Hozzávalók
-
20 dkg füstölt Makréla
-
1 fej Jégsaláta
-
1 kisebb szál Sárgarépa
-
2 szál Újhagyma
-
1 kisebb Lilahagyma
-
4 közepes Paradicsom
-
10 szem Kalamata Olajbogyó
-
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
6 levél friss Bazsalikom
-
1 Citrom leve
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint frissen őrölt Bors
Leírás
Amikor Somogyi Orsi kolléganőmmel (és volt tanítványommal) kidolgoztuk VALOR Programot, akkor Orsi az intenzív munka időszakára hozzám költözött. Mivel én szélsőséges szénhidrát anyagcsere állapotú vagyok, Ő pedig zsír-fehérje, ezért mindig nagyon okosan kellett ételt készítenünk, hogy ne kelljen állandóan kétfelé főzni. Ez a saláta is így született meg.
Én összedobtam magamnak egy roppanós, friss zöldsalátát reggelire, Orsi pedig jól meglocsolta magának olívaolajjal, és 20 dkg füstölt makrélával koronázta meg. Én is megkóstoltam a halas változatot is, isteni finom lett, úgyhogy itt a helye a receptnek, hogy a zsír-fehérje anyagcseréjűeknek is kedvezzek egy kicsit.
Ha Te is a szénhidrát típusba tartozol, vagy vegán vagy, akkor egyszerűen használj kevesebb makrélát, vagy egyszerűen hagyd ki, és egyél hozzá jó sok pirítóst!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A jégsalátát laskára vágjuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk, a sárgarépát zsülienre gyaluljuk, a lilahagymát felkockázzuk, az újhagyma felét karikázzuk, másik felét szálra vágjuk. |
2
Kész
|
Az előkészített zöldségeket összekeverjük, rászórjuk a kalamatát, rátépkedjük a friss bazsalikom levelet, leöntjük olívaolajjal, majd ráfektetjük a makrélát. |
3
Kész
|
Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk citromlével. |