7 0
Fokhagymakúra (Alkoholmentes)

Kiváló féregűző, parazita ellenes, jótékonyan hat a szívre és a keringésre, mert regenerálja az erek állapotát, ráadásul az immunműködést is támogatja, főleg a náthás időszakban.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
30 gerezd Fokhagyma
5 egész vékony héjú bio Citrom Fontos, hogy a citrom bio legyen, mert a héját is felhasználjuk.
1 liter Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Fokhagymakúra (Alkoholmentes)

Citromos fokhagymakúra azoknak, akik nem bírják az alkoholos tinktúrákat. Méregtelenítéshez és parazitaűzéshez is kiváló.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 15 perc
  • 30 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ennek a kúrának az alapreceptjét Böbe barátnőmtől és kolléganőmtől tanultam, ami kiváló féregűző, parazita ellenes, és jótékonyan hat a szívre és a keringésre, mert regenerálja az erek állapotát. Ráadásul az immunműködést is támogatja a náthás időszakban, főleg, ha turmixolunk mellé még egy diónyi gyömbért is. Böbe ezt írta, amikor megosztotta velem a receptet:

„Szerintem ezzel a módszerrel viszonylag jól kezelhető a fokhagyma erős illata (vagy szaga?). Bár én imádom a fokhagymát, úgyhogy engem nem zavar, de akinek önmagában erős, az próbálja ki így! Én már csináltam ezt a kúrát egyszer-kétszer, szerintem nagyon tuti!”

Ajánlott adag: éhgyomorra 1/2 dl
Kúraszerűen: 30 nap, 8 nap szünet, majd újabb 30 nap

FIGYELEM! A FOKHAGYMAKÚRA IDEJE ALATT EMELJÜK MEG A NAPI VÍZFOGYASZTÁSUNKAT! LEHETŐLEG BIOLÓGIAILAG AKTÍV VIZET FOGYASSZUNK!

Csak az első 2 nap szokatlan az íze, azután már egész jó! Mindig fel kell rázni, különben a végére nagyon sűrű marad, és úgy már nem igazán kellemes!

Tippek:

  • Ha egy diónyi gyömbért is turmixolunk mellé, akkor nem csak az immunműködést támogatja, hanem az emésztést is.
  • Akinek gyengébb az epéje, az turmixoljon hozzá egy csokor friss mentalevelet is.
  • Gyerekeknek is adható 7 éves kortól. Ha csak immuntámogatásra adjuk nekik, akkor keverhetjük egy kis mézzel.

Lépések

1
Kész

Meghámozzuk a fokhagymákat, és a citromok levét kifacsarjuk.

2
Kész

A fokhagymákat a citromok héjával és 1 liter tisztított vízzel összeturmixoljuk úgy, hogy a vizet apránként töltjük hozzá.

3
Kész

Első rottyanásig melegítjük, forralni tilos!

4
Kész

Ha kihűlt, leszűrjük, majd hozzáadjuk a kifacsart citromlevet és jól elkeverjük.

5
Kész

Leszűrjük üvegekbe, és hűtőszekrényben tároljuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
alma-edeskomeny-turmix-antalvali
előző
Alma-édeskömény turmix gyulladásos bélbetegségekre
következő
Aranyérkúp házilag
alma-edeskomeny-turmix-antalvali
előző
Alma-édeskömény turmix gyulladásos bélbetegségekre
következő
Aranyérkúp házilag

11 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Köszönöm a receptet.
Szoptatás alatt is végezhető a kúra? ( 18 hónapos a szoptatott kisgyerek)
Üdv. Zita

Szoptatás alatt is végezhető, sőt azért pont azért lett kitalálva a recept, hogy gyerekek és szoptatósok is tudják alkalmazni, hisz nem alkoholos. Mivel a tej ki fogja választani a fokhagymát, figyeld a babát, hogy ízlik-e neki. Elvileg csak ez lehet a gátja annak, hogy elvégezd a kúrát.

Ott van a kép alatt a ‘HOZZÁVALÓK’ -ban. Ha mobilon nézed, akkor nyomj rá a + jelre, és akkor lenyílik a lista.

Kedves Vali! Vérnyomással küzdök,soha nem volt még problémám! Gyogyszert szedek reggel és este! de hallottam erről a kúráról,érdeklődnék hogy jólehet e a vérnyomás minimalizárására ?

Kedves Sándor.
Ez a kúra segíthet a vérnyomás normalizálásában, de igazán hatékony, személyre szabott kúrát csak akkor tudok javasolni, ha eljön hozzám a klinikára egy teljes állapotfelmérésre, hisz a vérnyomás probléma csak egy tünet, és ki kéne derítenünk a kiváltó oko(ka)t. Bejelentkezni a következő számon lehet: +36 30 992 81 56

Üdv
Érdeklődni szeretnék, a receptben az olvasható, hogy a kifacsart cirom héjával turmixoljuk össze a fokhagymát. Akkor ugye ez nem azt jelenti, hogy facsarás előtt lereszelt héjjat, hanem az egész kifacsart citromokat turmixoljuk?

Üdvözlöm Vali !
Elkészítettem, klasszul sikerült, de nyugtasson meg kérem,hogy rendben van mert helyenként bekékült a massza.Én, úgy rémlik, ilyen jelenséggel/ mármint,hogy kékül/ találkoztam már a fokhagyma kapcsán. A receptet köszönöm !
Üdvözlettel : Rónai Tibor

Teljesen normális, hogy bizonyos fokhagyma fajták savas közegben bekékülnek. Csak a színe lesz más, de beltartalmi értékei nem változnak. Valójában a folyamat nem más, mint egy kis konyhakémia: jellemzően akkor következik be, amikor a fokhagymát felvágjuk vagy összezúzzuk, vagy savhatás éri. Ekkor a benne található természetes kéntartalmú anyagok további vegyületekre bomlanak szét. Ezek közül a színkialakító vegyületek aztán aminovegyületekkel (mint például aminosavakkal vagy fehérjékkel) pigmentet alkotnak. A megjelenő pigmentek a reagáló aminovegyületektől függően különböznek.

A színváltozásban a fokhagymában az izoalliinnek van szerepe, ha ugyanis ebből a vegyületből sok van a fokhagymában, akkor a feldolgozás során megzöldül/kékül. Ez az izoalliin szint fajtánként változik, frissen betakarított fokhagymákban általában alacsony.

A tárolás folyamán viszont megnő a vegyület mennyisége. A megfigyelések szerint az alacsony hőmérsékleten történő tárolás elősegíti az elszíneződést, a magas hőmérséklet gátolja a folyamatot. Kutatások szerint a 3°C-on tárolt fokhagyma elszíneződött a feldolgozás során, szemben a 25°C-on tárolttal.

A pigmentek képződését a kémhatás is befolyásolja. A fokhagyma zöldülésének kimondottan kedveznek a savas körülmények (kb pH 4-6,3). Nem csoda tehát, hogy a kékre vált fokhagyma látványa gyakoribb a befőttesüvegekben!

Hozzászólás Elküldése

négy + 8 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here