Hozzávalók
-
400 ml Kókusztej
-
200 g Feketerizs
-
1 teáskanál KókuszvirágszirupHa nem vagy vegán, akkor mézzel helyettesítsd
-
1 csipet Himalaya só
-
2 db Banán
-
100 g Kókuszvirágcukor
-
50 g dezodorálatlan KókuszolajSima vajjal is készíthető, ha nincs kókuszvajad, csak akkor már nem lesz mindenmentes és vegán.
-
1/2 Citrom leve
-
Ízlés szerint Bourbon vanília por
Leírás
Ezt a fura külsejű édességet könnyű elkészíteni, és még könnyebb megszeretni. Akkor van igazán létjogosultsága, amikor ennél valami édeset, de nem krémeset! 🙂
Még a barna rizst is sokkal jobban szeretem a fehér változatnál, nagyon régóta használom. Eltekintve attól, hogy kicsit tovább kell főzni, sokkal egészségesebb és ízletesebb is. Ráadásul kimondottan jó a beleknek.
Miután a barna rizst megszerettem, már nyitott voltam a fekete rizzsel való találkozásra is, amely egy desszert formájában következett be. 🙂
Jó tudni, hogy:
- a fekete rizst legalább 40-50 percig kell főzni, és mivel alapból édeskés az íze, kiváló alapanyag desszertekhez.
- nem lesz pergős, ez a fajta rizs, inkább ragacsosra fő.
- ha megfő nem fekete, hanem szép mély padlizsán-lila színe lesz.
És még egy érdekesség: a fekete rizs, thai rizs néven ismert Ázsiában, és csak az uralkodó osztály tagjai fogyaszthatták büntetlenül a régi időkben.
Szerencsére ma már mindenkinek elérhető!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A rizst a kókusztejben puhára főzzük. Egy csipet sóval és kanálka mézzel, vaníliával ízesítjük. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
TálalásaA rizst fagyiskanállal kistányérra adagoljuk, meglocsoljuk a karamellel és ráhelyezzük a sült banándarabokat! |