5 0
Feketerizs karamellizált banánnal

Fura szín, bizarr külső, különlegesen finom íz. Édesség-, és desszertfüggők, figyelem! Itt az alkalom, hogy megkóstoljatok egy szuperegészséges finomságot, ami nem hizlal!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
400 ml Kókusztej
200 g Feketerizs
1 teáskanál Kókuszvirágszirup Ha nem vagy vegán, akkor mézzel helyettesítsd
1 csipet Himalaya só
2 db Banán
100 g Kókuszvirágcukor
50 g dezodorálatlan Kókuszolaj Sima vajjal is készíthető, ha nincs kókuszvajad, csak akkor már nem lesz mindenmentes és vegán.
1/2 Citrom leve
Ízlés szerint Bourbon vanília por

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Feketerizs karamellizált banánnal

Meglepően könnyű, meglepően gyors és meglepően ízletes desszert.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ezt a fura külsejű édességet könnyű elkészíteni, és még könnyebb megszeretni. Akkor van igazán létjogosultsága, amikor ennél valami édeset, de nem krémeset! 🙂
Még a barna rizst is sokkal jobban szeretem a fehér változatnál, nagyon régóta használom. Eltekintve attól, hogy kicsit tovább kell főzni, sokkal egészségesebb és ízletesebb is. Ráadásul kimondottan jó a beleknek.
Miután a barna rizst megszerettem,  már nyitott voltam a fekete rizzsel való találkozásra is, amely egy desszert formájában következett be. 🙂

Jó tudni, hogy:

  • a fekete rizst legalább 40-50 percig kell főzni, és mivel alapból édeskés az íze, kiváló alapanyag desszertekhez.
  • nem lesz pergős, ez a fajta rizs, inkább ragacsosra fő.
  • ha megfő nem fekete, hanem szép mély padlizsán-lila színe lesz.

És még egy érdekesség: a fekete rizs, thai rizs néven ismert Ázsiában, és csak az uralkodó osztály tagjai fogyaszthatták büntetlenül a régi időkben.
Szerencsére ma már mindenkinek elérhető!

Pálma

 

 

(Visited 380 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A rizst a kókusztejben puhára főzzük. Egy csipet sóval és kanálka mézzel, vaníliával ízesítjük.

2
Kész

A kókuszvirágcukrot magas hőfokon karamellizáljuk, hozzáadjuk a kókuszvajat és a citromlevet, majd a banándarabokat, átsütjük benne.

3
Kész

Tálalása

A rizst fagyiskanállal kistányérra adagoljuk, meglocsoljuk a karamellel és ráhelyezzük a sült banándarabokat!

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Padlizsános csicseriborsó krémleves
következő
Pikáns gránátalma-grapefruit gyógysaláta ínyenceknek
előző
Padlizsános csicseriborsó krémleves
következő
Pikáns gránátalma-grapefruit gyógysaláta ínyenceknek

Hozzászólás Elküldése