Hozzávalók
-
2 kg vegyes fajtájú ParadicsomNekem sárga, piros, koktél, szilva, körte, befőző, Marglobe, bikaszív paradicsomok teremnek épp itthon
-
1 fej FokhagymaJól olvasod! ' egész fej kell hozzá!
-
4 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
4 evőkanál Balzsamecet
-
1 csokor friss Bazsalikom
-
1 kis csokor friss Kakukkfű
-
1 kis csokor friss Oregano
-
1 teáskanál KókuszvirágcukorElhagyható
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Ezt a receptet Emese barátnőmtől tanultam még évekkel ezelőtt, és azonnal beleszerettem! Természetesen egy kicsit antalvalisítottam, és elkápráztattam vele nemcsak a páromat, hanem a szomszédokat is. Ugyanis olyan illata volt, hogy szinte az egész utcában érezni lehetett (nem lakunk túl hosszú utcában :)). Nem győzték kérdezni az utcabeliek, hogy mi lesz nálunk vacsorára. Isteni finom, gyors, könnyen elkészíthető, nincs vele macera – hisz a sütő dolgozik helyettünk – ráadásul egy könnyű nyári étel. A gyerekek is nagyon szeretik, hisz a sok a koktélparadicsomtól édeskés az ízvilága, a friss zöldfűszerek pedig hozzák a „pizzaszószos ízélményt”.
Ne ijedj meg a sok fokhagymától, hisz a sütés közben elvész az íze, szépen belesimul a többi íz közé, és a végeredmény egy igazán finom, harmonikus, de izgalmas ízkompozíció lesz.
Tésztával, rizzsel, kölessel, hajdinával, bulgurral kiváló egytálétel, de adhatjuk grillhúsok és sülthúsok mellé is. Sőt, közkívánatra elkészítettem a „télire eltevős” változatát is, amit itt olvashatsz.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A paradicsomokat feleztem vagy negyedeltem mérettől függően, és beszórtam egy magasabb falú tepsibe. |
2
Kész
|
Ráreszeltem 1 fej fokhagymát vékony szeletekben (uborkagyalut használtam hozzá, hogy gyorsan menjen). |
3
Kész
|
|
4
Kész
|
180-200°C-ra előmelegített sütőbe toltam, és addig sütöttem, amíg jól össze nem szöttyedt. Ha már intenzíven jön az illata, akkor érdemes ránézni, esetleg átforgatni a tepsiben. Akkor jó, ha a paradicsomok összeesnek, de még nem pöndörödik a héjuk. |
5
Kész
|