2 0
Póréhagymás zöldsaláta balzsamecettel

Ebben a salátában semmi különleges nincs, egyszerű alapanyagokból áll. De talán pont ezért szeretem! Mert gyorsan elkészül, mindenki szereti, és köretként is tálalható főleg sültek mellé.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 fej Tölgylevelű saláta
1 nagy szál Póréhagyma
1 nagy cső Kápia paprika
1 kisebb Lilahagyma nem csak a színhatás kedvéért
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
Ízlés szerint Balzsamecet
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Póréhagymás zöldsaláta balzsamecettel

Salátának, és köretnek is kiváló

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ezt a salátát akkor szoktam elkészíteni, ha nagy vendégsereg jön hozzánk, és több fogás is az asztalra kerül. Minden vendég eldöntheti maga, hogy önállóan fogyasztja, vagy köretként. Párom nagyon szeret grillpartikat szervezni a barátainknak, amit a legtöbbször az utolsó pillanatban talál ki. Nos, ezekben az esetekben ez a partimentő saláta, mert egyszerű elkészíteni, gyorsan elkészül, egyszerűek az alapanyagai, és mindenki szereti.

Három kötelező összetevője van, a többit pedig bátran variálhatod aszerint, hogy épp minek van a szezonja, mi érett be a kertedben, vagy mit találtál a hűtőszekrényedben. Ez a három összetevő: a saláta  (lehet fejes, jég, vagy tölgylevelű), a póréhagyma és a balzsamecet. Szépen mutat, ha kerül bele egy pici piros, vagy narancssárga összetevő is. Én most kápia paprikát szeltem bele.

Antal Vali

Hasznos tippek:

  • Paradicsommal, olajbogyóval, sárgarépával, céklával dúsítható.
  • Jó alap bármilyen húsos salátának, előző napi felcsíkozott maradék husit is használhatsz.
  • Sima balzsamecet helyett próbáld ki epres, málnás, mandarinos vagy csilis balzsamkrém-ecettel, vagy édesítetlen gránátalma sziruppal.
  • Próbáld ki a görög fűszerkeverékemmel!

(Visited 326 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A salátát laskára tépkedjük, vagy vágjuk, a pórét, a lilahagymát és a kápiát felkarikázzuk.

2
Kész

Egy nagy tálba összekeverjük az összetevőket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és rácsorgatjuk a balzsamecetet.
Azonnal fogyasztható.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Makrélás zöldsaláta kalamata olajbogyóval
következő
Algás brindza ínyenceknek
előző
Makrélás zöldsaláta kalamata olajbogyóval
következő
Algás brindza ínyenceknek

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése