3 0
Algás brindza ínyenceknek

Gondolom körözöttet ettél már. És algás körözöttet? Ráadásul brindzával - azaz jóféle juhtúróval? Finom! Olyan ismerőseimnek is ízlett, akik eddig semmilyen formában nem voltak hajlandók megenni az algát.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
25 dkg Juhtúró
2 gerezd Fokhagyma
1 teáskanál Algapor
1 mokkáskanál őrölt Köménymag
1 evőkanál Tökmagolaj Én a stájer sajtolásút szeretem a legjobban

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Algás brindza ínyenceknek

Avagy a juhtúrós körözött kicsit másképp

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A brindza a juhtúró szlovák neve, bár ők egy kissé csípősebbre érlelik, mint mi magyarok. Talán ezért is ízesebb egy kicsit, mint a miénk.

Közismerten a szlovák konyhában használják a leggyakrabban, de a románok is előszeretettel fogyasztják (Ők brinza néven emlegetik).

A juh tejét 30-35 °C-osra melegítik, és tipikusan kisebb faedényekbe adagolják, majd beoltják. Több napig érlelik, miközben rendszeresen megkeverik. Ennek a folyamatnak a végén készül el a sima, könnyen kenhető, kissé csípős és sós, jellegzetes ízű túró, a körözött és a sztrapacska elengedhetetlen alapanyaga.

Mivel a hagyományos körözött receptjét általában mindenki ismeri, ezért most egy különlegességet készítettem belőle, hogy még értékesebb élettani előnyökkel rendelkezzen a végeredmény.

Antal Vali

Hasznos tippek:

  • A tetejét megszórhatod apróra vágott snidlinggel.
  • Vagy akár tökmaggal.
  • Keverhetsz bele friss metélt petrezselymet is.
  • Só nem kell bele, mert a brindza önmagában is erőteljesen sós ízű.

Lépések

1
Kész

A juhtúrót kikeverjük a tökmagolajjal, az áttört fokhagymával, az algával és a köménnyel.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Póréhagymás zöldsaláta balzsamecettel
következő
Ananászos reteksaláta rukkolával
előző
Póréhagymás zöldsaláta balzsamecettel
következő
Ananászos reteksaláta rukkolával

Hozzászólás Elküldése

10 − 10 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here