2 0
Gyömbéres forraltbor

Kiváló gyomorerősítő, és immunrendszer támogató forró ital! Persze csak akkor, ha nem visszük túlzásba a fogyasztását.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 üveg Fehérbor Cserszegi fűszeresből, szürkebarátból vagy irsaiból a legfinomabb
1 dl Tisztított víz
2-3 diónyi friss Gyömbér
1 Citrom héja vagy 5-8 csepp citrom illóolaj (mandarin, narancs és lime héjjal és/vagy illóolajjal is isteni!
1 evőkanál szárított Ázsiai citromfű Elhagyható, ha nincs otthon
1 rúd Fahéj
5-6 szem Szegfűszeg
1 egész Csillagánizs
2-3 szem Kardamom
1 csomag Vaníliás rapadura
Ízlés szerint Méz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Gyömbéres forraltbor

Forraltbor különlegesség ínyenceknek.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Szinte még meg sem jelent az aszaltszilvás forraltbor receptem, máris követeltétek a gyömbéres forraltborom receptjét. Az a tapasztalatom, hogy ez fehérborral készítve sokkal finomabb!

Hamarosan a varényés forraltbor receptjét is közzéteszem. Addig is lehet találgatni, mi az a varénye. Aki kitalálja, az kap egy üveggel ajándékba.

(Visited 552 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A tisztított vízben feltesszük főni a vékony szeletekre vágott gyömbért és a citromfüvet a fűszerekkel.

2
Kész

Ha már legalább 5 percet rotyogott, akkor adjuk hozzá a bort, és egyszer rottyantsuk össze. Majd fedőzzük le, zárjuk el alatta a tüzet, és hagyjuk egy kicsit hűlni, és összeérni az ízeket.

3
Kész

A mézet, a víníliás rapadurát és az illóanyagokban gazdag citrushéj forgácsot (vagy illóolajat) csak akkor tegyük bele, ha már 70-80 °C-ra hűlt.
A citrusforgáccsal a poharat is diszíthetjük!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Aszaltszilvás forraltbor
következő
Rumos-diós szaloncukor hozzáadott cukor nélkül
előző
Aszaltszilvás forraltbor
következő
Rumos-diós szaloncukor hozzáadott cukor nélkül

Hozzászólás Elküldése