1 0
Hagymás tört édesburgonya

Egy egyszerű, de nagyszerű köret a burgonya rajongóknak. Bevallom, és önmagában, egytálételként is szeretem.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg Édesburgonya
1 nagyobb Vöröshagyma
3 evőkanál Kókuszolaj
1 mokkáskanál Köménymag
1 teáskanál Füstölt fűszerpaprika
Ízlés szerint Himalaya só
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Hagymás tört édesburgonya

Mindenmentes köret batátából

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 35 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Már gyerekkoromban is kedvenc köretem volt a hagymás tört burgonya. Keresztanyám, Julcsi néni tudta a  legtökéletesebben elkészíteni. Mivel soha nem rajongtam a húsért, sokszor ettem gyerekként ebédre csak köretet savanyúsággal vagy friss salátával. Aztán amikor megismertem a batátát – azaz az édesburgonyát – eszembe jutott, hogy ki kéne próbálni belőle is ezt a kiváló köretet. A végeredmény nagyon finom lett!

Hasznos tippek:

  • Ha nincs füstölt fűszerpaprikád, akkor helyettesítsd sima pirospaprikával, vagy hogy belecsempészhesd a füstölt ízt, szalonna zsíron dinszteld meg a hagymát.
  • Ha köménymag helyett római köményt használsz, akkor még pikánsabb lesz az ízhatás.
  • Jól áll neki a szerecsendió, úgyhogy ha szereted, bátran fűszerezd vele!

Antal Vali

(Visited 1 732 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi sós tisztított vízben, amennyi pont ellepi, puhára főzzük. Vigyázni kell vele, mert hamar túlfő, és akkor szétesik.

2
Kész

Amíg fő a batáta, addig apróra vágjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszzsírban, amelyben előzőleg kipattogtattuk a köménymagot.

3
Kész

Ha a hagyma már rózsaszínesedik, és szép üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a füstölt fűszerpaprikát.

4
Kész

Ha megfőtt a batáta, akkor leszűrjük, és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Állandóan kevergetve pirítjuk egy darabig, majd krumplitörövel szétnyomkodjuk, és tovább pirítjuk. Ha már kezd odakapni, akkor jó!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Fahéjas-almás pároltkáposzta
következő
Gránátalmás káposztasaláta
előző
Fahéjas-almás pároltkáposzta
következő
Gránátalmás káposztasaláta

Hozzászólás Elküldése

20 + húsz =

Fel a lap tetejére