Hozzávalók
-
600 ml Paradicsomlé
-
1 Kápia paprikaPritaminpaprikával vagy piris kaliforniaival is készülhet.
-
5 levél Medvehagyma
-
1 gyerekarasznyi Uborka
-
5 levél Bazsalikom
-
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 csipet Himalaya só
-
Ízlés szerint frissen őrölt Bors
Leírás
Mikor a böjtöm lénapjaihoz értem, akkor készítettem el magamnak ezt a levest – természetesen főzés nélkül, és turmixolva. Mivel ilyenkor kora tavasszal még nem jó ízűek a kényszerérett melegházi paradicsomok, ezért én inkább a tavaly nyáron eltett paradicsomlevemmel készítettem el. Ha nyáron szeretnéd ezt a finomságot enni, akkor már készítheted zamatos szabadföldi paradicsomból, akkor viszont már kicsi az esélye, hogy friss medvehagymát találsz. Ezért érdemes medvehagymát is fagyasztani, hogy az ízét egész évben élvezhesd.
Ha nem vagy léböjtön, akkor néhány zöldséget hagyhatsz egészben, apró kockákra vágva levesbetétnek.
A tetejét díszítheted friss petrezselyemmel, turbolyával, snidlinggel, vagy vékony csíkokra vágott medvehagymával.
Nyáron érdemes megkóstolni a dinnyés gazpachot is!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az uborkát meghámozzuk, és elnagyoltan felkockázzuk a paprikával együtt. A medvehagymát kisebb cikkelyekre tépkedjük. |
2
Kész
|
Az összes hozzávalót turmixgépbe rakjuk, és krémesre turmixoljuk. |