Hozzávalók
-
1 dl FehérborIrsai Olivért, vagy Cserszegit szoktam használni
-
1 dl 100%-os AlmaléSzűrt almalével szebb lesz, szűretlennel viszont finomabb.
-
1 kiskanál Méz
-
1 rúd Fahéj
-
1 Csillagánizs
-
2 Szegfűbors
-
Néhány szem Szegfűszeg
-
0.5 dl Tisztított víz
-
1 karika CitromA héjáva tűzködjünk szegfűszegeket, ezzel díszítjük majd a kész italt.
Leírás
Szeretek télen meleg italokat kortyolgatni esténként. Nagy kedvenceim a különleges, fűszeres forraltborok, amelyeket sokszor szoktam megbolondítani gyümölcslével vagy növényi tejjel. Most az egyik nagy kedvencet szeretném megosztani, ami gyakorlatilag egy almalével készült forraltbor.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A fűszereket pár percig pirítjuk egy nyeles lábos aljában, majd amikor már jön az illata, ráöntjük a tisztított vizet. |
2
Kész
|
Hozzáadjuk az almalevet és a bort is, majd pont forrásig hevítjük. Ekkor levesszük a tűzről, lefedőzzük, és 5 percig állni hagyjuk. |
3
Kész
|
Leszűrjük, előmelegített pohárba töltjük, szegfűszeggel megtűzdelt citromhéjjal díszítjük, és mézzel édesítjük. Kiskanál helyett kevergessük egy rúd fahéjjal. |