4 0
Makrélás zöldsaláta kalamata olajbogyóval

Íme egy igazi ínyencség a zsír-fehérje anyagcseréjűeknek. Ha Te nem vagy az, akkor se keseredj el, egyszerűen hagyd ki belőle a makrélát.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg füstölt Makréla
1 fej Jégsaláta
1 kisebb szál Sárgarépa
2 szál Újhagyma
1 kisebb Lilahagyma
4 közepes Paradicsom
10 szem Kalamata Olajbogyó
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
6 levél friss Bazsalikom
1 Citrom leve
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Bors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Makrélás zöldsaláta kalamata olajbogyóval

Vegánok makréla nélkül is fogyaszthatják!

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Amikor Somogyi Orsi kolléganőmmel (és volt tanítványommal) kidolgoztuk  VALOR Programot, akkor Orsi az intenzív munka időszakára hozzám költözött. Mivel én szélsőséges szénhidrát anyagcsere állapotú vagyok, Ő pedig zsír-fehérje, ezért mindig nagyon okosan kellett ételt készítenünk, hogy ne kelljen állandóan kétfelé főzni. Ez a saláta is így született meg.

Én összedobtam magamnak egy roppanós, friss zöldsalátát reggelire, Orsi pedig jól meglocsolta magának olívaolajjal, és 20 dkg füstölt makrélával koronázta meg. Én is megkóstoltam a halas változatot is, isteni finom lett, úgyhogy itt a helye a receptnek, hogy a zsír-fehérje anyagcseréjűeknek is kedvezzek egy kicsit.

Ha Te is a szénhidrát típusba tartozol, vagy vegán vagy, akkor egyszerűen használj kevesebb makrélát, vagy egyszerűen hagyd ki, és egyél hozzá jó sok pirítóst!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A jégsalátát laskára vágjuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk, a sárgarépát zsülienre gyaluljuk, a lilahagymát felkockázzuk, az újhagyma felét karikázzuk, másik felét szálra vágjuk.

2
Kész

Az előkészített zöldségeket összekeverjük, rászórjuk a kalamatát, rátépkedjük a friss bazsalikom levelet, leöntjük olívaolajjal, majd ráfektetjük a makrélát.

3
Kész

Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk citromlével.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
tonhal-salata
előző
Tonhalsaláta AntalVali módra
következő
Póréhagymás zöldsaláta balzsamecettel
tonhal-salata
előző
Tonhalsaláta AntalVali módra
következő
Póréhagymás zöldsaláta balzsamecettel

Hozzászólás Elküldése

5 + 13 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here