Hozzávalók
-
1 fej Karfiol
-
4 dl házi vagy bio TejfölVegánok és tejérzékenyek kókusztejjel készítsék!
-
2 nagyobb héjában főtt BurgonyaÉdesburgonyával is finom!
-
1 csésze Köles
-
2 csésze Tisztított víz
-
2 házi vagy bio Tojás
-
1 evőkanál Barnarizsliszt
-
1 evőkanál Mustár
-
1 mokkáskanál édes Curry
-
2 gerezd Fokhagyma
-
1 késhegynyi őrölt Fahéj
-
1 késhegynyi őrölt Feketekömény
-
1 mogyorónyi friss Gyömbér
-
Kevés ZsiradékA tepsi kikenéséhez
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Imádom a rakott ételeket, mert hamar össze lehet őket dobni, és sok esetben az előző napi maradék is hasznosítható. Nagyon szeretem a rakottkarfiolt, de gondoltam, eltérek a hagyományos elkészítési módtól, és megbolondítom egy kicsit, pláne, hogy maradt a múltkorról 2 kisebb főtt krumplim. A krumpliról pedig rögtön beugrott a curry, ugyanis nagyon szeretem a krumplis és a tojásos ételekhez. Rendkívüli módon megdobja az ízüket. Így született meg ez az enyhén indiai ízvilágú egytálétel, ami azoknak is ízleni fog, akik nem annyira kedvelik az indiai konyhát.
Tejérzékenyek figyelem!
Mivel csak tejfölöm volt itthon, ez az étel kivételesen azzal készült. Viszont elkészíthető bármilyen növényi tejföllel vagy tejszínnel is. Véleményem szerint rendkívül izgalmas ízt hozhatunk ki belőle, ha kókusztejjel készítjük el.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Párolóedényben sós víz felett a karfiolt félpuhára párolom. |
2
Kész
|
Amíg a karfiol párolódik, addig egy tűzálló tálat kikenek bio vajjal, vagy kókuszzsírral, és belekarikázom a héjában főtt krumplit az aljába. Persze előtte a krumplit meghámozom! |
3
Kész
|
Ha kész a karfiol, akkor a párolóvizében megfőzöm a kölest. |
4
Kész
|
Amíg a köles fő, addig a tejfölt (vagy növényi tejszínt / tejfölt), a tojásokat, a barnarizslisztet, a mustárt, a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket összeturmixolom. |
5
Kész
|
A karfiolt rózsáira szedve elterítem a krumpli tetején, a rózsák közé szórom a főtt kölest, majd nyakon öntöm a szósszal. |
6
Kész
|
Előmelegített sütőbe teszem, és 180-200°C-on rózsaszínre sütöm 20-30 perc alatt. Aki szereti, olvaszthat sajtot a tetejére! Köretként és egytálételként is megállja a helyét. |
7
Kész
|
|
8
Kész
|
|