Hozzávalók
-
3 db Alma
-
1 kisebb Lilahagyma
-
1 szál ÚjhagymaA zöld szára is kell!
-
1 kisebb bio Citrom leveÉn lime lével készítettem, mert jobban szeretem
-
1 kisebb bio Citrom héjaHa nem bio a citrom, akkor használj 3-4 csepp citrom illóolajat
-
1 diónyi friss GyömbérReszelve
-
1 kisebb friss CsilipaprikaElhagyható, ha nem bírod az extra csípős dolgokat.
-
Ízlés szerint frissen őrölt BorsÉn szecsuáni borssal szeretem a legjobban.
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Párom kérésére született meg ennek a gyógysalátának a receptje, aki tegnap este azt mondta: ” Nem raksz össze holnapra valami igazán ütőset? Olyat, ami tele van vitaminnal, extra finom, vírusölő, és az orrodat is tiszticcccsa!” 🙂 Megálmodtam, nekiálltam, és magam sem gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz! Hatalmas sikere volt.
Összetevőinek köszönhetően kiváló immunerősítő, vírus ellenes, baktérium ölő, nátha űző, emésztést segítő, gyulladás ellenes. Tele van vitaminnal, gazdag enzimekben, ásványi anyagokban és nyomelemekben. És még egy óriási előnye van: rendkívül olcsó, és nem kell hozzá semmi extra hozzávaló.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az almát és a lilahagymát apró kockákra vágom, az újhagymát szárával együtt felkarikázom, a csilipaprikának csak a húsát is vékony karikákra vágom. Ha nem szereted a túl csípős ételeket, akkor tegyél bele csiliből kevesebbet, vagy akár el is hagyhatod, hisz a gyömbér és a bors is enyhén csípős. |
2
Kész
|
Összekeverem a fentieket, és meglocsolom a citrom levével, majd hozzákeverem a friss reszelt gyömbért. Ízlés szerint sózom és borsozom, majd a végén megszórom a reszelt citromhéjjal. |
3
Kész
|