3 0
Mézes-gyömbéres finomság náthás szezonra

Ezzel a meleg aromás itallal egy csomó egészségügyi problémát megelőzhetsz.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
5 dkg Dióbél Ha nincvs, akor a másik kettőből vegyünk többet
5 dkg Sárgabarackmag Ha nincvs, akor a másik kettőből vegyünk többet
5 dkg Ginkgomag Ha nincvs, akor a másik kettőből vegyünk többet
2 evőkanál Méz
4-5 vékony szelet friss Gyömbér
1/2 liter Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Mézes-gyömbéres finomság náthás szezonra

Ez a finom forró koktél nem csak náthára és megfázásra jó, hanem immunerősítő, öregedésgátló és rákmegelőző hatású is!

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 40 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Szeretek télen gyógyhatású meleg italokat készíteni. Ez az egyik kedvencem, mert nagyon különleges aromája van. Ha akarod, ízesítheted citromlével, narancslével vagy zöldcitrom (lime) lével is. Én natúran szeretem.

Ez az italt alkalmazhatod:
• mindenféle légúti megbetegedés megelőzésére
• asztmára, tüdőgyulladásra és hörghurutra (főleg, ha medvehagyma-, kakukkfű- vagy hársmézzel készítjük)
• az immunrendszer erősítésére
• fáradtság ellen, illetve az agyi tevékenységek fokozására (vizsgaidőszakban kávé helyett!)
• rákmegelőzésre
• öregedés gátló

(Visited 883 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
30 perc

A magokat a gyömbérrel együtt feltesszük a vízben főni lassú tűzön. Akkor jó, ha csak gyöngyözik. Fél órát forraljuk lefedve.

2
Kész

Visszahűtjük 40-50°C-ra, majd a mézre öntve a levével együtt azonnal fogyasztjuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
Pálma

Isteni ízek!

előző
Mindenmentes csokikrém
következő
Hagyományos hagymatea köhögésre és megfázásra
előző
Mindenmentes csokikrém
következő
Hagyományos hagymatea köhögésre és megfázásra

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Mármint a leszűrt és visszamaradt magokra gondoltál? Mert azokat valóban kár lenne kidobni. Jó ötlet, hogy kásába teszed!

Hozzászólás Elküldése