4 0
Narancsos tormakrém almával

Ne elégedj meg a bolti ecetestormával. Hidd el, hogy egy negyed óra alatt különbet készíthetsz házilag fillérekből, ráadásul adalékmentesen.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 szál Torma gyökér
2 dl Tisztított víz
6 gerezd Narancs
1 kisebb Alma
1-3 evőkanál Almaecet Ízlés szerint
1 teáskanál Méz
1-2 mokkáskanál Mézes mustár Ízlés szerint
1 evőkanál Narancs leve
2 evőkanál Rizstejszín
Pici Himalaya só
Csipetnyi őrölt Fahéj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Narancsos tormakrém almával

Házi ecetestorma-különlegesség nem csak húsvétra

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 15 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Íme egy újabb gyöngyszem tormás receptjeim közül. Főleg azoknak ajánlom, akik nem kedvelik, ha “vad” torma íze van a tormakrémnek. Tapasztalatom szerint ezt még a gyerekek sem szokták visszautasítani.

Ne ijedj meg a házi ecetes tormakrém készítéstől, mert lényegesen egyszerűbb, mint azt sokan gondolnák. Az alap mindig a friss reszelt torma, és az ecet. Ezt variálhatjuk aztán egyéb finomságos összetevőkkel, mint pl. a tejszín, rizstejszín, kókusztejszín, alma, narancs, medvehagyma, méz, mustár, majonéz, citrus-félék, stb.

Az én egyik legnagyobb kedvencem az alábbi narancsos-almás változat. Főtt tojáshoz, hidegtálak díszítésére, húsvéti sonkához, füstölt lazac mellé (és egyéb halfélékhez is) kiváló.

Hűtőszekrényben pár hétig eláll. Ne ijedj meg, ha idővel kissé bebarnul, ez teljesen természetes, hisz nincs benne citromsav, kén  vagy egyéb tartósítószer, mint a boltiban, úgyhogy teljesen normális, hogy az alma enyhén oxidálódik. Ez az ízét nem befolyásolja.

Antal Vali

(Visited 653 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A tormát apró lyukú reszelőn lereszeltem, majd leforráztam lobogó forró vízzel, és hagytam állni 10 percet. Ha friss a torma, akkor ez egy nagyon megható program lesz, és még az orrodat is "tiszticcsa" :)

2
Kész

Lecsöpögtettem, jól kinyomkodtam, majd hozzákevertem a reszelt almát, az elpépesített narancsgerezdeket, a narancslevet az almaecetet, a mézet és a mustárt. Végül összekevertem a rizstejszínnel. Aki igazán krémesen szereti, az akár turmixolhatja is!

3
Kész

Enyhén sóztam, fahéjaztam, majd megtömtem vele egy kisebb befőttes üveget, amit aztán betettem a hűtőbe. Jót tesz neki az állás, mert összeérnek az ízek, és az erejéből is veszít.
Hűtőszekrényben pár hétig eláll. Ne ijedj meg, ha kissé bebarnul, ez teljesen természetes, hisz nincs benne citromsav és tartósítőszer, mint a boltiban.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
bananos-hajbalzsam
előző
Banános hajbalzsam házilag
fesuleskonnyito-hajbalzsam
következő
Fésüléskönnyítő hajpakolás brokkolimagolajjal
bananos-hajbalzsam
előző
Banános hajbalzsam házilag
fesuleskonnyito-hajbalzsam
következő
Fésüléskönnyítő hajpakolás brokkolimagolajjal

Hozzászólás Elküldése

13 − 12 =

Fel a lap tetejére