Hozzávalók
-
1 bögre Beluga lencseVöröslencséből is készíthető
-
1 nagyobb Sütőtök
-
4 szál Újhagyma
-
2 Babérlevél
-
1 teáskanál egész Bors
-
5 dl ZöldségalapléVagy fél liter vízhez 1 púpozott teáskanál Rapunzel levespor
-
Ízjls szerint Himalaya só
-
1 csokor Petrezselyem
-
1 csokor Koriander levél
-
Az öntethez:
-
1 gerezd Fokhagyma
-
1 mokkáskanál Ötfűszer keverék
-
1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag
-
1 csapott mokkáskanál őrölt Koriandermag
-
1 csapott mokkáskanál őrölt Szecsuáni bors
-
1 evőkanál Datolyaszirup
-
2 Lime lé
-
3 evőkanál Mogyoróolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Egy olyan téli salátámat szeretném közkinccsé tenni, amit tavaly ősszel alkottam meg, és készítettem el először. Csak épp a fotózást nem érte meg, olyan hamar elfogyott. Pedig csodás őszi színekben pompázott, nem csak a hozzávalói idézték meg az őszt. Ennek ellenére az íze viszont a nyarat és a meleget hozza vissza keleties fűszerezésének köszönhetően.
Aztán tegnap eszembe jutott, és mivel volt egy sütőtököm, nekiálltam elkészíteni. Talán egy kicsit macerásabb, mint a többi saláta – amit csak aprítasz, majd ízesítesz – de hidd el, megéri elkészíteni, annyira különlegesen finom. Bátran tálalhatod egytálételként is, mert a lencsének és a sütőtöknek köszönhetően nagyon laktató. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.
Antal Vali[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Lépések
1
Kész
|
A beluga lencsét nem szükséges előző este beáztatni. (A vöröslencsét sem.) Én csak jó alaposan átmostam, majd lecsöpögtettem, és hideg zöldségalaplében, a babérlevéllel és a borssal együtt puhára, de roppanósra főztem. Mivel a beluga lencse hamarabb megfő, mint a hagyományos lencse, oda kell figyelni, nehogy túlfőzzük a szemeket. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Amíg sült a tök, addig elkészítettem az öntetet: frissen megőröltem a fűszereket, és összekevertem a mogyoróolajjal, limelével és a datolyasziruppal. |
4
Kész
|
|
5
Kész
|
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Ez isteni finom volt!
Örülök, hogy ízlett! Nálunk is nagy sláger!