1 0
Kelkáposzta-főzelék mindenmentesen

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer kelkáposzta-főzelék receptet is meg fogok osztani, de megtettem, mert igény van rá. Nagyon sokan kérték, pláne, hogy ez egy mindenmentes változat.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 közepes fej Kelkáposzta
1 nagyobb Vöröshagyma
3 evőkanál Kókuszolaj
1 csapott mokkáskanál egész Köménymag
4 kisebb Burgonya
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
1 evőkanál Rapunzel levespor
1 mokkáskanál frissen őrölt Bors
1 csapott mokkáskanál őrölt Köménymag
1 csapott mokkáskanál morzsolt Majoránna
3 gerezd Fokhagyma
1 púpozott evőkanál Barnarizsliszt
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Kelkáposzta-főzelék mindenmentesen

Rántás nélküli kelkáposzta-főzelék, ahogy édesanyám is készítette

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az a helyzet, hogy sokkal előbb jut eszembe valamelyik különleges receptemet közzétenni, mint azokat, amelyek teljesen egyszerű hétköznapi ételek. Azt gondolnám, hogy az senkit nem érdekel! Nos, hát tévedtem! Kiderült egy felmérésem alapján, hogy sokkal jobban érdeklik az olvasóimat a hagyományos receptek egészséges verziói, mint egy különleges ínyenc étel.

A szavazatok alapján igen sokan voltak kíváncsiak arra, hogy én hogyan készítem a közkedvelt főzelékeket, főleg a kelkáposzta főzeléket. Mivel ez is kimondottan böjti étel, ezért választottam ma ezt a receptet.

Egyébként én világ életemben imádtam a főzelékeket, és a kelkáposztát pedig kimondottan kedveltem. Van egy másik változata is, egyszer majd azt is megosztom.

Ha húsevő vagy, és épp nem böjtölsz, akkor bátran tehetsz rá feltétnek pörköltet, fasírozottat vagy sültoldalast.

Antal Vali

(Visited 395 times, 3 visits today)

Lépések

1
Kész

A kelkáposztát laskára vágjuk, és a túl vastag levélnyeleket levékonyítjuk. A krumplikat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

2
Kész

A kókuszolajon kipattogtatjuk az köménymagokat, majd egy kevés sóval meghintve megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Majd a tűzről levéve egy teáskanál pirospaprikát adunk hozzá, és elkeverjük a hagymával.

3
Kész

Beletesszük a fellaskázott kelkáposztát, és a felkockázott krumplit is. Megszórjuk a Rapunzel levesporral, a fűszerekkel, fokhagymanyomóval pelepréseljük a fokhagymákat, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Visszatesszük a tűzre, és hagyjuk párolódni.

4
Kész

Ha már megpuhult, akkor meghintjük a barnarizsliszttel, elkeverjük, és felengedjük annyi melegvízzel, amennyi épp hogy csak ellepi. Nem kell sűrűnek lennie, és nem szabad túlfőzni.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
krumplisalata-lilaburgonyabol-antal-vali
előző
Krumplisaláta lilaburgonyából
brokkolis-kukoricasalata
következő
Brokkolis kukoricasaláta turbolyával
krumplisalata-lilaburgonyabol-antal-vali
előző
Krumplisaláta lilaburgonyából
brokkolis-kukoricasalata
következő
Brokkolis kukoricasaláta turbolyával

Hozzászólás Elküldése

tizenhét + 20 =

Fel a lap tetejére