2 0
Currys karfiol csőben sütve

A karfiolt nem mindenki szereti. Szerintem ezzel az elkészítési móddal kaphat még egy esélyt.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 fej Karfiol
4 dl házi vagy bio Tejföl Vegánok és tejérzékenyek kókusztejjel készítsék!
2 nagyobb héjában főtt Burgonya Édesburgonyával is finom!
1 csésze Köles
2 csésze Tisztított víz
2 házi vagy bio Tojás
1 evőkanál Barnarizsliszt
1 evőkanál Mustár
1 mokkáskanál édes Curry
2 gerezd Fokhagyma
1 késhegynyi őrölt Fahéj
1 késhegynyi őrölt Feketekömény
1 mogyorónyi friss Gyömbér
Kevés Zsiradék A tepsi kikenéséhez
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Currys karfiol csőben sütve

Egytálételnek és köretnek is kiváló

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Imádom a rakott ételeket, mert hamar össze lehet őket dobni, és sok esetben az előző napi maradék is hasznosítható. Nagyon szeretem a rakottkarfiolt, de gondoltam, eltérek a hagyományos elkészítési módtól, és megbolondítom egy kicsit, pláne, hogy maradt a múltkorról 2 kisebb főtt krumplim. A krumpliról pedig rögtön beugrott a curry, ugyanis nagyon szeretem a krumplis és a tojásos ételekhez. Rendkívüli módon megdobja az ízüket. Így született meg ez az enyhén indiai ízvilágú egytálétel, ami azoknak is ízleni fog, akik nem annyira kedvelik az indiai konyhát.

Tejérzékenyek figyelem!

Mivel csak tejfölöm volt itthon, ez az étel kivételesen azzal készült. Viszont elkészíthető bármilyen növényi tejföllel vagy tejszínnel is. Véleményem szerint rendkívül izgalmas ízt hozhatunk ki belőle, ha kókusztejjel készítjük el.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Párolóedényben sós víz felett a karfiolt félpuhára párolom.

2
Kész

Amíg a karfiol párolódik, addig egy tűzálló tálat kikenek bio vajjal, vagy kókuszzsírral, és belekarikázom a héjában főtt krumplit az aljába. Persze előtte a krumplit meghámozom!

3
Kész

Ha kész a karfiol, akkor a párolóvizében megfőzöm a kölest.

4
Kész

Amíg a köles fő, addig a tejfölt (vagy növényi tejszínt / tejfölt), a tojásokat, a barnarizslisztet, a mustárt, a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket összeturmixolom.

5
Kész

A karfiolt rózsáira szedve elterítem a krumpli tetején, a rózsák közé szórom a főtt kölest, majd nyakon öntöm a szósszal.

6
Kész

Előmelegített sütőbe teszem, és 180-200°C-on rózsaszínre sütöm 20-30 perc alatt.

Aki szereti, olvaszthat sajtot a tetejére! Köretként és egytálételként is megállja a helyét.

7
Kész
8
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Megcsináltam nagyon finom lett. De én nem főztem meg előre sem a karfiolt sem a burgonyát . A köles kivételével ezeket nyersen rétegeztem és egy fedett jénaiban szépen megfőttek / sültek.
Üdv
Éva

előző
Zöldturmix Naturize® fehérjeital
következő
Csonterősítő koktél
előző
Zöldturmix Naturize® fehérjeital
következő
Csonterősítő koktél

Hozzászólás Elküldése

4 × 4 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here