Hozzávalók
-
20 dkg cukrozatlan Aszaltszilva
-
200 ml KókusztejAkár magad is elkészítheted kókuszreszelékből darálva és vízzel hígítva, turmixszal krémesítve.
-
1 csapott mokkáskanál Bourbon vanília porVagy 1 csomag vaníliás rapadura
-
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
1 csipet őrölt Szegfűszeg
-
1 csipet őrölt Kardamom
-
Tisztított vízAnnyi, hogy turmixolás után krémleves állagot kapjunk
-
Pici RumElhagyható
-
Pici VörösborElhagyható
Leírás
Karácsonykor szeretek előrukkolni különleges levesekkel. Mivel kedvelem a krémleveseket, idén a karácsonyi menüm az aszaltszilva ízvilágára épül. Úgyhogy az aszaltszilvás pulykám mellé idén ezt a levest fogom elkészíteni, ami szinte semmi munkát nem igényel, hisz 5 perc alatt készen van. Hálás recept azoknak, akik hajlamosak elúszni a karácsonyi készülődéssel. Ráadásul valódi karácsonyi illattal lengi be az étkezőasztalt és környékét.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
Minimum 1 óra
|
Előkészítés |
2
Kész
3 perc
|
ElkészítésHa már jól megszívta magát a szilva, akkor az áztatóvizével együtt turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. A felsorolt fűszerek helyett használhatod a mézeskalács fűszerkeverékemet is, amelynek receptjét megtalálod a fűszerkeverékek között! Isteni finom aromát ad neki! |
3
Kész
|
Tálalás1. Levesbetétnek tehetünk bele aszaltszilvákat vagy kókuszchipset is. |