• Kezdőlap
  • Italok
  • Gyömbéres gyógylikőr – rossz emésztésre és puffadásra
6 0
Gyömbéres gyógylikőr – rossz emésztésre és puffadásra

A túlterhelt gyomornak jól jön egy kis gyógylikőr. A legjobb, ha magadnak készíted, mert akkor tuti, hogy valóban gyóygnövényekből készül, és nincsen benne semmilyen adalék és szintetikus aroma.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
10 g Gyömbér Szárítottból csak 5 g kell!
5 g Angelikagyökér
5 g Benedekfű
5 g Ezerjófű
5 g Narancs héja
5 g Citrom héja
3 dl Tisztaszesz Vagy 4 dl vodka.
30 dkg Nyers barna nádcukor Rapadura vagy kókuszvirágcukor is jó! Finomított fehércukrot ne használj!

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Gyömbéres gyógylikőr – rossz emésztésre és puffadásra

Nagyanyáink háziszere a megterhelt emésztőszervek könnyítésére.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ezt a receptet a régi, nagymamámtól örökölt recepttárban találtam. Régen ugyanis nagy divatja volt a házi gyógylikőr készítésnek. Már 2006-ban is közzétettem egyszer a receptjét, amikor még nem is volt Boszorkánykonyha. Böngészgetésem közepette megtaláltam elásva az ősi bejegyzések között, és úgy gondoltam, hogy felfrissítem és újra közkinccsé teszem.

Étvágyjavításra étkezés előtt fogyasszuk, gyomorégésre, felfúvódásra és teltségérzetre pedig étkezés után. Napi 30 ml az ajánlott mennyiség.

(Visited 2 274 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

3 dl tisztaszeszben 72 órán át áztatjuk a növényi keveréket, majd leszűrjük. Ha nincs tisztaszeszünk, vodkát is használhatunk, de akkor 4 dl-rel számoljunk.

2
Kész

Ezen kivonathoz hozzáteszünk 30 dkg barnacukor és 5 dl tisztított víz keverékéből főzött szirupot, és tisztított vízzel 1 literre felengedjük.
Ledugaszolva 2 hétig állni hagyjuk, majd utána fogyasztható.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Brokkoli saláta párolt finomságokkal
következő
Gyümölcsös csokipuding édesburgonyából
előző
Brokkoli saláta párolt finomságokkal
következő
Gyümölcsös csokipuding édesburgonyából

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Köszi mindent Vali! Annyira jó az oldalad. Öröm böngészni. A gyömbéres likőrnél kimaradt a cukor a hozzávalóknál. Néha észreveszek ilyet, rááll a szemem… Szólhatok ilyenkor? Nem veszed sértésnek? Köszi!!!!!

Hozzászólás Elküldése