Hozzávalók
-
1 közepes fej Kelkáposzta
-
1 nagyobb Vöröshagyma
-
3 evőkanál Kókuszolaj
-
1 csapott mokkáskanál egész Köménymag
-
4 kisebb Burgonya
-
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
-
1 evőkanál Rapunzel levespor
-
1 mokkáskanál frissen őrölt Bors
-
1 csapott mokkáskanál őrölt Köménymag
-
1 csapott mokkáskanál morzsolt Majoránna
-
3 gerezd Fokhagyma
-
1 púpozott evőkanál Barnarizsliszt
-
Tisztított víz
Leírás
Az a helyzet, hogy sokkal előbb jut eszembe valamelyik különleges receptemet közzétenni, mint azokat, amelyek teljesen egyszerű hétköznapi ételek. Azt gondolnám, hogy az senkit nem érdekel! Nos, hát tévedtem! Kiderült egy felmérésem alapján, hogy sokkal jobban érdeklik az olvasóimat a hagyományos receptek egészséges verziói, mint egy különleges ínyenc étel.
A szavazatok alapján igen sokan voltak kíváncsiak arra, hogy én hogyan készítem a közkedvelt főzelékeket, főleg a kelkáposzta főzeléket. Mivel ez is kimondottan böjti étel, ezért választottam ma ezt a receptet.
Egyébként én világ életemben imádtam a főzelékeket, és a kelkáposztát pedig kimondottan kedveltem. Van egy másik változata is, egyszer majd azt is megosztom.
Ha húsevő vagy, és épp nem böjtölsz, akkor bátran tehetsz rá feltétnek pörköltet, fasírozottat vagy sültoldalast.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A kelkáposztát laskára vágjuk, és a túl vastag levélnyeleket levékonyítjuk. A krumplikat meghámozzuk, és kockákra vágjuk. |
2
Kész
|
A kókuszolajon kipattogtatjuk az köménymagokat, majd egy kevés sóval meghintve megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Majd a tűzről levéve egy teáskanál pirospaprikát adunk hozzá, és elkeverjük a hagymával. |
3
Kész
|
Beletesszük a fellaskázott kelkáposztát, és a felkockázott krumplit is. Megszórjuk a Rapunzel levesporral, a fűszerekkel, fokhagymanyomóval pelepréseljük a fokhagymákat, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Visszatesszük a tűzre, és hagyjuk párolódni. |
4
Kész
|
Ha már megpuhult, akkor meghintjük a barnarizsliszttel, elkeverjük, és felengedjük annyi melegvízzel, amennyi épp hogy csak ellepi. Nem kell sűrűnek lennie, és nem szabad túlfőzni. |
5
Kész
|