3 0
Rakott zöldbab glutén- és tejmentesen

Hús-, glutén- és tejmentes zöldbabos finomság nem csak vegáknak. Húsevők sem fognak benne csalódni, mert húsos az ízvilága.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg friss vagy mirelit Zöldbab
1 nagyobb Vöröshagyma
3 evőkanál dezodorált Kókuszolaj
1 közepes Paradicsom
1 cső fehérhúsú Paprika
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
1 bögre Köles
2 gerezd Fokhagyma
1 nagyobb Babérlevél
1 mokkáskanál Tarkabors
1 púpozott teáskanál Rapunzel levespor
Ízlés szerint Himalaya só
Az öntethez:
250 ml Rizstejszín
1 nagyobb házi vagy bio Tojás
1 gerezd Fokhagyma Fokhagyma nyomón átnyomva
Ízlés szerint Himalaya só
1 csipet őrölt Szerecsendió

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Rakott zöldbab glutén- és tejmentesen

Magyaros ízvilággal

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 60 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Az öntethez:

Leírás

Megosztás

Nagyon szeretem a rakott zöldségek minden változatát, de talán ez a magyaros rakott zöldbab az egyik kedvencem. Ellentétben a megreformált rakott kellel, ez teljesen húsmentes. Ennek ellenére a húsevő csaladtagjaim soha nem hiányolták belőle a húst, mert a zöldbabot pörkölt alappal készítem.

Kimondottan ajánlom kezdő életmód váltóknak, akik nem szeretnének lemondani a megszokott ízekről, mégis egészségesebben szeretnének táplálkozni.

Hasznos tippek:

  • Sárga és zöldhüvelyű babból egyaránt készíthető, bár én a zölddel szeretem jobban.
  • Köles helyett barnarizst vagy árpagyöngyöt is használhatsz, bár ez utóbbival már nem lesz gluténmentes.
  • Táláskor a tetejére tehetünk vegitejfölt, megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Antal Vali

(Visited 635 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Ha friss zöldbabból dolgozom, akkor lecsípem a végeit, és leszálazom, majd 2-3 cm-es darabokra szelem.
A mirelit zöldbabot nem szoktam teljesen kiolvasztani, csak addig szikkad szobahőmérsékleten, amíg az ételt előkészítem, azaz megfőzöm a pörkölt alapot.

2
Kész

Pörkölt alap

1. A kókuszzsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
2. Ha már szép üveges, lehúzom a tűzről, és hozzáadom az őrölt pirospaprikát és az apró kockákra darabolt paradicsomot és paprikát.
3. Majd felöntöm egy pici tisztított vízzel, és visszateszem a tűzre. Addig párolom, amíg jó szaftos nem lesz.

3
Kész

Ha kész a pörkölt alap, akkor hozzáadom a zöldbabot, összepirítom egy kicsit az alappal, majd felöntöm kétszer annyi tisztított vízzel, mint amennyi ellepi.

4
Kész

Sózom, fűszerezem, hozzáadom a levesport, és amikor felforrt, beleöntöm a bögre kölest is. Lassú tűzön összepárolom. Nem kell teljesen puhára főzni, mert még megy a sütőbe is! Akkor jó, ha már velvette a vizet.

5
Kész

Amíg fő, kikeverjük az öntetet.

6
Kész

Kikenünk egy tűzálló tálat vagy tepsit, és beleöntjük a zöldbabos ragut. Egyenletesen rákanalazzuk a tetejére az öntetet, majd bedugjuk a sütőbe, és 180-200 °C-on addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni a teteje.

7
Kész

Vegitejföllel tálaljuk.
Rizzsel is készíthető.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Judit körtés-karamellás sütije Pálmától
következő
Aszaltszilvás feketeretek saláta
előző
Judit körtés-karamellás sütije Pálmától
következő
Aszaltszilvás feketeretek saláta

Hozzászólás Elküldése