Hozzávalók
-
20 dkg MákDarálva
-
10 dkg BokormogyoróDarálva. Lehet helyette darált dió vagy akár gesztenyeliszt is.
-
12 db közepes SárgabarackMeghámozva, kimagozva
-
14 dkg RapaduraLehet kókuszvirágcukor, vagy méz is.
-
3 db háztáji vagy bio Tojás
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
Leírás
Ez az isteni finom ssüti azért dupla-barackos, mert sárgabarack van benne is, és rajta is. A beleturmixolt baracktól krémes és szaftos a tésztája, a rajta levő pedig még pikánsabbá teszi. 🙂
Glutén- és laktózmentes, könnyű nyári édesség. Eleinte csak mákkal készítettem, ma azonban találtam a kamrában darált mogyorót, és hogy a tészta kicsit könnyebb legyen belekevertem azt is. De diót vagy földimandulát is tehettem volna, úgy is finom lett volna.
Elkészítési tippek:
- A sárgabarackot forró vízbe mártjuk, utána könnyedén le tudjuk húzni a héját.
- Ugyanezt a sütit meggyel és/vagy almával is variálhatjuk.
- Eleinte tojáshab nélkül készítettem, úgy is szerette mindenki, a habos változat azonban még sikeresebb lett. A barack, bár elbújt a fehér takaró alá, még zamatosabb maradt. 🙂
- Rapadura helyett bármilyen egészséges, teljes értékű édesítőt használhatsz, mint például kókuszvirágcukor, datolyacukor. De pár szem datolyát is turmixolhatsz a barack mellé, akkor viszont a tésztájába ne tegyél cukrot, csak a habba.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A sárgabarackból 8 szemet meghámozok, és leturmixolom. |
2
Kész
|
A darált mákot, mogyorót, 1 egész tojást és 2 tojássárgáját, szódabikarbónát, a sárgabarack turmixot és 10 dkg rapadurát egy fakanállal alaposan összekeverem, robotgép sem kell hozzá! |
3
Kész
|
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és rászeletelem a maradék sárgabarackot. 180 °C-os sütőben 20 percig sütöm. |
4
Kész
|
4 dkg rapadurát a 2 tojás fehérjével kemény habbá verem és a sütőből kivett süti tetejére kenem. |
5
Kész
|
150 °C-os sütőben 15-20 percig szárítom. |