2 0
Dupla-barackos mákos süti

Lehetne szebb is ez a glutén- és laktózmentes süti, de ízletesebb, szaftosabb és könnyebb elkészítésű édességet nem találsz! Hidd el, megéri belevágni az elkészítésébe. Mindenkit le fogsz vele venni a lábáról!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg Mák Darálva
10 dkg Bokormogyoró Darálva. Lehet helyette darált dió vagy akár gesztenyeliszt is.
12 db közepes Sárgabarack Meghámozva, kimagozva
14 dkg Rapadura Lehet kókuszvirágcukor, vagy méz is.
3 db háztáji vagy bio Tojás
1 teáskanál Szódabikarbóna

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Dupla-barackos mákos süti

Kívül-belül barackos, mákos süti, igazi gluténmentes nyári édesség.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez az isteni finom ssüti azért dupla-barackos, mert sárgabarack van benne is, és rajta is. A beleturmixolt baracktól krémes és szaftos a tésztája, a rajta levő pedig még pikánsabbá teszi. 🙂
Glutén- és laktózmentes, könnyű nyári édesség. Eleinte csak mákkal készítettem, ma azonban találtam a kamrában  darált mogyorót, és hogy a tészta kicsit könnyebb legyen belekevertem azt is. De diót vagy földimandulát is tehettem volna, úgy is finom lett volna.

Elkészítési tippek:

  • A  sárgabarackot forró vízbe mártjuk, utána könnyedén le tudjuk húzni a  héját.
  • Ugyanezt a sütit meggyel és/vagy almával is variálhatjuk.
  • Eleinte tojáshab nélkül készítettem, úgy is szerette mindenki, a habos változat azonban még sikeresebb lett. A barack, bár elbújt a fehér takaró alá, még zamatosabb maradt. 🙂
  • Rapadura helyett bármilyen egészséges, teljes értékű édesítőt használhatsz, mint például kókuszvirágcukor, datolyacukor. De pár szem datolyát is turmixolhatsz a barack mellé, akkor viszont a tésztájába ne tegyél cukrot, csak a habba.
(Visited 1 706 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A sárgabarackból 8 szemet meghámozok, és leturmixolom.

2
Kész

A darált mákot, mogyorót, 1 egész tojást és 2 tojássárgáját, szódabikarbónát, a sárgabarack turmixot és 10 dkg rapadurát egy fakanállal alaposan összekeverem, robotgép sem kell hozzá!

3
Kész

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és rászeletelem a maradék sárgabarackot. 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm.

4
Kész

4 dkg rapadurát a 2 tojás fehérjével kemény habbá verem és a sütőből kivett süti tetejére kenem.

5
Kész

150 °C-os sütőben 15-20 percig szárítom.
Kihűlés után könnyen szeletelhető.

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
Aero13

Kiválò recept. Ahogy kihûlt el is fogyott. Imádta a család. Van egy hasonló, jól bevállt recepetem -mák, meggy, reszelt Alma kombóval. De ennek sokkal zamatosabb, szaftosabb a tésztája a baracktól. Nagyon el van találva a hozzávalók listája. A tojáshab pedig tuti ötlet a tetejére. Pedig eddig mindig, minden receptnél kihagytam ezt a záró lépést. Ennél a sütinél viszont kivételt tettem, nem bántam meg. Köszönet az ùjabb bûnözés mentes finomságért :).

előző
Savanyított zöldségek szecsuáni módra
következő
Tepsis paradicsom balzsamecettel
előző
Savanyított zöldségek szecsuáni módra
következő
Tepsis paradicsom balzsamecettel

Hozzászólás Elküldése