4 0
Padlizsánkrém szénégető módra

Sokszor az elszúrtnak vélt ételekből kerekednek ki a legfinomabb receptek. Így történt ez akkor is, amikor szénné égettem két padlizsánt a sütőben. Szerinted mi történt velük?

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 közepes Padlizsán
Annyi, amennyit felvesz Extraszűz olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 mokkáskanál Mustár
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Bors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Padlizsánkrém szénégető módra

Szó szerint szénné égetve...

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 15 perc + sütési idő
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Történt egyszer, hogy padlizsánkrémre fájt a fogam, és vettem két szép padlizsánt, majd egy kacsasütés keretében beraktam őket a sütőbe… és ezzel a lendülettel ott is felejtettem mindkettőt. Megsült még egy tök és 2 pizza, mire gyanús lett a sütőből áradó, feltűnően égett szag. Benéztem, de a pizza nem égett! És akkor esett le, hogy basszus, a padlizsán… Szó szerint kőkemény szénkéreggé változott a héjuk. Nézegettem őket egy darabig, majd felrémlett gasztro-olvasmányaim közül egy könyv, ami azt írta, hogy akkor lesz igazán jó a padlizsán, ha szénné ég a grillen…

Vesztenivalóm nem volt, úgyhogy próba szerencse alapon felnyitottam a padlizsánokat, és ekkor megcsapott egy olyan illat, ami azonnal megvilágosodást hozott számomra, hogy miért kell szénné sütni a padlizsánt! Kikapartam azt a kevés aromás beltartalmat, ami ennyi sütés után megmaradt (természetesen rögtön megértettem azt is, hogy a régi szakácskönyv miért ír 6 padlizsánt 2 személyre), és az ősi recept szerint nem ragoztam túl az elkészítését. Mennyei lett.

Antal Vali

(Visited 397 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A padlizsánokat betesszük egészben a sütő rácsára, és addig sütjük, amíg el nem szenesedik a héja (kopogós fekete kéreggé válik). De ugyanilyen szenesre süthetjük grillen vagy sótéglán is.

2
Kész

Ha kihűlt, kikaparjuk a belsejét, hozzáadjuk a mustárt, és fakanállal folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá az extraszűz olívaolajat, mint a majonéznél szokás. (Elég sokat felvesz, kb. még egyszer annyit, mint a térfogata.)

3
Kész

Belenyomunk fokhagyma préssel egy gerezdet, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, és kész is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Egyiptomi fűszeres rizzsel töltött paradicsom
következő
Szilvamustár
előző
Egyiptomi fűszeres rizzsel töltött paradicsom
következő
Szilvamustár

Hozzászólás Elküldése

egy + hat =

Fel a lap tetejére