• Kezdőlap
  • Ételek
  • Antal Vali “mindenmentes” kenyere (Variálható alaprecept!)
5 0
Antal Vali “mindenmentes” kenyere (Variálható alaprecept!)

Ha eleged van a fűrészporízű, méregdrága mindenmentes bolti kenyerekből, akkor itt az ideje, hogy nekiláss, és megsüsd a tökéleteset saját magad!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
15 dkg Csicseriborsóliszt
10 dkg Kölesliszt
10 dkg Kukoricaliszt
5 dkg Amarantliszt
2 dkg Pattogatott amarant Kb. 5 evőkanálnyi
2 dkg Útifűmaghéj Kb. 5 evőkanálnyi
2 evőkanál Zsiradék Olívaolaj, de lehet olvasztott kókuszolaj vagy bio hidegensajtolt napraforgóolaj is
1 teáskanál Szódabikarbóna
1 teáskanál Himalaya só
750 ml Tisztított víz
Ízlés szerint Kenyérfűszer keverék
Kenyérfűszer keverék
4 dkg őrölt Köménymag
2 dkg őrölt Koriandermag
1 dkg őrölt Ánizsmag
2 dkg őrölt Édesköménymag

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Antal Vali “mindenmentes” kenyere (Variálható alaprecept!)

A legfinomabb glutén-, tej-, tojás- és élesztőmentes kenyér, amit valaha is ettél!

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Kenyérfűszer keverék

Leírás

Megosztás

Az egyre gyakoribb ételallergiák miatt megnőtt az igény arra, hogy alkossak egy olyan “mindenmentes” kenyérreceptet, amely nem csak mentes a gluténtól, tojástól, tejtől, élesztőtől, hanem finom is.

Edit barátnőm és volt kolléganőm kiváló mindenmentes kenyerét már többször megsütöttem, úgyhogy volt alkalmam személyre szabni, ízlésemre faragni, de az alapötletet ez ő receptje adta. Íme az egyik kedvenc változatom, ami egy alapkenyér, és csak a fűszerektől és a “belevalóktól” függ, hogy mi lesz a végeredmény. Dúsítható ízlés szerint magvakkal, aszalványokkal, zöldfűszerekkel. Ennek a kenyéralapnak a felhasználásával készült aszaltparadicsomos kenyérreceptemnek is ez az alapja.

(Visited 2 905 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
20 perc

A hozzávalókat összekeverem. Negyed órát pihentetem, hogy a hozzávalók megszívják magukat a vízzel - ezalatt a sütő elő is melegszik 220°C-ra. (És ha nincs kész kenyérfűszer keverékünk, akkor azt is el tudjuk készíteni.)

2
Kész
65-70 perc

Kikent sütőformában negyed óráig sütöm 220°C-on, majd 50-55 percet 180°C-on.

3
Kész

A formából kiborítva rácson hűtöm ki.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Arcfiatalító tökös pakolás – tökös csajoknak
következő
Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen
előző
Arcfiatalító tökös pakolás – tökös csajoknak
következő
Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen

Hozzászólás Elküldése