Hozzávalók
-
1 nagyobb jó puhára érett Avokádó
-
1 gerezd Fokhagyma
-
1 teáskanál Tökmagolaj
-
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 teáskanál Citrom leve
-
1 csapott mokkáskanál Citrombors
-
1 mokkáskanál Provance-i fűszerkeverékamely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Az avokádókrém az egyik kedvenc kenőkém. Azt szeretem benne, hogy az aránylag semleges olajos-zöld íze miatt bármilyen ízhatást ki lehet belőle hozni – épp ki mire vágyik aznap.
Én ma a napsütötte tavaszi provance-i hangulatot kívántam meg, így hát kreáltam gyorsan egy avokádó krémet erre az életérzésre.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!) |
2
Kész
|
A felaprózótt húsát pedig villával összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárba vész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel. |
3
Kész
|
Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradjon a színe. |