2 0
Medvehagymás gazpacho – az ízletes böjti leves

A gazpachot sokan szeretik. De vajon kóstoltad már medvehagymával? Most épp itt a szezonja, úgyhogy próbáld ki Te is!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
600 ml Paradicsomlé
1 Kápia paprika Pritaminpaprikával vagy piris kaliforniaival is készülhet.
5 levél Medvehagyma
1 gyerekarasznyi Uborka
5 levél Bazsalikom
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 csipet Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Bors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Medvehagymás gazpacho – az ízletes böjti leves

A klasszikus sapanyol fogás újragondolva

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Mikor a böjtöm lénapjaihoz értem, akkor készítettem el magamnak ezt a levest – természetesen főzés nélkül, és turmixolva. Mivel ilyenkor kora tavasszal még nem jó ízűek a kényszerérett melegházi paradicsomok, ezért én inkább a tavaly nyáron eltett paradicsomlevemmel készítettem el. Ha nyáron szeretnéd ezt a finomságot enni, akkor már készítheted zamatos szabadföldi paradicsomból, akkor viszont már kicsi az esélye, hogy friss medvehagymát találsz. Ezért érdemes medvehagymát is fagyasztani, hogy az ízét egész évben élvezhesd.

Ha nem vagy léböjtön, akkor néhány zöldséget hagyhatsz egészben, apró kockákra vágva levesbetétnek.

A tetejét díszítheted friss petrezselyemmel, turbolyával, snidlinggel, vagy vékony csíkokra vágott medvehagymával.

Nyáron érdemes megkóstolni a dinnyés gazpachot is!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Az uborkát meghámozzuk, és elnagyoltan felkockázzuk a paprikával együtt. A medvehagymát kisebb cikkelyekre tépkedjük.

2
Kész

Az összes hozzávalót turmixgépbe rakjuk, és krémesre turmixoljuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kivisalata-aszaltparadicsommal
előző
Kivisaláta aszaltparadicsommal
zabtea-maj-epetisztito
következő
Máj- és epehólyag tisztító zabtea
kivisalata-aszaltparadicsommal
előző
Kivisaláta aszaltparadicsommal
zabtea-maj-epetisztito
következő
Máj- és epehólyag tisztító zabtea

Hozzászólás Elküldése

12 − kettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here