2 0
Karácsonyi aszaltszilva-krémleves

Percek alatt elkészíthető téli krémleves nem csak karácsonyra, és nem csak nyersvegánoknak!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg cukrozatlan Aszaltszilva
200 ml Kókusztej Akár magad is elkészítheted kókuszreszelékből darálva és vízzel hígítva, turmixszal krémesítve.
1 csapott mokkáskanál Bourbon vanília por Vagy 1 csomag vaníliás rapadura
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
1 csipet őrölt Szegfűszeg
1 csipet őrölt Kardamom
Tisztított víz Annyi, hogy turmixolás után krémleves állagot kapjunk
Pici Rum Elhagyható
Pici Vörösbor Elhagyható

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Karácsonyi aszaltszilva-krémleves

Igazi karácsonyi különlegesség a krémleves rajongóknak, ráadásul "mindenmentes", úgyhogy ételallergiások is fogyaszthatják.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Karácsonykor szeretek előrukkolni különleges levesekkel. Mivel kedvelem a krémleveseket, idén a karácsonyi menüm az aszaltszilva ízvilágára épül. Úgyhogy az aszaltszilvás pulykám mellé idén ezt a levest fogom elkészíteni, ami szinte semmi munkát nem igényel, hisz 5 perc alatt készen van. Hálás recept azoknak, akik hajlamosak elúszni a karácsonyi készülődéssel. Ráadásul valódi karácsonyi illattal lengi be az étkezőasztalt és környékét.

Antal Vali

(Visited 1 113 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
Minimum 1 óra

Előkészítés

Az aszalt szilvát áztassuk be pár órára (minimun egyre) tisztított vízbe, amibe löttyintsünk egy pici valódi rumot. De beáztathatjuk vörösborba is! De akár elég csak a víz is! Ki-ki készítse ízlése szerint. Én rummal szeretem.

2
Kész
3 perc

Elkészítés

Ha már jól megszívta magát a szilva, akkor az áztatóvizével együtt turmixoljuk össze a többi hozzávalóval.

A felsorolt fűszerek helyett használhatod a mézeskalács fűszerkeverékemet is, amelynek receptjét megtalálod a fűszerkeverékek között! Isteni finom aromát ad neki!

3
Kész

Tálalás

1. Levesbetétnek tehetünk bele aszaltszilvákat vagy kókuszchipset is.
2. Tetejére kókusztejszínnel hópihét mintázhatunk.
3. Aki szereti a krémesebb állagot, az keverhet a kész leveshez is kókusztejszínt.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Fokhagymás aszaltszilvával töltött karácsonyi pulyka
következő
Karácsonyi narancsos sütőtök-krémleves
előző
Fokhagymás aszaltszilvával töltött karácsonyi pulyka
következő
Karácsonyi narancsos sütőtök-krémleves

Hozzászólás Elküldése