Friss paradicsom és paprika híján házi lecsókonzervet is használhatsz.
- Pulykacomb helyett pulykamedaliont vagy csirkehúst is használhatsz, csak ügyelj arra, hogy hormonmentes háztáji legyen, illetve vedd figyelembe a VALOR vizsgálatkor kapott személyes élelmiszerlistádat is.
- A dzsuvecset el lehet készíteni kölessel, rizzsel, amaranttal, hajdinával, és árpával is – érdemes kísérletezni vele, mert mindig sikere lesz.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. |
2
Kész
|
Kizsírozunk egy tűzálló tálat vagy egy fedeles tepsit mangalicazsírral vagy libazsírral, és a következő sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat: |
3
Kész
|
Végül leöntjük a növényi tejföllel vagy növényi tejszínnel, amelyet előzőleg elkevertünk egy csipet sóval, borssal, és 3 gerezd passzírozón átnyomott fokhagymával. |
4
Kész
|
A tepsi fedelével, vagy ha nincs ilyen sütőedényünk, akkor alufóliával lefedve sütjük közepes lángon kb. 1 óra hosszat, majd a végén levesszük a fedőt, és a tetejét megpirítjuk. |