Hozzávalók
-
10 nagyobb Alma
-
10 dkg durvára tört DióbélMegpirítva
-
3 teáskanál Tahini paszta
-
Ízlés szerint RizsszirupAgavesziruppal, kókuszvirágsziruppal, datolyasziruppal helyettesíthető
-
1 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
1 mokkáskanál őrölt Gyömbér
-
1 csipet őrölt Kardamom
-
1 dl illatos FehérborÉn cserszegit bagy irsait szoktam használni
-
Egy pici Kókuszvirágcukor
Leírás
Az almát nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Többek között sütve is – édesség gyanánt – mindenféle földi jóval töltve. A töltelék kitalálásában pedig csak a fantáziánk szab határt.
A makrobiotika is előszeretettel készít a gyümölcsökből kompótot, sült ételeket. Ezek kifejezetten a hideg időkben nagyon finomak, melegítő hatásúak. Én rendszeresen sütök almát teamécsessel működő almasütőben, de most több adagra volt szükségem, így hát a tepsis változatot választottam. Így egészben is beférnek az almák, ezért úgy gondoltam, hogy megtöltöm őket azzal a szósszal, amit a mécsessel működő almasütőben általában rá szoktam önteni.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A töltött alma előkészítése1. Az almákat jól mossuk meg, és magházukat vájjuk ki egy almacsumázóval, de ne dobjuk ki, mert felhasználjuk a töltelékhez |
2
Kész
|
A félretett almadarabkákat tegyük aprító gépbe, vagy vágjuk nagyon apró darabokra. Majd a többi hozzávalóval - a bor és a pici kókuszvirágcukor kivételével - keverjük össze a tölteléket. és töltsük meg az almákat vele. |
3
Kész
|
A megtöltött almákat helyezzük tepsibe. Öntsünk alá egy kevéske illatos fehérbort ( én cserszegi fűszerest vagy Irsai Olivért szoktam használni). |
4
Kész
|
180°C-ra előmelegített sütőben lefedve süssük kb. 15 percig (a sütési idő függ az alma nagyságától és héjának vastagságától is), majd vegyük le a fedőt, és picit pirítsuk meg őket még 10-15 percig. Ekkor megszórhatjuk egy pici kókuszvirág cukorral az almák tetejét, amely szépen rákaramellizálódik. |