Hozzávalók
-
1 csésze Quinoa
-
2 csésze ZöldségalapléVagy 2 csésze víz, és 1 Rapunzel bio zöldségleves kocka.
-
1/2 fej BrokkoliRózsáira szedve.
-
1 szál SárgarépaFelkarikázva
-
3 kisebb héjában főtt BurgonyaMajonézes krumplit készítettem, nekem abból maradt
-
1 kisebb Vöröshagyma
-
2 gerezd Fokhagyma
-
1 kis darab friss KurkumaVagy 1 mokkáskanál őrölt.
-
Kevés őrölt Koriandermag
-
Római köménymag
-
Kevés őrölt Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Tisztított vajHa nincs, akkor kókuszzsírral helyettesítsd!
Leírás
Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy alig osztottam meg eddig quinoás recepteket, pedig nagyon szeretem a quinoát – és nemcsak azért, mert különlegesen finom, hanem azért is, mert rendkívül egészséges, hisz ásványi anyagok tekintetében az egyik leggazdagabb tápláléknövény. A quinoa tulajdonképpen nem más, mint a dél-amerikaiak kölese. Már 8000 évvel ezelőttről is van bizonyíték, hogy fogyasztották. Az inkák szent étele volt, a „Gabonák anyja”-ként tartották számon. Nagyon változatosan elkészíthető, hasonlóan, mint a köles vagy a rizs.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
10-12 perc
|
A sárgarépát felkarikázom, a brokkolit rózsáira szedem, és párolóedényben sós víz felett roppanósra párolom kb. 10-12 perc alatt. |
2
Kész
|
A quinoát megpirítom, majd felöntöm egy picivel több mint kétszeres mennyiségű zöldségalaplével vagy vízzel, amiben feloldok egy Rapunzel leveskockát, vagy 1 teáskanál Rapunzel levesport. |
3
Kész
20-25 perc
|
Megroppantva beledobok egy fokhagymagerezdet, és reszelek bele egy kis friss kurkumát. |
4
Kész
|
Ha a zöldség elkészült, akkor kiemelem a párolóbetétet, és hagyom lecsöpögni a kicsapódott gőzt. |
5
Kész
5 perc
|
Egy serpenyőben tisztított vajat vagy kókuszolajat melegítek, amelyben megpirítok egy kis római köményt és egy kis őrölt koriandert, majd beledobom a nyolcrét vágott vöröshagymát. |
6
Kész
|
Sózom, borsozom, fokhagymaprésen belenyomom a másik gerezd fokhagymát, jól összeforgatom, és kész is a ragu. |