Hozzávalók
-
15 dkg nyers dezodorálatlan KókuszolajMinél kókuszosabb az illata, annál jobb!
-
5 dkg Rapadura
-
5 dkg Kókuszvirágcukor
-
1 nagyobb lédús Narancs leve
-
10 csepp bio Édesnarancs illóolajha bio narancsod van, akkor az illóolaj helyett belereszelheted a héját is!
-
1 csipet Himalaya só
-
30 dkg SütőtökReszelve
-
10 dkg teljeskiőrlésű Tönkölyliszt
-
15 dkg darált Mandula
-
15 dkg darált Mák
-
1 púpozott evőkanál Kókuszliszt
-
1/2 csomag foszfátmentes Sütőpor
-
1 marék egész MandulaA díszítéshez
Leírás
Ahogy beköszönt az első hideg nap, általában megkívánom ezt a sütit, amit mindig akkor szoktam elkészíteni, amikor először gyújtunk be a kandallóba. Ugyanis ennek a sütinek és a duruzsoló kandallónak együtt olyan illata van, ami már egy kicsit a Karácsony hangulatát idézi, és azonnal kell készítened mellé egy forraltbort is, hogy teljes legyen az összkép.
Tudom, hogy még csak szeptember vége van, de ma estére annyira hideg lett, hogy be kell gyújtanunk a kandallóba. És ha már kandalló, akkor jöhet a süti is, hisz Pálmától a kertből pont a minap kaptam egy szép sütőtököt. Ráadásul a múltkorról maradt egy kis darált mák is, úgyhogy semmi nem tarthat vissza!
Antal Vali
Hasznos tippek:
- Az egész süti sütésben a leghosszabb művelet, hogy a sütőtököt le kell reszelni, úgyhogy legutóbb úgy készítettem, hogy a sütőtököt elősütöttem, majd összeturmixoltam a narancs levével és az enyhén megolvasztott kókuszvajjal, és ezt a masszát kevertem el a többi hozzávalóval.
- Gluténérzékenyek tönkölyliszt helyett gluténmentes zabpehelyliszttel is készíthetik.
Lépések
1
Kész
|
A kókuszzsírt a rapadurával, a kókuszvirágcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a narancs illóolajat és a narancs levét is egy csipetnyi só hozzáadásával . |
2
Kész
|
Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, a darált mandulát és a mákot is. |
3
Kész
|
Végül a sütőtököt keverjük a tésztába, amelyet előzőleg lereszeltünk aprólyukú reszelőn. |
4
Kész
|
A kapott tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és a tetejét megszórjuk a mandulával. 180°C-os sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. |