6 0
Avokádókrém provance-i módra

Az avokádónak nagyon jól áll ez az ízhatás. Próbáld ki, és a rabja leszel!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb jó puhára érett Avokádó
1 gerezd Fokhagyma
1 teáskanál Tökmagolaj
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 teáskanál Citrom leve
1 csapott mokkáskanál Citrombors
1 mokkáskanál Provance-i fűszerkeverék amely a levendula miatt egy nagyon különleges és friss ízhatást biztosít
Ízlés szerint Himalaya só

Tápanyag információk

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Avokádókrém provance-i módra

"Mindenmentes" kenőke a mediterrán ízek kedvelőinek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 7 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az avokádókrém az egyik kedvenc kenőkém. Azt szeretem benne, hogy az aránylag semleges olajos-zöld íze miatt bármilyen ízhatást ki lehet belőle hozni – épp ki mire vágyik aznap.
Én ma a napsütötte tavaszi provance-i hangulatot kívántam meg, így hát kreáltam gyorsan egy avokádó krémet erre az életérzésre.

Antal Vali

(Visited 2 692 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az avokádót meghámozom, és a lehámozott héjszeleteket felteszem pakolásnak az arcomra. Kiveszem a magját, amivel jól bedörzsölöm a körömágyamat (minden cseppje kincs!)

2
Kész

A felaprózótt húsát pedig villával összenyomkodom az olajokkal, a citromlével, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (a kényelmesek botmixerrel is dolgozhatnak, csak akkor sok kárba vész...), míg szép élénkzöld krémes állagot nem vesz fel.

3
Kész

Minimum 1 órát pihentetem (ha kibírom), hogy jól összeérjenek az ízek. A pihentetés alatt tanácsos légmentesen lezárni, hogy az oxidációtól be ne barnuljon, és szép zöld maradjon a színe.
Lepénykével vagy pirított fekete kenyérrel a legfinomabb!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Nem lehet megunni. A husveti kaszino tojas nalunk tuti ezzel az avokados kremmel lesz toltve :). A sargajat kilokom majd es helyebe avokados krem kupacot halmozok. Maris csorog a nyalam. Koszi a receptert :).

rizspelyhes-mazsolas-keksz-antalvali
előző
Karácsonyi ropogós rizspelyhes-mazsolás keksz Pálmától
ujevi-lencsesalata
következő
Újévi lencsesaláta nemcsak Újévre
rizspelyhes-mazsolas-keksz-antalvali
előző
Karácsonyi ropogós rizspelyhes-mazsolás keksz Pálmától
ujevi-lencsesalata
következő
Újévi lencsesaláta nemcsak Újévre

Hozzászólás Elküldése