3 0
Gyümölcshab ínyenceknek

Mennyei édesség, ami laktat, mégsem hizlal, ráadásul egészséges is? Ilyen csak a mesében van...
...és itt Antal Vali konyhájában!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 házi vagy bio Tojásfehérje
1 evőkanál Kókuszvirágcukor vagy bármilyen alternatív édesítőszer. Én nem szoktam édesíteni semmivel.
4 púpozott evőkanál összetört Idénygyümölcsök Eper, málna, ribizli, szeder, faeper, gránátalma, meggy, sárgabarack, othello szőlő, kiwi, áfonya, csipkebogyó, földicseresznye és természetesen az ezekből készült lekvárok, dzsemek és befőttek.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Gyümölcshab ínyenceknek

Szedres, epres, ribizlis, málnás, meggyes, kiwis stb.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 5-15 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nemrég megkérdezte egy kedves olvasóm, hogy vajon mit érdemes készíteni a sütéskor megmaradt tojásfehérjéből. Azonnal beugrott a kedvenc nyers édességem – a gyümölcshab. Már egészen kisgyerekként is magam készítettem, hisz nem kell hozzá semmilyen főzőtudomány, csak egy erős csukló és egy jó habverő. A végeredmény pedig mennyei!

Természetesen géppel is felverheted, ha nincs szorgos gyerekkéz, amit le kell kötnöd némi feladattal… Géppel még hamarabb elkészül, de az a tapasztalatom, hogy a gyerekek imádnak szorgoskodni vele. Sőt, néha a férj is 🙂

Nyáron friss gyümölcsből, télen pedig fagyasztottból, illetve maradék lekvárból és befőttből is készíthetjük. Hamar el kell fogyasztani, mert a hab egy idő után összeesik. Bár nem hiszem, hogy bárhol is lesz ideje összeesni. Lényegesen előbb el fog fogyni, minthogy megpunnyadjon.

Amit használhatsz hozzá:

Eper, málna, ribizli, szeder, faeper, gránátalma, meggy, sárgabarack, othello szőlő, kiwi, áfonya, csipkebogyó, földicseresznye és természetesen az ezekből készült lekvárok, dzsemek és befőttek.

Én nem szoktam édesíteni, mert ha jó érett gyümölcsöt használsz hozzá, akkor hozzáadott édesítő nélkül is kellően édes íze lesz. Ha mégis édesebbre szeretnéd, akkor javaslom, hogy ne folyékony édesítőt (agaveszirup, kókuszvirágszirup, juharszirup, méz) kerüljön bele, mert nem biztos, hogy összeáll habbá. Inkább alkalmazz kókuszvirágcukrot, stevia őrleményt, vagy valódi nyírfacukrot – ezeket is minél jobban elporítva.

Epres gyümölcshab rózsaszirommal
Gránátalmás gyümölcshab zsályával

Lépések

1
Kész

A kókuszcukrot porrá őrlöm, mert úgy könnyebb vele dolgozni. A gyümölcsöt megtöröm, ha nem elég puha.

2
Kész

Elkezdem felverni a fehérjét, és ha már kezd hab állagú lenni, akkor apránként hozzáadagolom a kókuszcukrot.

3
Kész

Ha már keményedik a hab, akkor szintén apránként (kanalanként) beleteszem az összetört gyümölcsöt is. (A puhákat nem pépesítem, mert azt a habverő is megteszi, csak a keményebbeket.)

4
Kész

Poharakban tálalom, egész gyümölcsökkel díszítve.
Díszíthetjük és ízesíthetjük fűszernövényekkel is. A málnához passzol a bazsalikom, az eperhez a menta és a rózsa, a szederhez a menta és a turbolya, a gránátalmához a zsálya, a meggyhez a levendula.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
fesuleskonnyito-hajbalzsam-antalvali
előző
Fésüléskönnyítő hajpakolás brokkolimagolajjal
következő
Méhszurok szirup
fesuleskonnyito-hajbalzsam-antalvali
előző
Fésüléskönnyítő hajpakolás brokkolimagolajjal
következő
Méhszurok szirup

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Gyerekkorom nyarai jutnak eszembe, számtalanszor ettünk ilyen gyümölcshabot – általában málnahabot – a 10 perccel előtte leszedett friss málnából. A fűben ülve a kertben vertük fel fürdőruhában, egymásnak körbe adogatva a tálat, amikor már nagyon elfáradtunk. Csodás élmény, köszi, hogy eszembe juttattad! 🙂

Hozzászólás Elküldése

3 + 2 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here