Hozzávalók
-
0.5 csésze Hajdina
-
Tisztított víz
-
1 csésze magozott DatolyaÁztasd be minimum 2 órára tisztított vízbe. de akár egy éjszakáta is hagyhatod.
-
1 púpozott evőkanál Karobpor
-
2 evőkanál Kókusztejpor
-
1 csipet Himalaya só
-
1 csipet Bourbon vanília por
Leírás
Mindig is elborzasztott a bolti csokikrémek összetétele. Sajnos nagyrészt cukorból, emulgeáló szerekből, bevonómasszából és egyéb élelmiszer adalékokból állnak. Mivel valódi kakaóból és kakaóvajból készült csokikrémet már osztottam meg, most azoknak szeretnék örömet okozni ezzel a recepttel, akik nem fogyaszthatnak kakaót. Gyakorlatilag mindenmentessé tettem ezt a finomságot, úgyhogy mindenféle ételallergiától és ételintoleranciától szenvedők fogyaszthatják. Minden csokirajongónak érdemes megkóstolnia, hátha azok is beleszeretnek, akik kakaóból készült csokit is fogyaszthatnak.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Előkészítés |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Krém készítéseHa kihűlt a hajdina, turmixoljuk hozzá az áztatott datolyát az áztatóvízzel együtt, majd a karobport, a vaníliát és a kókusztejport is. |