3 0
Tepsis paradicsom balzsamecettel

Sütöttél már paradicsomszószt valaha? Ha értél mennyei finomságot, akkor próbáld ki, milyen a sültparadicsom friss zöldfűszerekkel és balzsamecetettel. Én még télire is rakok el belőle.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 kg vegyes fajtájú Paradicsom Nekem sárga, piros, koktél, szilva, körte, befőző, Marglobe, bikaszív paradicsomok teremnek épp itthon
1 fej Fokhagyma Jól olvasod! ' egész fej kell hozzá!
4 evőkanál Extraszűz olívaolaj
4 evőkanál Balzsamecet
1 csokor friss Bazsalikom
1 kis csokor friss Kakukkfű
1 kis csokor friss Oregano
1 teáskanál Kókuszvirágcukor Elhagyható
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Tepsis paradicsom balzsamecettel

Könnyű nyári paradicsomragu - mindenmentesen

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 60 perc
  • 6 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ezt a receptet Emese barátnőmtől tanultam még évekkel ezelőtt, és azonnal beleszerettem! Természetesen egy kicsit antalvalisítottam, és elkápráztattam vele nemcsak a páromat, hanem a szomszédokat is. Ugyanis olyan illata volt, hogy szinte az egész utcában érezni lehetett (nem lakunk túl hosszú utcában :)). Nem győzték kérdezni az utcabeliek, hogy mi lesz nálunk vacsorára. Isteni finom, gyors, könnyen elkészíthető, nincs vele macera – hisz a sütő dolgozik helyettünk – ráadásul egy könnyű nyári étel. A gyerekek is nagyon szeretik, hisz a sok a koktélparadicsomtól édeskés az ízvilága, a friss zöldfűszerek pedig hozzák a “pizzaszószos ízélményt”.

Ne ijedj meg a sok fokhagymától, hisz a sütés közben elvész az íze, szépen belesimul a többi íz közé, és a végeredmény egy igazán finom, harmonikus, de izgalmas ízkompozíció lesz.

Tésztával, rizzsel, kölessel, hajdinával, bulgurral kiváló egytálétel, de adhatjuk grillhúsok és sülthúsok mellé is. Sőt, közkívánatra elkészítettem a “télire eltevős” változatát is, amit itt olvashatsz.

Antal Vali

(Visited 1 034 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A paradicsomokat feleztem vagy negyedeltem mérettől függően, és beszórtam egy magasabb falú tepsibe.
(Aki nem szereti a paradicsom héját, az mártsa 5 másodpercre forrásban lévő vízbe a paradicsomot, és húzza le a héját, ami ilyenkor szinte magától lejön.)

2
Kész

Ráreszeltem 1 fej fokhagymát vékony szeletekben (uborkagyalut használtam hozzá, hogy gyorsan menjen).

3
Kész

Meglocsoltam az olívaolajjal és a balzsamecettel, sóztam, cukroztam, borsoztam, megszórtam a friss fűszerekkel, és az egészet jó alaposan összeforgattam.

4
Kész

180-200°C-ra előmelegített sütőbe toltam, és addig sütöttem, amíg jól össze nem szöttyedt. Ha már intenzíven jön az illata, akkor érdemes ránézni, esetleg átforgatni a tepsiben. Akkor jó, ha a paradicsomok összeesnek, de még nem pöndörödik a héjuk.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Dupla-barackos mákos süti
következő
Balzsamecetes sültparadicsom eltevése télire
előző
Dupla-barackos mákos süti
következő
Balzsamecetes sültparadicsom eltevése télire

Hozzászólás Elküldése