Hozzávalók
-
25 dkg Lencse
-
1 nagy fej apróra vágott Vöröshagyma
-
3 evőkanál Kókuszolaj
-
5 gerezd Fokhagymaátpasszírozva
-
2 teljeskiőrlésű Zsemlevízbe áztatva
-
2 házi vagy bio Tojás
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Jó bőven Tarkabors
-
Házi vagy bio Ételízesítő
-
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
-
1 mokkáskanál Füstölt fűszerpaprika
-
1 teáskanál morzsolt Majoránna
-
1 mokkáskanál őrölt Köménymag
-
3 Babérlevél
-
1 csokor friss Petrezselyem
Leírás
Hasznos tippek:
- Bátran bánj a fűszerekkel, mert a lencse minden ízt elnyel!
- Vöröslencséből is készítheted, csak akkor sokkal rövidebb a főzési idő, ugyanis a vöröslencse gyorsabban fő.
- Gluténérzékenyek az áztatott zsemlét pótolhatják áztatott zabpehellyel.
- Ínyencek megbolondíthatják egy kis szerecsendióval is!
Lépések
1
Kész
|
Az előző este beáztatott lencsét jó alaposan szétfőzzük ételízesítős vízben a babérlevelekkel. Annyi víz kell rá, hogy éppen ellepje, meg még egy kicsi. Közben a zsemléket beáztatjuk szintén ételízesítős vízbe. |
2
Kész
|
Ha megfőtt a lencse, akkor összekeverjük a többi hozzávalóval és a fűszerekkel, valamint az apróra aprított friss petrezselyemmel. |
3
Kész
160°C
|
Sütőpapírral kibélelt őzgerinc formában sütjük kb. 1 órát lassú tűzön (160°C) |