Hozzávalók
-
5 dkg DióbélHa nincvs, akor a másik kettőből vegyünk többet
-
5 dkg SárgabarackmagHa nincvs, akor a másik kettőből vegyünk többet
-
5 dkg GinkgomagHa nincvs, akor a másik kettőből vegyünk többet
-
2 evőkanál Méz
-
4-5 vékony szelet friss Gyömbér
-
1/2 liter Tisztított víz
Leírás
Szeretek télen gyógyhatású meleg italokat készíteni. Ez az egyik kedvencem, mert nagyon különleges aromája van. Ha akarod, ízesítheted citromlével, narancslével vagy zöldcitrom (lime) lével is. Én natúran szeretem.
Ez az italt alkalmazhatod:
• mindenféle légúti megbetegedés megelőzésére
• asztmára, tüdőgyulladásra és hörghurutra (főleg, ha medvehagyma-, kakukkfű- vagy hársmézzel készítjük)
• az immunrendszer erősítésére
• fáradtság ellen, illetve az agyi tevékenységek fokozására (vizsgaidőszakban kávé helyett!)
• rákmegelőzésre
• öregedés gátló
Antal Vali
Lépések
1
Kész
30 perc
|
A magokat a gyömbérrel együtt feltesszük a vízben főni lassú tűzön. Akkor jó, ha csak gyöngyözik. Fél órát forraljuk lefedve. |
2
Kész
|
Visszahűtjük 40-50°C-ra, majd a mézre öntve a levével együtt azonnal fogyasztjuk. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Kása helyett is kiváló. 🙂 Szerintem egyben a reggelim is megvan vele! 🙂
Mármint a leszűrt és visszamaradt magokra gondoltál? Mert azokat valóban kár lenne kidobni. Jó ötlet, hogy kásába teszed!