6 0
Quinoás zöldségragu

Ha szereted a kölest, akkor okvetlenül meg kell kóstolnod a Dél-Amerikai változatát is, azaz a quinoát. Ezzel a különleges zöldségraguval különösen finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csésze Quinoa
2 csésze Zöldségalaplé Vagy 2 csésze víz, és 1 Rapunzel bio zöldségleves kocka.
1/2 fej Brokkoli Rózsáira szedve.
1 szál Sárgarépa Felkarikázva
3 kisebb héjában főtt Burgonya Majonézes krumplit készítettem, nekem abból maradt
1 kisebb Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 kis darab friss Kurkuma Vagy 1 mokkáskanál őrölt.
Kevés őrölt Koriandermag
Római köménymag
Kevés őrölt Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
Tisztított vaj Ha nincs, akkor kókuszzsírral helyettesítsd!

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Quinoás zöldségragu

A quinoa rendkívül egészséges, hisz ásványi anyagok tekintetében az egyik leggazdagabb tápláléknövény. Ráadásul gluténmentes!

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy alig osztottam meg eddig quinoás recepteket, pedig nagyon szeretem a quinoát – és nemcsak azért, mert különlegesen finom, hanem azért is, mert rendkívül egészséges, hisz ásványi anyagok tekintetében az egyik leggazdagabb tápláléknövény. A quinoa tulajdonképpen nem más, mint a dél-amerikaiak kölese. Már 8000 évvel ezelőttről is van bizonyíték, hogy fogyasztották. Az inkák szent étele volt, a „Gabonák anyja”-ként tartották számon. Nagyon változatosan elkészíthető, hasonlóan, mint a köles vagy a rizs.

Antal Vali

Lépések

1
Kész
10-12 perc

A sárgarépát felkarikázom, a brokkolit rózsáira szedem, és párolóedényben sós víz felett roppanósra párolom kb. 10-12 perc alatt.

2
Kész

A quinoát megpirítom, majd felöntöm egy picivel több mint kétszeres mennyiségű zöldségalaplével vagy vízzel, amiben feloldok egy Rapunzel leveskockát, vagy 1 teáskanál Rapunzel levesport.

3
Kész
20-25 perc

Megroppantva beledobok egy fokhagymagerezdet, és reszelek bele egy kis friss kurkumát.
Lefedőzöm, és kb. 20-25 perc alatt puhára párolom.

4
Kész

Ha a zöldség elkészült, akkor kiemelem a párolóbetétet, és hagyom lecsöpögni a kicsapódott gőzt.

5
Kész
5 perc

Egy serpenyőben tisztított vajat vagy kókuszolajat melegítek, amelyben megpirítok egy kis római köményt és egy kis őrölt koriandert, majd beledobom a nyolcrét vágott vöröshagymát.
Pirítom még egy kicsit, majd hozzáadom a felkarikázott főtt krumplit, amit jól átsütök. Utána adom hozzá a párolt zöldségeket.

6
Kész

Sózom, borsozom, fokhagymaprésen belenyomom a másik gerezd fokhagymát, jól összeforgatom, és kész is a ragu.
Ráhalmozom a készre főtt quinoára, megszórható friss korianderlevéllel, metélőhagymával vagy petrezselyemzölddel.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
safranyos-libazsiros-sultkrumpli
előző
Sáfrányos-libazsíros, sütőben sült krumpli
csicsoka-salata-antalvali
következő
Csicsóka saláta – variálható alaprecept
safranyos-libazsiros-sultkrumpli
előző
Sáfrányos-libazsíros, sütőben sült krumpli
csicsoka-salata-antalvali
következő
Csicsóka saláta – variálható alaprecept

Hozzászólás Elküldése

kilenc − 7 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here