Hozzávalók
-
10 g GyömbérSzárítottból csak 5 g kell!
-
5 g Angelikagyökér
-
5 g Benedekfű
-
5 g Ezerjófű
-
5 g Narancs héja
-
5 g Citrom héja
-
3 dl TisztaszeszVagy 4 dl vodka.
-
30 dkg Nyers barna nádcukorRapadura vagy kókuszvirágcukor is jó! Finomított fehércukrot ne használj!
Leírás
Ezt a receptet a régi, nagymamámtól örökölt recepttárban találtam. Régen ugyanis nagy divatja volt a házi gyógylikőr készítésnek. Már 2006-ban is közzétettem egyszer a receptjét, amikor még nem is volt Boszorkánykonyha. Böngészgetésem közepette megtaláltam elásva az ősi bejegyzések között, és úgy gondoltam, hogy felfrissítem és újra közkinccsé teszem.
Étvágyjavításra étkezés előtt fogyasszuk, gyomorégésre, felfúvódásra és teltségérzetre pedig étkezés után. Napi 30 ml az ajánlott mennyiség.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
3 dl tisztaszeszben 72 órán át áztatjuk a növényi keveréket, majd leszűrjük. Ha nincs tisztaszeszünk, vodkát is használhatunk, de akkor 4 dl-rel számoljunk. |
2
Kész
|
Ezen kivonathoz hozzáteszünk 30 dkg barnacukor és 5 dl tisztított víz keverékéből főzött szirupot, és tisztított vízzel 1 literre felengedjük. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Köszi mindent Vali! Annyira jó az oldalad. Öröm böngészni. A gyömbéres likőrnél kimaradt a cukor a hozzávalóknál. Néha észreveszek ilyet, rááll a szemem… Szólhatok ilyenkor? Nem veszed sértésnek? Köszi!!!!!
Köszi! Bátran szólj, ha találsz hibát, hálás lennék érte, hisz ettől lesz jobb az oldal!