Hozzávalók
- 1 bögre Beluga lencseVöröslencséből is készíthető
- 1 nagyobb Sütőtök
- 4 szál Újhagyma
- 2 Babérlevél
- 1 teáskanál egész Bors
- 5 dl ZöldségalapléVagy fél liter vízhez 1 púpozott teáskanál Rapunzel levespor
- Ízjls szerint Himalaya só
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 csokor Koriander levél
Az öntethez:
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 mokkáskanál Ötfűszer keverék
- 1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag
- 1 csapott mokkáskanál őrölt Koriandermag
- 1 csapott mokkáskanál őrölt Szecsuáni bors
- 1 evőkanál Datolyaszirup
- 2 Lime lé
- 3 evőkanál Mogyoróolaj
- Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Egy olyan téli salátámat szeretném közkinccsé tenni, amit tavaly ősszel alkottam meg, és készítettem el először. Csak épp a fotózást nem érte meg, olyan hamar elfogyott. Pedig csodás őszi színekben pompázott, nem csak a hozzávalói idézték meg az őszt. Ennek ellenére az íze viszont a nyarat és a meleget hozza vissza keleties fűszerezésének köszönhetően.
Aztán tegnap eszembe jutott, és mivel volt egy sütőtököm, nekiálltam elkészíteni. Talán egy kicsit macerásabb, mint a többi saláta – amit csak aprítasz, majd ízesítesz – de hidd el, megéri elkészíteni, annyira különlegesen finom. Bátran tálalhatod egytálételként is, mert a lencsének és a sütőtöknek köszönhetően nagyon laktató. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.
Antal Vali[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Lépések
1 Kész | A beluga lencsét nem szükséges előző este beáztatni. (A vöröslencsét sem.) Én csak jó alaposan átmostam, majd lecsöpögtettem, és hideg zöldségalaplében, a babérlevéllel és a borssal együtt puhára, de roppanósra főztem. Mivel a beluga lencse hamarabb megfő, mint a hagyományos lencse, oda kell figyelni, nehogy túlfőzzük a szemeket. |
2 Kész | |
3 Kész | Amíg sült a tök, addig elkészítettem az öntetet: frissen megőröltem a fűszereket, és összekevertem a mogyoróolajjal, limelével és a datolyasziruppal. |
4 Kész | |
5 Kész |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Ez isteni finom volt!
Örülök, hogy ízlett! Nálunk is nagy sláger!