2 0
Dupla-barackos mákos süti

Lehetne szebb is ez a glutén- és laktózmentes süti, de ízletesebb, szaftosabb és könnyebb elkészítésű édességet nem találsz! Hidd el, megéri belevágni az elkészítésébe. Mindenkit le fogsz vele venni a lábáról!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg Mák Darálva
10 dkg Bokormogyoró Darálva. Lehet helyette darált dió vagy akár gesztenyeliszt is.
12 db közepes Sárgabarack Meghámozva, kimagozva
14 dkg Rapadura Lehet kókuszvirágcukor, vagy méz is.
3 db háztáji vagy bio Tojás
1 teáskanál Szódabikarbóna

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Dupla-barackos mákos süti

Kívül-belül barackos, mákos süti, igazi gluténmentes nyári édesség.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez az isteni finom ssüti azért dupla-barackos, mert sárgabarack van benne is, és rajta is. A beleturmixolt baracktól krémes és szaftos a tésztája, a rajta levő pedig még pikánsabbá teszi. 🙂
Glutén- és laktózmentes, könnyű nyári édesség. Eleinte csak mákkal készítettem, ma azonban találtam a kamrában  darált mogyorót, és hogy a tészta kicsit könnyebb legyen belekevertem azt is. De diót vagy földimandulát is tehettem volna, úgy is finom lett volna.

Elkészítési tippek:

  • A  sárgabarackot forró vízbe mártjuk, utána könnyedén le tudjuk húzni a  héját.
  • Ugyanezt a sütit meggyel és/vagy almával is variálhatjuk.
  • Eleinte tojáshab nélkül készítettem, úgy is szerette mindenki, a habos változat azonban még sikeresebb lett. A barack, bár elbújt a fehér takaró alá, még zamatosabb maradt. 🙂
  • Rapadura helyett bármilyen egészséges, teljes értékű édesítőt használhatsz, mint például kókuszvirágcukor, datolyacukor. De pár szem datolyát is turmixolhatsz a barack mellé, akkor viszont a tésztájába ne tegyél cukrot, csak a habba.

(Visited 1 775 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A sárgabarackból 8 szemet meghámozok, és leturmixolom.

2
Kész

A darált mákot, mogyorót, 1 egész tojást és 2 tojássárgáját, szódabikarbónát, a sárgabarack turmixot és 10 dkg rapadurát egy fakanállal alaposan összekeverem, robotgép sem kell hozzá!

3
Kész

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és rászeletelem a maradék sárgabarackot. 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm.

4
Kész

4 dkg rapadurát a 2 tojás fehérjével kemény habbá verem és a sütőből kivett süti tetejére kenem.

5
Kész

150 °C-os sütőben 15-20 percig szárítom.
Kihűlés után könnyen szeletelhető.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Kiválò recept. Ahogy kihûlt el is fogyott. Imádta a család. Van egy hasonló, jól bevállt recepetem -mák, meggy, reszelt Alma kombóval. De ennek sokkal zamatosabb, szaftosabb a tésztája a baracktól. Nagyon el van találva a hozzávalók listája. A tojáshab pedig tuti ötlet a tetejére. Pedig eddig mindig, minden receptnél kihagytam ezt a záró lépést. Ennél a sütinél viszont kivételt tettem, nem bántam meg. Köszönet az ùjabb bûnözés mentes finomságért :).

előző
Savanyított zöldségek szecsuáni módra
következő
Tepsis paradicsom balzsamecettel
előző
Savanyított zöldségek szecsuáni módra
következő
Tepsis paradicsom balzsamecettel

Hozzászólás Elküldése