5 0
Sütőtökös lencsesaláta

Sütöttél már tökben tököt? Nos ez a tökös lencsesaláta pont így készül. Mennyei finom, ki ne hagyd!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 bögre Beluga lencse Vöröslencséből is készíthető
1 nagyobb Sütőtök
4 szál Újhagyma
2 Babérlevél
1 teáskanál egész Bors
5 dl Zöldségalaplé Vagy fél liter vízhez 1 púpozott teáskanál Rapunzel levespor
Ízjls szerint Himalaya só
1 csokor Petrezselyem
1 csokor Koriander levél
Az öntethez:
1 gerezd Fokhagyma
1 mokkáskanál Ötfűszer keverék
1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag
1 csapott mokkáskanál őrölt Koriandermag
1 csapott mokkáskanál őrölt Szecsuáni bors
1 evőkanál Datolyaszirup
2 Lime lé
3 evőkanál Mogyoróolaj
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sütőtökös lencsesaláta

Mindenmentes saláta a keleti ízvilág szerelmeseinek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 60 perc
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Az öntethez:

Leírás

Megosztás

Egy olyan téli salátámat szeretném közkinccsé tenni, amit tavaly ősszel alkottam meg, és készítettem el először. Csak épp a fotózást nem érte meg, olyan hamar elfogyott. Pedig csodás őszi színekben pompázott, nem csak a hozzávalói idézték meg az őszt. Ennek ellenére az íze viszont a nyarat és a meleget hozza vissza keleties fűszerezésének köszönhetően.

Aztán tegnap eszembe jutott, és mivel volt egy sütőtököm, nekiálltam elkészíteni. Talán egy kicsit macerásabb, mint a többi saláta – amit csak aprítasz, majd ízesítesz – de hidd el, megéri elkészíteni, annyira különlegesen finom. Bátran tálalhatod egytálételként is, mert a lencsének és a sütőtöknek köszönhetően nagyon laktató. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.

Antal Vali[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tudtad, hogy a beluga lencse a nevét a legjobb minőségű fekete kaviárról kapta? Nem véletlenül hívják a vegetariánusok kaviárjának.

Lépések

1
Kész

A beluga lencsét nem szükséges előző este beáztatni. (A vöröslencsét sem.) Én csak jó alaposan átmostam, majd lecsöpögtettem, és hideg zöldségalaplében, a babérlevéllel és a borssal együtt puhára, de roppanósra főztem. Mivel a beluga lencse hamarabb megfő, mint a hagyományos lencse, oda kell figyelni, nehogy túlfőzzük a szemeket.

2
Kész

A sütőtököt félbevágtam, és az egyik felét meghámoztam és felkockáztam (na, ez nem lesz egyszerű feladat, inkább férfimunka), majd a kockákat egy kis olívaolajjal, pici sóval és egy ágacska rozmaringgal visszatöltöttem saját magába, és bedugtam a 200°C-ra előmelegített sütőbe 40 percre.

3
Kész

Amíg sült a tök, addig elkészítettem az öntetet: frissen megőröltem a fűszereket, és összekevertem a mogyoróolajjal, limelével és a datolyasziruppal.
Felkarikáztam az újhagymákat is szárukkal együtt.
A petrezselymet és a koriander zöldet apróra vágtam.

4
Kész

Amikor megsült a tök, óvatosan kikanalaztam a kockákat, majd összekevertem a lencsével és a felkarikázott újhagymákkal, és visszatöltöttem a sült tökbe. Meglocsoltam az öntettel, és megszórtam a friss zöldekkel.

5
Kész

Készítheted úgy is, hogy az egész tököt felkockázod, egy kis olívaolajjal megsütöd tepsiben, és egy nagy salátás tálba kevered össze a lencsével és a többi hozzávalóval.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
Antal Vali

Mindenszentekkor nagy családi ebéd volt nálunk, ahol ezt a salátát is felszolgáltam - köretként. Hatalmas sikere volt, még csomagolnom is kellett belőle. :).

előző
Sárgarépás szendvicskrém
kortes-karamellas-suti
következő
Judit körtés-karamellás sütije Pálmától
előző
Sárgarépás szendvicskrém
kortes-karamellas-suti
következő
Judit körtés-karamellás sütije Pálmától

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

három × három =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here