Hozzávalók
-
1 üveg FehérborCserszegi fűszeresből, szürkebarátból vagy irsaiból a legfinomabb
-
1 dl Tisztított víz
-
2-3 diónyi friss Gyömbér
-
1 Citrom héjavagy 5-8 csepp citrom illóolaj (mandarin, narancs és lime héjjal és/vagy illóolajjal is isteni!
-
1 evőkanál szárított Ázsiai citromfűElhagyható, ha nincs otthon
-
1 rúd Fahéj
-
5-6 szem Szegfűszeg
-
1 egész Csillagánizs
-
2-3 szem Kardamom
-
1 csomag Vaníliás rapadura
-
Ízlés szerint Méz
Leírás
Szinte még meg sem jelent az aszaltszilvás forraltbor receptem, máris követeltétek a gyömbéres forraltborom receptjét. Az a tapasztalatom, hogy ez fehérborral készítve sokkal finomabb!
Hamarosan a varényés forraltbor receptjét is közzéteszem. Addig is lehet találgatni, mi az a varénye. Aki kitalálja, az kap egy üveggel ajándékba.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A tisztított vízben feltesszük főni a vékony szeletekre vágott gyömbért és a citromfüvet a fűszerekkel. |
2
Kész
|
Ha már legalább 5 percet rotyogott, akkor adjuk hozzá a bort, és egyszer rottyantsuk össze. Majd fedőzzük le, zárjuk el alatta a tüzet, és hagyjuk egy kicsit hűlni, és összeérni az ízeket. |
3
Kész
|
A mézet, a víníliás rapadurát és az illóanyagokban gazdag citrushéj forgácsot (vagy illóolajat) csak akkor tegyük bele, ha már 70-80 °C-ra hűlt. |