0 0
Avokádó saláta rukkolával és aszaltparadicsommal

Az avokádót legtöbben guacamoleként ismerik és fogyasztják. De kiváló saláta alapanyag is. Ideje megismerned egyéb elkészítési módjait is.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 szép nagy érett Avokádó
1 nagy marék Rukkola
4 szelet Aszaltparadicsom
1 kisebb Lilahagyma
1 szál Újhagyma szárastul
1 közepes sárga Kaliforniai paprika
1/2 Kígyóuborka
1 kisebb marék bébi Céklalevél
Öntet
1/2 Citrom leve
1 teáskanál Citromos-fokhagymás olívaolaj Ha nincs, akkor sima olívaolajba 1 gerezd fokhagyma és a fél citrom héja is kell bele reszelve
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Avokádó saláta rukkolával és aszaltparadicsommal

Tartalmas és laktató saláta az év minden napjára

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Öntet

Leírás

Megosztás

Mindig, ha valami finomat alkotok, lefotózom, és elmentem néhány instrukcióval a hozzávalók tekintetében, hogy majd ha lesz időm, akkor feltöltöm ide az oldalamra. Nos, éppen takarítottam a fényképeim között, amikor megtaláltam ennek a salátának a fotóit, és rájöttem, hogy ezt nem sikerült feltöltenem tavaly óta, Ami késik, nem múlik!

Hasznos tippek:

  • Ha nincs citromos-fokhagymás olívaolajad, akkor sima olívaolajba reszelj bele 1 gerezd fokhagymát, és fél citrom héját. Egyébként nagyon egyszerűen tudsz készíteni ízesített olívaolajakat, csak a kivonatolni kívánt növényi részre önts olívaolajat, és hagyd állni 1-2 hétig. Szűrd le, zárd le az üveget, és innentől használható.
  • Bébicékla levele helyett használhatsz olyan készen kapható kevert salátát is, amelyben van céklalevél.
  • Ha túl puha az avokádó, akkor abból inkább készíts guacamolét, vagy próbáld ki a provancei avokádó krémemet, mert a salátában szétkenődik, és bár finom, de nem túl gusztusos…

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Előkészítés

Az avokádót kanalazd ki a héjából. és kockázd fel.
A kígyóuborkát és a kaliforniai paprikát úgyszintén.
Az olajban eltett aszaltparadicsomot vágd kisebb darabokra.
Az újhagymát szárával együtt karikázd fel.
A lilahagyma felét vágd fel szeletekre.

2
Kész

Öntet

Az olívaolajat, a lilahagyma másik felét apróra reszelve, és a fél citrom levét a sóval és a borssal jól keverd el (én ha nagyobb adagot készítek, akkor turmixgéppel szoktam összemixelni).

3
Kész

A felkockázott összetevőket keverd össze a salátalevelekkel, és öntsd le az öntettel.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Édeskömény-krémleves almával és burgonyával
citromos-hagymaleves-ceklaval-batataval-antalvali
következő
Citromos hagymaleves céklával és batátával
előző
Édeskömény-krémleves almával és burgonyával
citromos-hagymaleves-ceklaval-batataval-antalvali
következő
Citromos hagymaleves céklával és batátával

Hozzászólás Elküldése

17 − 1 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here