Hozzávalók
-
2 közepes Cukkini
-
3 közepes Lilahagyma
-
2 fej Fokhagyma
-
2 db Kápia paprikaParadicsompaprika vagy kaliforniai paprika is jó, csak piros legyen!
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint BorsŐrölve
-
1 marék Borsmenta levélApróra vágva
-
Harissa por
-
2 rész Koriandermag
-
2 rész Római köménymag
-
1 rész Köménymag
-
1 rész Fokhagymapehely
-
1 rész Csilipaprika
Leírás
A kertben az utóbbi időben beköszöntött esős időnek köszönhetően a nyáron már kornyadásnak indult cukkini újra erőre kapott! Hatalmas zöld szoknyája alól sok virág és sok kis sárga és csíkos cukkini tekintget kifelé. Így megint előkerültek a cukkinis receptek, azok közül is a legfőbb kedvenc, a Cukkinipástétom!
Az ötletadó egy bolti tök-krém volt, ami meglepetésemre egészen jónak bizonyult. Adott volt, hogy megpróbáljak saját alapanyagból hasonlót készíteni. Hát, aki kóstolta mindkettőt, azt mondta, nem hasonlít… Mert ez sokkal jobb! És egy óra múlva fogyasztható, kész!
Hűtőben napokig eláll!
Pirítóssal, zellerszárral, mutatóujjal fogyasztva isteni, könnyű nyári kaja! 🙂
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, olívaolajjal, himalája sóval, borssal megszórjuk, és nagy lángon sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. |
2
Kész
|
Utána turmixgépbe tesszük, megszórjuk harisszával és bőven teszünk rá mentalevelet. (A menta a harissával valami leírhatatlanul finom ellentétet képez! Ne sajnáld belőle!) |
3
Kész
|
|
4
Kész
|
Harissa por készítéseA Harissa egy keleti fűszerkeverék, amit otthon is elkészíthetünk. A hozzávalókat kávédarálóban finomra őröljük. Ha nem akarunk nagyon csípőset, akkor a chilit csak mértékkel használjuk! A készen vett harissával azért kell vigyázni, mert nagyon forróóóóó!!! :-) ) |