4 0
Szivárványos lazacos saláta

Gyors étvágyjavító megoldás lábadozóknak, és színterápiás saláta ajánlat téli hétköznapokra mindenkinek.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
10 dkg füstölt Lazac
10 dkg Madársaláta Bármilyen zöldsalátával helyettesíthető
1 nagy fej Lilahagyma
2 Paradicsom
1/2 Kígyóuborka
1 Kápia paprika
Ízlés szerint Balzsamecet
4 evőkanál Extraszűz olívaolaj
ízlés szerint Himalaya só
4 főtt, házi vagy bio Tojás
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Kakukkfű Elhagyható, vagy gyakorlatilag bármilyen kedvenc zöldfűszerünkkel ízesíthető.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Szivárványos lazacos saláta

Könnyű, de laktató vacsora lazac rajongóknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 15 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Van valami, ami a gyengeség, étvágytalanság fölé tud kerekedni? Igen, a színes, vidám étel. Miután engem is elért a végzet (influenza formájában!) és ledöntött a lábamról, 5 nap fekvés és koplalás után még mindig nem tudtam az evésre gondolni sem. Ennek eredményeként annyira legyengültem, mint a sokat emlegetett hajnali harmatos libafos. 😉

Ne nézz hülyének, de én hiszek abban, hogy amit a szervezet ilyenkor kíván, pont arra van szüksége. Leültem magammal megbeszélni, hogy mit is egyek?
– Húst, sülve, főzve? Áááá, nem igazán. – Szendvicset valamilyen kenőkével? Biztosan nem hiányzik a kenyér! – Gyümölcs? egész héten csak az ment le a torkomon, már valami mást kérek!
– Akkor mégis mit? Valami zöldet?  Na, langyosodik, legyen saláta, de mivel le vagyok gyengülve, menjen egy kis fehérje is bele.
Így született meg ez a gyors saláta, amit ezután biztosan gyakran fogok elkészíteni, nemcsak lábadozási szakaszban. Nagyon finom lett, Vali is dicsérte.

Pálma

(Visited 316 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Megfőzöm a tojás, és azalatt felaprítom a saláta hozzávalóit. Sózom, fűszerezem, összekeverem. Egy nagy tálba rendezem a már megpucolt és felkockázott főtt tojással együtt.

2
Kész

Rácsorgatom az olívaolajat, a balzsamecetet, és végül feldíszítem a felaprított lazacszeletekkel.

Pálma

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
Antal Vali

Ennek a salátának ott voltam a születésénél. Kóstoltam, nagyon finom!

sargarepa-raita
előző
Indiai sárgarépa saláta
karamellizalt-zsalya-almaval
következő
Karamellizált alma zsályával
sargarepa-raita
előző
Indiai sárgarépa saláta
karamellizalt-zsalya-almaval
következő
Karamellizált alma zsályával

3 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Nagyon klasszak, de néhány, egyszerűbb étel is jól jött volna, főleg egy “normálisabb” átlagosabb kamramaradékra gondolva. Ezek a dolgok nemhogy “maradékok” vidéken, hanem nehezebben beszerezhető dolgok. Csalódott vagyok!

Kedves Linna!
Nagyon sok egyszerű és gyorsan elkészíthető étel receptjét is megtalálod itt az oldalamon. A fenti receptben is csak a lazac az extra, bátran helyettesítheted tonhallal, vagy akár ki is hagyhatod a halat, és akkor marad a tojás.
Honnan gondoltad, hogy az itt található receptek mind “maradékokból” vannak? Természetesen számtalan olyan receptem van, amihez nem kell külön bevásárolni, hanem épp abból készült, ami volt itthon. Ilyen például a Tavaszváró tárkonyos zöldségleves, a Szerzetesek eledele, vagy Currys karfiol csőben sütve.

Arra is kíváncsi lennék, hogy mit értesz a “normálisabb” kamra alatt? Ugyanis ennek az oldalnak pont az a célja, hogy megismertesse a háziasszonyokkal az egészséges étkezés hozzávalóit, és leszoktassa őket az összes olyan egészséget és emésztőrendszert terhelő élelmiszerről, ami csak az elmúlt 50-60 évben került be a kamrákba. Ilyen például a BL55-ös finomliszt, amit annakidején csak csiriz készítéséhez használtak, vagy az izolált répacukor – vagy ahogy ma hívjuk, a kristálycukor -, amiről már számtalan külföldi és magyar tanulmány is bebizonyította, hogy egészségromboló, és függőséget okoz, hasonlóan, mint a heroin. Édesítésre tápegész édesítőszereket kéne használni, és nem ekkora mennyiségben, mint ahogy a kristálycukrot fogyasztjuk.

Hamarosan felkerülnek azok a régi cikkeim is, amelyekben bemutatok néhány olyan egészséges ételalapanyagot, amit őseink is nagy előszeretettel használtak, csak sajnos kiszorították őket az élelmiszaripar modern vívmányai.

Célom, hogy az ősi magyar fűszerek és gabonák visszakerüljenek az asztalra, és hogy megismertessem számtalan zöldség elkészítési módját, olyanokét is, amelyeket szinte alig használunk, pedig megterem minden konyhakertben, mint pl. a mángold, a csicsóka, kelbimbó, a padlizsán, a mizuna, a cukkini (ami most már hál~istennek egyre divatosabb), a koriander, a batáta-félék, a szárzeller, a kövérporcsin, a rukkola, a madársóska, a madársaláta, és sorolhatnám. Ezek filléres ételalapanyagok lehetnének, ha termesztenénk őket. Nálam majdnem mind van is a kertben.

Arra is kíváncsi lennék, hogy vidéken (nálatok) mi az, ami nehezen beszerezhető? Ugyanis én is vidéken élek, és eddig nem sok mindennek okozott gondot a beszerzése. Szívesen segítek abban, hogy hol keresd!

Kedves Linna, igazad van, lehet egyszerűbben, maradékokból is elkészíteni ezt a salit, de akkor nem ez lesz a neve! 🙂 A himalaya só helyett mehet parajdi is, csak ne finomított só legyen! A madár-sali helyett fejes-saláta, a lazacot kihagyhatod, a balzsamecet helyett használhatsz citromlevet is… A többi összetevő nekem alap a konyhámban, eddig ezeket nem tekintettem nehezen beszerezhetőnek….. Egy részét igyekszem megtermelni is…

Hozzászólás Elküldése

tizenkettő − öt =

Fel a lap tetejére