4 0
Töltött sült alma

A sültalma illata hozzátartozik az otthon melegéhez, amikor beköszönt a hideg idő. Ha igazi különlegességre vágysz, akkor kóstold meg ezt a makrobiotikus töltött sültalmát, és biztos lehetsz benne, hogy az egyik kedvenceddé válik majd.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
10 nagyobb Alma
10 dkg durvára tört Dióbél Megpirítva
3 teáskanál Tahini paszta
Ízlés szerint Rizsszirup Agavesziruppal, kókuszvirágsziruppal, datolyasziruppal helyettesíthető
1 mokkáskanál őrölt Fahéj
1 mokkáskanál őrölt Gyömbér
1 csipet őrölt Kardamom
1 dl illatos Fehérbor Én cserszegit bagy irsait szoktam használni
Egy pici Kókuszvirágcukor

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Töltött sült alma

Makrobiotikus stílusban elkészítve

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 10 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az almát nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Többek között sütve is – édesség gyanánt – mindenféle földi jóval töltve. A töltelék kitalálásában pedig  csak a fantáziánk szab határt.

A makrobiotika is előszeretettel készít a gyümölcsökből kompótot, sült ételeket. Ezek kifejezetten a hideg időkben nagyon finomak, melegítő hatásúak. Én rendszeresen sütök almát teamécsessel működő almasütőben, de most több adagra volt szükségem, így hát a tepsis változatot választottam. Így egészben is beférnek az almák, ezért úgy gondoltam, hogy megtöltöm őket azzal a szósszal, amit a mécsessel működő almasütőben általában rá szoktam önteni.

Antal Vali

(Visited 1 499 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A töltött alma előkészítése

1. Az almákat jól mossuk meg, és magházukat vájjuk ki egy almacsumázóval, de ne dobjuk ki, mert felhasználjuk a töltelékhez
2. Az almahengerből, amit a csumázóból kihúztunk, vágjunk e az aljából 1 cm-t, és dogjuk vissza az alma aljába.
3. Az almának a tetejét kúp alakban vágjuk ki, majd ezeket is tegyük félre a töltelékhez.
4. Pirítsuk meg egy serpenyőben zsiradék nélkül a durvára tört dióbelet.

2
Kész

A félretett almadarabkákat tegyük aprító gépbe, vagy vágjuk nagyon apró darabokra. Majd a többi hozzávalóval - a bor és a pici kókuszvirágcukor kivételével - keverjük össze a tölteléket. és töltsük meg az almákat vele.

3
Kész

A megtöltött almákat helyezzük tepsibe. Öntsünk alá egy kevéske illatos fehérbort ( én cserszegi fűszerest vagy Irsai Olivért szoktam használni).

4
Kész

180°C-ra előmelegített sütőben lefedve süssük kb. 15 percig (a sütési idő függ az alma nagyságától és héjának vastagságától is), majd vegyük le a fedőt, és picit pirítsuk meg őket még 10-15 percig. Ekkor megszórhatjuk egy pici kókuszvirág cukorral az almák tetejét, amely szépen rákaramellizálódik.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sütőtökös máktorta
következő
Stresszoldó-nyugtató hatású masszázsolajok
előző
Sütőtökös máktorta
következő
Stresszoldó-nyugtató hatású masszázsolajok

Hozzászólás Elküldése

nyolc + 17 =

Fel a lap tetejére