8 0
Feketerizs karamellizált banánnal

Fura szín, bizarr külső, különlegesen finom íz. Édesség-, és desszertfüggők, figyelem! Itt az alkalom, hogy megkóstoljatok egy szuperegészséges finomságot, ami nem hizlal!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
400 ml Kókusztej
200 g Feketerizs
1 teáskanál Kókuszvirágszirup Ha nem vagy vegán, akkor mézzel helyettesítsd
1 csipet Himalaya só
2 db Banán
100 g Kókuszvirágcukor
50 g dezodorálatlan Kókuszolaj Sima vajjal is készíthető, ha nincs kókuszvajad, csak akkor már nem lesz mindenmentes és vegán.
1/2 Citrom leve
Ízlés szerint Bourbon vanília por

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Feketerizs karamellizált banánnal

Meglepően könnyű, meglepően gyors és meglepően ízletes desszert.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ezt a fura külsejű édességet könnyű elkészíteni, és még könnyebb megszeretni. Akkor van igazán létjogosultsága, amikor ennél valami édeset, de nem krémeset! 🙂
Még a barna rizst is sokkal jobban szeretem a fehér változatnál, nagyon régóta használom. Eltekintve attól, hogy kicsit tovább kell főzni, sokkal egészségesebb és ízletesebb is. Ráadásul kimondottan jó a beleknek.
Miután a barna rizst megszerettem,  már nyitott voltam a fekete rizzsel való találkozásra is, amely egy desszert formájában következett be. 🙂

Jó tudni, hogy:

  • a fekete rizst legalább 40-50 percig kell főzni, és mivel alapból édeskés az íze, kiváló alapanyag desszertekhez.
  • nem lesz pergős, ez a fajta rizs, inkább ragacsosra fő.
  • ha megfő nem fekete, hanem szép mély padlizsán-lila színe lesz.

És még egy érdekesség: a fekete rizs, thai rizs néven ismert Ázsiában, és csak az uralkodó osztály tagjai fogyaszthatták büntetlenül a régi időkben.
Szerencsére ma már mindenkinek elérhető!

Pálma

Lépések

1
Kész

A rizst a kókusztejben puhára főzzük. Egy csipet sóval és kanálka mézzel, vaníliával ízesítjük.

2
Kész

A kókuszvirágcukrot magas hőfokon karamellizáljuk, hozzáadjuk a kókuszvajat és a citromlevet, majd a banándarabokat, átsütjük benne.

3
Kész

Tálalása

A rizst fagyiskanállal kistányérra adagoljuk, meglocsoljuk a karamellel és ráhelyezzük a sült banándarabokat!

Pálma

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Padlizsános csicseriborsó krémleves
következő
Pikáns gránátalma-grapefruit gyógysaláta ínyenceknek
előző
Padlizsános csicseriborsó krémleves
következő
Pikáns gránátalma-grapefruit gyógysaláta ínyenceknek

Hozzászólás Elküldése

18 + 16 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here