Hozzávalók
-
1 nagyobb ÉdesburgonyaKb. 30 dkg-os. Sárga és lila batáta egyaránt jó hozzá!
-
1 evőkanál AlohaCocoa gyógygombás KakaóporKarobport is használhatsz, de akkor elvész az immunerősítő hatása
-
2 evőkanál JuharszirupDatolyasziruppal vagy kókuszvirág sziruppal is készíthetjük!
-
1 evőkanál olvasztott Kakaóvaj
-
1 evőkanál Naturize csokis Barnarizs fehérjeporElhagyható
-
1 mokkáskanál Bourbon vanília porVagy egy zacskó vaníliás rapadura
-
5 csepp Édesnarancs illóolajHa menta illóolajra cseréled, akkor "After eight" ízhatást érsz el!
-
Ízlés szerint IdénygyümölcsökTélen fagyasztott is lehet!
-
1/2 Citrom leve
Leírás
A trópusokon őshonos batáta – azaz édesburgonya – az egyik kedvenc ételalapanyagom. Egyre népszerűbb Magyarországon is, pláne, amióta termesztjük is, hisz nálunk is megterem. Azt szeretem benne, hogy nemcsak köretként lehet elkészíteni, hanem édességekbe is belecsempészhetjük. Ha megturbózzuk némi barnarizs fehérjeporral is, akkor önálló ételként is ehetjük reggelire vagy akár vacsorára is. Én ma édességet kreáltam belőle.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
kb. 15 perc
|
A meghámozott batátát kis kockákra vágva lassú tűzön, fedő alatt pároljuk puhára egy ici-pici kis citromos tisztított vízben. Akkor jó, ha a batáta már szinte magától szétesik. |
2
Kész
5 perc
|
Ha kész, akkor még melegen keverjük bele a gyógygombás kakaóport, majd turmixoljuk össze az összes többi hozzávalóval a gyümölcsök kivételével. |
3
Kész
|
Rétegezzük pohárba a gyümölcsökkel, és a tetejét is gyümölccsel díszítsük. |