8 0
Almás forraltbor hideg téli estékre

Garantált siker ez a forró gyümölcs koktél, főleg csajos társaságban.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 dl Fehérbor Irsai Olivért, vagy Cserszegit szoktam használni
1 dl 100%-os Almalé Szűrt almalével szebb lesz, szűretlennel viszont finomabb.
1 kiskanál Méz
1 rúd Fahéj
1 Csillagánizs
2 Szegfűbors
Néhány szem Szegfűszeg
0.5 dl Tisztított víz
1 karika Citrom A héjáva tűzködjünk szegfűszegeket, ezzel díszítjük majd a kész italt.

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Almás forraltbor hideg téli estékre

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Szeretek télen meleg italokat kortyolgatni esténként. Nagy kedvenceim a különleges, fűszeres forraltborok, amelyeket sokszor szoktam megbolondítani gyümölcslével vagy növényi tejjel. Most az egyik nagy kedvencet szeretném megosztani, ami gyakorlatilag egy almalével készült forraltbor.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A fűszereket pár percig pirítjuk egy nyeles lábos aljában, majd amikor már jön az illata, ráöntjük a tisztított vizet.

2
Kész

Hozzáadjuk az almalevet és a bort is, majd pont forrásig hevítjük. Ekkor levesszük a tűzről, lefedőzzük, és 5 percig állni hagyjuk.

3
Kész

Leszűrjük, előmelegített pohárba töltjük, szegfűszeggel megtűzdelt citromhéjjal díszítjük, és mézzel édesítjük. Kiskanál helyett kevergessük egy rúd fahéjjal.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
inyenc-kacsa
előző
Ínyenc kacsasült
következő
Hagymaszirup mézzel
inyenc-kacsa
előző
Ínyenc kacsasült
következő
Hagymaszirup mézzel

Hozzászólás Elküldése

9 + tizenkettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here