Hozzávalók
-
1 szép nagy érett Avokádó
-
1 nagy marék Rukkola
-
4 szelet Aszaltparadicsom
-
1 kisebb Lilahagyma
-
1 szál Újhagymaszárastul
-
1 közepes sárga Kaliforniai paprika
-
1/2 Kígyóuborka
-
1 kisebb marék bébi Céklalevél
-
Öntet
-
1/2 Citrom leve
-
1 teáskanál Citromos-fokhagymás olívaolajHa nincs, akkor sima olívaolajba 1 gerezd fokhagyma és a fél citrom héja is kell bele reszelve
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Mindig, ha valami finomat alkotok, lefotózom, és elmentem néhány instrukcióval a hozzávalók tekintetében, hogy majd ha lesz időm, akkor feltöltöm ide az oldalamra. Nos, éppen takarítottam a fényképeim között, amikor megtaláltam ennek a salátának a fotóit, és rájöttem, hogy ezt nem sikerült feltöltenem tavaly óta, Ami késik, nem múlik!
Hasznos tippek:
- Ha nincs citromos-fokhagymás olívaolajad, akkor sima olívaolajba reszelj bele 1 gerezd fokhagymát, és fél citrom héját. Egyébként nagyon egyszerűen tudsz készíteni ízesített olívaolajakat, csak a kivonatolni kívánt növényi részre önts olívaolajat, és hagyd állni 1-2 hétig. Szűrd le, zárd le az üveget, és innentől használható.
- Bébicékla levele helyett használhatsz olyan készen kapható kevert salátát is, amelyben van céklalevél.
- Ha túl puha az avokádó, akkor abból inkább készíts guacamolét, vagy próbáld ki a provancei avokádó krémemet, mert a salátában szétkenődik, és bár finom, de nem túl gusztusos…
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
ElőkészítésAz avokádót kanalazd ki a héjából. és kockázd fel. |
2
Kész
|
ÖntetAz olívaolajat, a lilahagyma másik felét apróra reszelve, és a fél citrom levét a sóval és a borssal jól keverd el (én ha nagyobb adagot készítek, akkor turmixgéppel szoktam összemixelni). |
3
Kész
|